HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2018
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Vrouwenkoor Close 4 You 

Op 7 maart 1958 werd ons vrouwenkoor opgericht onder de naam BelCanto. Bij deze klassieke naam hoorde natuurlijk een repertoire dat voornamelijk uit klassieke werken en operettestukken bestond. Het koor deed ook mee aan allerlei concoursen en behaalde daarmee meerdere prijzen. Close 4 You groeide en nadat er in 1986 een nieuwe jonge dirigente aantrad, verjongde de aanwas van leden en onderging ook het repertoire een facelift. We maakten de sprong naar het 'lichtere' genre, waarin niet alleen musicalstukken maar ook de zogenaamde popmuzieknummers hun intrede deden.

De volgende stap was zingen zonder tekstboek, zodat we meer aandacht konden besteden aan uitstraling. De verandering van het repertoire trok ook weer jongere leden aan. De naam BelCanto paste door al deze veranderingen niet meer bij het koor en werd het in 1999 omgedoopt in Close 4 You.

Het koor, momenteel bestaande uit 32 leden, is verdeeld in 4 stempartijen. De muzikale leiding is in handen van dirigente Jellien Huigen. We repeteren iedere maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in Zorgcentrum Vreedonk, Vreedonklaan 2 te Dordrecht.
 
Plaats: Dordrecht
 
 
 

Utrechts Operakoor 

Het Utrechts Operakoor (UOK) is een groot amateurkoor (momenteel zo'n 60 vaste leden en zo’n 15 projectleden), dat zich toelegt op het uitvoeren van operarepertoire. Vaak is dat de romantische Italiaanse belcanto opera, maar ook andere opera’s en andere talen komen aan bod.

Het UOK combineert passie voor opera met kwalitatief hoogstaande uitvoeringen met solisten van professioneel niveau. Het UOK is een bijzonder koor dat streeft naar bijzondere optredens. Het streven is om tweejaarlijks een volledige opera ten gehore te brengen in Muziekcentrum Vredenburg, met groot orkest en professionele solisten. Maar ook opkomende zangtalenten krijgen de gelegenheid zich in de schijnwerpers te laten zien en horen.

Opera is van oudsher bedoeld om de gewone mens te vermaken. Onder het motto U! Opera wil het UOK de opera terugbrengen naar iedereen die van muziek houdt. Toegankelijk voor ‘gewone’ mensen, ontroerend en humoristisch. Waarbij mensen kunnen luisteren, maar ook meedoen. Zo is het koor ook regelmatig te zien op culturele zondagen, op het UIT-feest en bij diverse feestelijke gebeurtenissen.

Met een traditie van bijna 40 jaar uitvoeren van operawerken is het UOK een operakoor met een gevestigde reputatie in Utrecht en omgeving. Het Utrechts Operakoor voelt zich verbonden met Utrecht en draagt graag bij aan de cultuurontwikkeling in de stad en regio. Het Utrechts Operakoor is beschikbaar voor het bijdragen aan culturele evenementen en andere feestelijke gebeurtenissen.

Vanaf september 2013 is Ardjoena Soerjadi onze dirigent. De repetities (en de kleine concerten) worden (al sinds 1983!) begeleid door Eric Noya op de vleugel. Samen vormen zij een hecht en inspirerend team, die het koor nieuwe muzikale wegen laat inslaan. Wij repeteren op woensdagavonden van 19.45 tot 22.00 uur in het Johannescentrum aan de Moezeldreef 400 in Utrecht.
 
Plaats: Utrecht
 
 
 

Toonkunstkoor Oost-Achterhoek 

Het Toonkunstkoor Oost-Achterhoek is een oratoriumkoor met ca. 70 leden. Het koor is in 1866 opgericht als 'Zangvereeniging Ceacilia' en is sinds 1879 aangesloten bij de Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst (inmiddels Vereniging Toonkunst Nederland). Toonkunst Oost-Achterhoek is met haar ruim 150 jaar jaar veruit het oudste nog actieve koor in de regio. We geven 1 à 2 maal per jaar een concert in een van de kerken in de Oost-Achterhoek.

Het koor repeteert elke maandag van 19.30 tot 21.30 uur in de Zonnebrinkkerk in Winterswijk. U bent van harte welkom te komen kijken als u belangstelling heeft om in een koor te komen zingen.
 
Plaats: Winterswijk
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiëren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciële instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Licenties gebruik bladmuziek door koren
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE