HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Volgens een Australisch onderzoek draagt het gaan naar concerten bij aan een gelukkiger leven. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Onderzoek: 'Concerten dragen bij aan Geluk'

 
       
     
       
    Volgens een Australisch onderzoek draagt het gaan naar concerten bij aan een gelukkiger leven. Duizend mensen werden geïnterviewd voor het on-derzoek voor Victoria's Deakin University. De conclusie daarvan luidde dat 'betrokken zijn bij muziek door dans of het bezoeken van een muzikaal evenement geassocieerd wordt met een hoger subjectief welzijn dan zij die zich niet bezighouden met muziek in deze vormen'.

Interactie
Volgens het rapport werd ook de rol van interactie met muziek in het gezelschap van anderen benadrukt. Dezelfde resultaten van geluk kunnen niet bereikt worden als men thuis zonder gezelschap naar muziek luistert. Volgens de onderzoekers kan door dit onderzoek beter begrepen worden 'hoe muziek betrokken is bij de emotionele regelgeving'. Het zou voor de ervaring niet uitmaken welke vorm van gemeenschappelijk muzikaal samenkomen je opzoekt.

Muzikanten
Een opvallende conclusie binnen het onderzoek is dat mensen die de muziek maken, er minder goed vanaf komen. Sterker nog, de artiesten zouden korter te leven hebben dan de bezoekers volgens de wetenschappers.

 


Meer ...

 
 
 
     
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 
 

 

 
 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
  
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe artikelen. Heeft u zelf interessante leuke en/of verrassende artikelen over zingen - of heeft u daarvoor suggesties - en wilt u die delen met uw mede zing.nl'ers, laat het ons dan hier weten. Alvast bedankt!

 
 
 

VoicEmail

 
 
 
Op de hoogte blijven van het laatste vocale nieuws? Neem hier geheel vrijblijvend een gratis abonnement op VoicEmail, de e-mail nieuwsbrief voor Zingend Nederland.
 
 
  
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE