HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2018
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Amsterdams Opera Koor 

Het Amsterdams Opera Koor heeft een geheel eigen plek in het Amsterdamse muziekleven en weet met zijn brede repertoire een groot publiek te bereiken. Het heeft sinds zijn oprichting in 1950 ongeveer tweehonderd concerten gegeven, waaronder de laatste tien jaar drie complete uitvoeringen van Verdi-opera's in het Koninklijk Concertgebouw.

Het koor bestaat uit ca. zeventig enthousiaste zangers en zangeressen en staat sinds 2011 onder leiding van dirigent Ago Verdonschot. Het treedt op met professionele solisten en orkesten in binnen- en buitenland.

Iedereen die van opera houdt, zijn of haar zangstem wil ontwikkelen en de uitdaging aandurft om in een koor voor publiek op te treden, krijgt bij ons een kans.

Onze repetities zijn elke woensdag van 20.00 tot 22.30 uur in de Verrijzeniskerk, Louis Bouwmeesterstraat 76, 1065 KX Amsterdam-Slotervaart. Kom gerust eens luisteren en eventueel meezingen bij een repetitie.
 
Plaats: Amsterdam
 
 
 

Koninklijk Concertkoor Hosanna 

Koninklijk Concertkoor Hosanna is een oratoriumkoor in Bunschoten-Spakenburg dat in 1906 door een schoolmeester werd opgericht. Op dit moment bestaat het koor uit 100 leden, die nog steeds met veel enthousiasme zingen.

Eric Kotterink is onze zeer gedreven dirigent en staat met zijn bezielende leiding garant voor de muzikale kwaliteit van ons koor. Vaste begeleider van ons koor is Stefan Heinen.

Tijdens de wekelijkse repetities zijn er altijd aan het begin daarvan de inzing oefeningen. Ook zijn er regelmatig stemvormings lessen, om de kwaliteit van het koor te handhaven ofwel te verbeteren.

Wij verzorgen 3 concerten per 2 jaar. De kleding die tijdens de concerten wordt gedragen is voor de dames zwart, zo ook voor de heren een zwart kostuum met zwart overhemd. Tijdens bijzondere evenementen komt het 'Spakenburgs pak' uit de kast, maar dat hoeft voor niemand een probleem te zijn, want dit kan altijd geleend worden.

Aan onze concerten wordt meegewerkt door professionele musici en solisten. Samen met het gemengde koor Sursum Corsa en het fanfareorkest Excelsior heeft KC Hosanna de beschikking over een eigen gebouw. Om te ervaren hoe plezierig, ontspannend en leerzaam het is om te zingen bij ons koor, nodigen wij u uit om langs te komen op dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in Muziekcentrum De Samenklank, Bikkersweg 86 te Bunschoten.
 
Plaats: Bunschoten Spakenburg
 
 
 

Nunspeets Mannenkoor 

Het NMK werd in 1946 opgericht door Jos Lussenburg, een in deze streken bekende schilder/kunstenaar. Het koor bestaat uit ongeveer 50 leden en wordt geleid door Henk van de Wetering uit Wilsum. De begeleiding op de piano is in handen van dorpsgenoot Gert Hofman.

Het NMK is een algemeen koor, dat beoogt een kwaliteitskoor te zijn. Alle soorten liederen zoals opera, operette, musical en geestelijk lied hebben een plaats in ons repertoire. Leden van ons koor zijn voor het merendeel inwoners van Nunspeet of omliggende gemeenten en van allerhande signatuur, een mengelmoes van gelovig en niet-gelovig. Iedereen wordt gewaardeerd.

Zingen is goed tegen de stress van dit jachtige bestaan, goed voor de ademhaling. Bovendien biedt het de nodige ontspanning. Bijna iedereen kan zingen. Zingt u in bad of onder de douche? Dan zal zingen u zeker nog beter afgaan in een koor.
Elke maandagavond van 20.00 - 22.00 uur vinden de repetities plaats in een zaal van de kerk aan de Driestweg te Nunspeet. De koffiepauze is van 21.00 - 21.15 uur. Van 22.00 - 23.00 uur is er nazit.
 
Plaats: Nunspeet
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiŽren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciŽle instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Uw partner in webdesign
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE