HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2018
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Toonkunstkoor Nijmegen 

Het Toonkunstkoor Nijmegen bestaat nu ruim honderd jaar en is in die tijd uitgegroeid tot één van de toonaangevende grote gemengde amateurkoren uit Nijmegen en omgeving. Met een zeer gevarieerd basisrepertoire richt het zich niet alleen op de uitvoering van grote klassieke koorwerken, maar is ook vernieuwend actief door minder gangbare en hedendaagse composities uit te voeren. Gemiddeld worden drie concerten per jaar gegeven, waarvan tenminste één in concertgebouw De Vereeniging te Nijmegen.

Met plezier samen zingen is en blijft het hoofddoel en de belangrijkste motiverende factor voor het koorlidmaatschap. Daarnaast staat kwaliteitsverbetering bij het Toonkunstkoor hoog in het vaandel. Er wordt daarom veel aandacht besteed aan de verbetering van de individuele stemkwaliteit. Veel leden nemen ook nog privézangles, volgen een cursus stemvorming of doen de Opleiding Koorzanger bij NIMO (Nijmeegs Instituut voor Muzikale Ontwikkeling).

Het koor staat onder de vakkundige en dynamische leiding van Hans de Wilde. De vaste pianist tijdens repetities is Berry van Berkum.

De wekelijkse repetities vinden plaats op maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur in Wijkcentrum Ark van Oost, Cipresstraat 154, Nijmegen.
 
Plaats: Nijmegen
 
 
 

De Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor 

De Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor, sinds 1859, repeteert met 90 leden wekelijks op maandag tussen kwart voor acht tot tien uur. Het repetitielokaal is de aula van het Kandinsky College, Malderburchtstraat 11, Nijmegen. Onder leiding van onze professionele dirigent Dion Ritten wordt 42 maandagen gerepeteerd.

Onze zangvereniging met stevige wortels in de Nijmeegse cultuur en samenleving streeft, samen met de dirigent, naar een voortdurende verbetering van de koorklank en uitbreiding van het repertoire. Dit repertoire is zeer gevarieerd van stijl en wordt uitgevoerd in diverse talen. Het omvat niet alleen origineel mannenkoormuziek, maar ook opera-, operette- en musicalstukken.
 
Plaats: Nijmegen
 
 
 

DonnAcappella 

Sinds 2007 heet ons koor DonnAcappella. Daarvoor waren wij bekend onder de naam Enchanté; 16 enthousiaste vrouwen zingen 3- of 4-stemmig repertoire. Onze naam zegt het al; voornamelijk a capella.

Ons repertoire varieert van klassiek getinte Frans- en Duitstalige werken van onder andere Poulenc tot populaire nummers als Happy (Pharell), Something Beautiful (Robbie Williams), Mad World (Gary Jules), Halleluja (Leonard Cohen). Dit alles onder leiding van onze dirigent Olaf van Rijn.

We repeteren olv onze dirigent Olaf van Rijn om 19.30 uur maar vanaf 19 uur staat de koffie/thee klaar in onze vaste repetitieruimte, de aula van de Nicolaas Beetsschool.

Wij zijn op zoek naar nieuwe stemmen in alle stemgroepen maar voornamelijk hoge sopranen en alten. Kom langs als het je aanspreekt.
Voor vragen: Yvonne van Giessel 06-19992034.
 
Plaats: Alkmaar
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiëren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciële instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Uw partner in webdesign
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE