HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

  • SuperVoices 2020
  • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Een podcast is een audiobestand op internet, dat je direct kunt beluisteren of downloaden. Het kan een muziekprogramma zijn, maar ook nieuws, een lezing, een hoorspel, filosofie, misdaad of een gesproken boek.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Podcast voor Beginners

 
   
Wat is een podcast?
Een podcast is een audiobestand op internet, dat je direct kunt afluisteren
of downloaden. Het kan een muziekprogramma zijn, maar ook nieuws, een lezing, een hoorspel, filosofie, misdaad of een gesproken boek. Het is ook mogelijk om je er op te abonneren: nieuwe uitzendingen worden dan auto-
matisch opgehaald. Podcasts zijn handig voor onderweg: je kunt ze down-
  loaden op een smartphone en luis-
teren naar radioshows, nieuws of spannende verhalen op je smart-
phone op het moment dat het je uit-
komt. Uiteraard kan dat ook gewoon thuis. Met deze podcast apps en websites vind je snel je favoriete programma's.
  Hoe werkt het?
Je zet een podcast app op het apparaat dat je wilt gebruiken om te luisteren, of je gebruikt je muziekapp. In de apps kun je bladeren en zoeken naar interessante podcasts, en meteen afluisteren. Om vaker naar dezelfde podcast te luisteren neem je een abonnement; nieuwe uitzendingen worden dan automatisch op je toestel gezet. Je kunt ook podcasts zoeken en opslaan op je computer, en overzetten naar je mobiel om af te luisteren.

VOORBEELDEN VAN POSTCAST APPS
 
 
Apple Podcasts App
Ieder Apple apparaat beschikt standaard over de Apple Podcasts app. De app geeft je direct een overzicht van een aantal podcasts, met hitlijsten en aanbevelingen.
Platform: iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.
 

     
  CastBox (Android)
CastBox is een slimme podcast app die ook audioboeken en radiozen-
ders kan organiseren. De app heeft een overzichtelijke indeling: het vinden van podcasts, abonneren, downloaden en afluisteren werkt vlot. CastBox beschikt over een ijzersterke zoekfunctie.
Platform: iOS, Android.
Taal: Nederlands en Engels.

         
  Castro (iOS)
Uitstekende podcast-app voor de iPhone, die het gemakkelijk maakt om nieuwe podcasts te vinden en te organiseren. Je kunt snel schakelen tussen je afspeellijst (Queue) en Inbox, waarin alle geabonneerde podcasts binnenkomen.
Taal: Engels.
Gratis: Nee, Ja (met reclame etc.)
 
 
 


PODCAST INFO

Audioburst
Deze zoekmachine kan zoeken in de gesproken tekst van podcasts: handig als je interesse hebt in specifieke, actuele onderwerpen. Audioburst is een IsraŽlisch-Amerikaanse startup die voornamelijk Amerikaanse podcasts en live radio-uitzendingen - talkradio - indexeert met behulp van innovatieve technologie.

Citybooks
Stadsportretten gemaakt door schrijvers, fotografen en videokunstenaars. Een deel van de programma's is te beluisteren als podcast. Met bijdragen van o.a. Jeroen Olyslaegers, Arnon Grunberg en Saskia de Coster.

Man met de microfoon
Een 'radioprogramma zonder omroep' van Chris Bajema, die met een microfoon en een oranje bus op zoek gaat naar verhalen. Gebeurtenissen in Amsterdam Oost gaan daarbij over in fictie.

Podbay Toplist
Hitlijst van succesvolle podcasts, gebaseerd op de Apple Music ranking. Engelstalig.

 
Meer ...
 
 
     
 

Zing Magazine

 
     
   
     
 
Veel van de artikelen die je hier leest komen uit Zing Magazine, een tijdschrift voor iedereen die van zingen houdt. Van koorzangers en -zangeressen, tot duo en grootkoor, van smartlap tot oratorium; voor solisten op het podium en in de badkamer, maar ook voor dirigenten, zangdocenten.
Meer ...
 
      
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op ťťn of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 
 

 

 
 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
  
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe artikelen. Heeft u zelf interessante leuke en/of verrassende artikelen over zingen - of heeft u daarvoor suggesties - en wilt u die delen met uw mede zing.nl'ers, laat het ons dan hier weten. Alvast bedankt!

 
 
 

VoicEmail

 
 
 
Op de hoogte blijven van het laatste vocale nieuws? Neem hier geheel vrijblijvend een gratis abonnement op VoicEmail, de e-mail nieuwsbrief voor Zingend Nederland.
 
 
     
 

Repertoire en Meer ...

 
      
 
 
Multi Mix Music biedt u een zeer uitgebreide collectie aan eigentijds en klassiek repertoire. Maar u kunt ook bij ons terecht voor Tipboeken, CD-consultancy en nog veel meer ...
  

 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE