HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2017
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Maasstedelijke Koren 

De koorvereniging Maasstedelijke Koren bestaat uit verschillende klassieke koren voor kinderen en volwassenen. Een jongenskoor, meisjeskoor, kinderkoor, kamerkoor, senior kamerkoor en vocaal ensemble.

De vereniging Maasstedelijke Koren bestaat uit:

Stichting Maasstedelijk Jongenskoor

Stichting Maasstedelijk Opleidingskoor (Kinderkoor)

Stichting Maasstedelijk Meisjeskoor

Stichting Maasstedelijk Kamerkoor

Stichting Maasstedelijk Senior Kamerkoor

Stichting Vrienden van de Maasstedelijke Koren

Bij alle koren is plek voor nieuwe leden. Kinderen jonger dan 13 jaar oud kunnen gelijk instromen. Kinderen boven de 13 jaar en volwassenen krijgen eerst (na een paar weken) een stemtest om te kijken of ze in de groep passen (met betrekking tot niveau en klankkleur van de stem). Een van de doelstellingen van de Maasstedelijke Koren is: kinderen in aanraking brengen met klassieke muziek in allerlei vormen. Wij doen dit door middel van kinderopera's, schoolkoorprojecten en workshops.

Repetitieadres Maasstedelijke Koren: Cornelis Danckertstraat 34, 3067 XG Rotterdam.
 
Plaats: Rotterdam
 
 
 

Koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus 

Het Koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus is een van de oudste mannenkoren in Nederland en de oudste culturele vereniging van Schiedam. Het koor is opgericht in 1866 en viert in 2016 het 150- jarig bestaan.

Naast de wekelijkse repetities is het KSM Orpheus regelmatig present bij evenementen in Schiedam en omstreken. Zo heeft het KSM Orpheus in 2007 de tweede plaats behaald in de finale van het Korenfestival van het KNZV Holland in Naaldwijk. Tevens werd in 2009 de derde plaats behaald in de finale van het Koren- festival van het KNZV Holland in Alphen aan den Rijn.

Om mannenkoorzang van kwaliteit te kunnen bieden is regelmatig instroom van nieuwe leden nodig. Lid worden van ons koor?
Informeer bij ons secretariaat of kom gewoon langs tijdens één van de repetitie avonden van het koor, op iedere dinsdagavond vanaf 19:30 uur in Zalencentrum “de Ark”, Hargplein 101, Schiedam-Noord. Tramlijnen 21 en 24 stoppen voor de deur!

U kunt ons ook op Facebook vinden:
https://www.facebook.com/KoninklijkSchiedamsMannenkoorOrpheus/
 
Plaats: Schiedam
 
 
 

Kamerkoor Mnemosyne 

Kamerkoor Mnemosyne is een vocaal ensemble dat gevestigd is in Nijmegen. Het koor bestaat uit ongeveer vijfendertig ervaren zangers. Het koor zingt muziek uit verschillende stijlperiodes, vaak a capella, met veel aandacht voor muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. Op dit moment staat het koor onder leiding van Koen van der Meer.

Kamerkoor Mnemosyne werd in 1987 opgericht door Caroline Westgeest en heeft tot eind 2011 onder haar bezielende leiding gestaan. Het koor heeft landelijke bekendheid verworven dankzij de bijzonder transparante, warme koorklank en de veelzijdige programmering. Het koor is meermaals te beluisteren geweest tijdens radio-uitzendingen. Ook zijn er vele optredens geweest in het buitenland.

Het koor repeteert op de woensdagavond van 19.45 tot 22.15 uur in het St Jozefklooster, Kerkstraat 65 te Nijmegen.
 
Plaats: Nijmegen
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiëren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciële instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Licenties gebruik bladmuziek door koren
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE