HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Muziektherapie kan het herstel bespoedigen bij slachtoffers van een beroerte. Het helpt de stemming te verbeteren, vermoeidheid te verminderen en versnelt dus de revalidatie, zelfs na een ernstige beroerte.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Muziektherapie Helpt bij Herstel na Beroerte

 
       
     
       
    Muziektherapie kan het herstel bespoedigen bij slachtoffers van een be-roerte. Het helpt de stemming te verbeteren, vermoeidheid te verminderen en versnelt dus de revalidatie, zelfs na een ernstige beroerte. Voortdurende herhaling, zoals het slaan op een trommel, toetsenbord of ander percussie-instrument, lijkt bij te dragen aan herstel van de neurale routes in de herse-nen, die mogelijk beschadigd zijn bij de beroerte, aldus onderzoekers van de Anglia Ruskin University in het VK.

Deze neurale veranderingen zorgen onder meer voor een verbeterde stem-ming en concentratie, evenals een betere beweeglijkheid, zoals bij het lopen en het gebruik van vingers en handen. Neurologische muziektherapie (NMT) werd vergeleken met andere revalidatieprogramma’s voor beroerten, waar-onder fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en klinische psychologie. De 177 patiënten die in totaal 675 NMT-sessies gedurende twee jaar onder-gingen, meldden dat het zeer nuttig was geweest en de meesten zeiden zich gelukkiger te voelen.

BRON:Top Stroke Rehabil, 2020; 1–12
 


Meer ...

 
 
     
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 
 

 

 
 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
  
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe artikelen. Heeft u zelf interessante leuke en/of verrassende artikelen over zingen - of heeft u daarvoor suggesties - en wilt u die delen met uw mede zing.nl'ers, laat het ons dan hier weten. Alvast bedankt!

 
 
 

VoicEmail

 
 
 
Op de hoogte blijven van het laatste vocale nieuws? Neem hier geheel vrijblijvend een gratis abonnement op VoicEmail, de e-mail nieuwsbrief voor Zingend Nederland.
 
 
  
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE