HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

  • SuperVoices 2020
  • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Op zoek naar een koorwerk of een boek over muziek dat niet meer in omloop is? Probeer het eens bij een muziekantiquariaat. Tegenwoordig hoef je daar vaak niet eens meer je stoel voor uit, want steeds meer antiquariaten hebben een online catalogus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Muziekantiquariaten Online

 
   
 

  Op zoek naar een koorwerk of een boek over muziek dat niet meer in omloop is? Probeer het eens bij een muziekantiquariaat. Tegenwoordig hoef je daar vaak niet eens meer je stoel voor uit, want steeds meer antiquariaten hebben een online catalogus. Al blijft snuffelen in bak-ken met rijp en groen ook z’n charme houden… Muziekantiqua-riaat Paul van Kuik heeft een schat aan muziekboeken en bladmuziek online staan. Deze antiquaar heeft veel bladmuziek in voorraad, waaronder tamelijk veel eerste
  drukken. Handig is de mogelijkheid om op de website direct op onderwerp, componist, auteur of titel te zoeken. De Engelstalige website bevat catalogi naar onderwerp, zoals kamermuziek, koormuziek, pianomuziek en muziekinstrumenten. Elke maand is er een ‘special’. Paul van Kuik: ‘Zo’n special kan de aandacht wat gerichter op een specifiek onderwerp vestigen. Bijvoorbeeld op alleen fluit- of cellomuziek, of op volksmuziek uit een bepaald land.’ Met 6.500 titels is hij de enige anti-quaar die nagenoeg zijn hele voorraad online heeft staan. Wie belangstelling heeft voor een bepaalde titel kan op afspraak in Voorschoten langskomen. Hij geeft een onbaatzuchtige tip: de Duitse antiquarensite www.zvab.de is voor muziekliefhebbers een goudmijn, en ook www.antiqbook.com is een bezoek waard.

Boeken over muziek
Een antiquariaat dat je alleen online kunt bezoeken, is muziekantiquariaat Landré. De eigenaren sloten met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd hun zaak in de 1e Anjeliersdwarsstraat in Amsterdam en maakten er zo een ‘gesloten antiquariaat’ van. ‘Onze collectie bestaat hoofdzakelijk uit boeken over muziek: over musici, instrumenten, uitvoerders en uitvoerings-praktijken en over muziektheoretische onderwerpen. We zijn gespeciali-seerd in antiquarische boeken die nauwelijks elders te krijgen zijn. Een algemeen boek over het leven van Beethoven zul je hier niet vinden. Wij verkopen vooral oud en uniek materiaal; onze klanten zijn buitenlandse bibliotheken, muziekinstituten, musicologen en professionele musici.’

Schatkamer
Toch is ook voor amateurs een bezoek aan de Engelstalige website de moeite waard. Er zijn achtentwintig catalogi: ‘old and rare’ en ‘facsimiles’, maar ook van brieven en fotoboeken, jazz, kerkmuziek, etnologie en boeken voor kinderen. En er zijn catalogi per instrumentsoort. Bladmuziek is er slechts mondjesmaat te vinden, omdat die nog gecatalogiseerd moet
  worden. Zelf kwam ik al surfend uiteenlopende vondsten tegen als Dans la rue, Chansons et Monolo-gues van Aristide Bruant, (met illustraties van Steinlen). Als zange-res ben ik nieuwsgierig naar Ma-chauts Louanges des dames en als boekenwurm haal ik mijn hart op aan 'Twee emmertjes water halen'. Een bloemlezing uit de Nederlandse  waterstaatsliteratuur, voorafgegaan door een cultuurfilosofische inleiding  
door Michel van der Plas. Kortom: een schatkamer voor muziek- en boeken-liefhebbers. Wie iets van zijn gading vindt, plaatst online een bestelling. Aanvragen van een boek dat niet in de catalogus vermeld wordt, is niet mogelijk.
   
Bron: Diet Scholten, Zing Magazine
 

 

 

  
 Het Vocale Warenhuis van Nederland
     
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de informatiepagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
 
Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!
 
 
 
   
     
 

Repertoire en Meer ...

 
      
 
 
Multi Mix Music biedt u een zeer uitgebreide collectie aan eigentijds en klassiek repertoire. Maar u kunt ook bij ons terecht voor Tipboeken, CD-consultancy en nog veel meer ... Bezoek daarom nu onze geheel vernieuwde site.
      
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE