HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2018
 • VoicEmail
 
 
       
 
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Arnhems Oratoriumkoor 

10 januari 1946 beschouwen we als onze oprichtingsdatum. Maar eigenlijk bestaat het koor al vanaf 1902. Eerst als mannenkoor en twee jaar later werd dat een gemengd koor. De oorlogsjaren maakten een eind aan de kooractiviteiten die dus op 10 januari 1946 weer werden opgepakt. Een herstart met de Vrije Stem als geuzennaam. Immers na de bange jaren í40 Ė í45 wilden de koorleden weer zingen in een vrij Nederland. In de huidige naam Ė Arnhems Oratoriumkoor De Vrije StemĖ vindt u de binding die het koor met de stad Arnhem heeft en met het repertoire wat we graag laten horen.

Repertoire
Al vanaf de eerste jaren koos het koor voor klassieke koormuziek. Zo werd al in 1947 in het eerste concert bekende oratoriumfragmenten uitgevoerd. Ons repertoire bestaat uit zowel barokke koorwerken als werken uit de Romantiek en moderne muziek van hedendaagse componisten. Zeg maar van Bach, Mozart en Brahms tot Ramirez, Jenkins en Palmeri.

Toekomst
Met trots mogen we na al die jaren constateren dat ons koor een stevige plek inneemt in de Arnhemse koorcultuur. We geven twee concerten per jaar en we zijn ambitieus in de keuzes van ons repertoire. Om dat te bereiken wordt er veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de koorklank. Tijdens de wekelijkse repetities is er aandacht voor stemvorming en regelmatig worden er stemtesten afgenomen om onze klankkleur te waarborgen. In de toekomst willen wij doorgaan op deze ingeslagen weg om onze muzikaliteit en ontwikkeling te vergroten en nog meer te kunnen genieten van het zingen van prachtige muziekwerken.

Het koor repeteert op maandagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur. Het eerste deel van de repetitie bestaat uit stemvormingoefeningen. Aan het eind van de repetitie geeft de dirigent het te oefenen materiaal op. Van koorleden wordt verwacht die thuis te studeren. Indien gewenst zullen zogeheten 'oefenbandjes' worden versterkt.
 
Plaats: Arnhem
 
 
 

Christelijke Oratorium Vereniging Amicitia 

Amicitia is een oratoriumkoor, gevestigd in Uithoorn. De leden komen behalve uit Uithoorn ook uit omliggende gemeenten zoals Amstelveen en Mijdrecht. Ook na meer dan 60 jaar is Amicitia een dynamisch koor met initiatieven en activiteiten. Er is bij Amicitia geen gebrek aan zangers die, behalve zingen, ook ergens anders hun schouders onder willen zetten. Kortom: een betrokken club van ongeveer 85 mensen die wekelijks bij elkaar komt om onder de inspirerende leiding van dirigent Toon de Graaf en repetitor Eric Jan Joosse samen te zingen, te werken aan harmonie en te ervaren dat muziek verbindt!

We putten uit een breed klassiek repertoire en hebben in de afgelopen jaren met veel verschillende componisten en hun muziek kennis gemaakt. Wilt u meezingen? Graag! We zijn eigenlijk continu op zoek naar mensen die mee willen doen. We repeteren elke maandagavond van 20.00 tot 22.15 in de aula van de S.G. Thamen, Den Uyllaan 4 te Uithoorn. Komt u gerust eens langs en doe een avondje mee; het verplicht u tot niets.

Amicitia heeft een eigen facebook pagina! op https://www.facebook.com/AmicitiaUithoorn/?ref=br_rs
 
Plaats: Uithoorn
 
 
 

Whale City Sound 

Barbershop Showkoor Whale City Sound werd in september 1986 opgericht in Zaandam. De naam van het koor is ontleend aan de walvisvaarthistorie van de Zaanstreek. Zaandam is nog steeds de thuishaven van het koor.

Barbershop is een gemakkelijk in het gehoor liggende manier van close harmony singing. Barbershop heeft een eigen ontstaansgeschiedenis en staat als zodanig los van andere close harmony stijlen. Er wordt vierstemmig gezongen zonder muzikale begeleiding (a capella)

Ruim vijftig mannen, variŽrend in de leeftijd van 20 jaar tot 65+, zingen speciale arrangementen die worden ondersteund door een dynamische choreografie. Het repertoire loopt uiteen van de klassieke barbershopsongs tot ballads en up-tempo songs en evergreens van onder andere The Beatles.

Whale City Sound beweegt zich op de top van Barbershop Singing en is negen voudig kampioen van Nederland, de laatste keer in 2015 in Veldhoven. Nationale bekendheid kreeg het koor onder meer in 2007 door het succesvolle televisieoptreden bij Korenslag, gepresenteerd door Henny Huisman, dat door de EO-televisie werd uitgezonden.

Whale City Sound treedt onder andere op tijdens korenfestivals, bedrijfsfeesten en kerkconcerten en wordt geregeld gevraagd in binnen- en buitenland.

Whale City Sound repeteert op dinsdag 19.45 uur in het St.MichaŽl College, Leeghwaterweg 7, 1509 BS Zaandam.
 
Plaats: Zaandam
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiŽren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciŽle instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Klik hier voor de techniek achter deze site
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE