HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

  • SuperVoices 2020
  • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL


Voel je je opgejaagd en heb je dringend nood aan iets dat je ontspant? Dan is er goed nieuws. Neurowetenschappers hebben het muziek-nummer gevonden dat tot nu toe het meest rustgevende effect heeft op de mens.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Ontdekking meest Rustgevend Muzieknummer ooit

 
   
  Voel je je opgejaagd en heb je dringend nood aan iets dat je ontspant? Dan is er goed nieuws. Neurowetenschappers hebben het muzieknummer ge-vonden dat tot nu toe het meest rustgevende effect heeft op de mens. Van muziek is al langer bekend dat het relaxerend kan zijn voor het menselijk lichaam. Wetenschappers van Mindlab in het Verenigd Koninkrijk deden er onderzoek naar en kwamen tot een verrassende ontdekking.
   
 
© thinkstock


Bij wijze van experiment lieten ze proefpersonen moeilijke puzzels oplossen, terwijl ze in de gaten gehouden werden door sensoren. Terwijl hun stress-niveau door de puzzels omhoog ging, maten de wetenschappers hun hersenactiviteit, hartslag, bloeddruk en ademhaling.

Angstniveau
Wat bleek? Als er muziek werd afgespeeld, had 'Weightless' van Marconi Union het grootste ontspannende effect op de deelnemers. "Het angst-niveau ging met maar liefst 65 procent naar beneden", aldus dokter David Lewis-Hodgson die bij de tests betrokken was.


Geheim

Het geheim van het nummer? "Het heeft een ritme dat start aan 60 beats per minuut en langzaam vertraagt tot 50 beats per minuut", aldus Lyz Cooper van de Britisch Academy of Sound Therapy. "Terwijl je luistert, daalt je hartslag langzaam tot het gelijk loopt met die beat. Dat leidt dan weer tot een verlaging van de bloeddruk. Doordat er geen zich herhalende melodie in zit, kunnen je hersenen zich helemaal uitschakelen, omdat ze niet de hele tijd proberen om te voorspellen wat er zal volgen."

Samenwerking
Het nummer werd eigenlijk speciaal geschreven om relaxerend te werken en was een samenwerking tussen de band en een groep geluidsthera-pisten. Wil je het graag eens uittesten? Beluister het dan hier.


Geschreven door: Koen Van De Sype
HLN.BE

Bron: Science Alert
 

 
      
 Echt iedereen kan meezingen. Meer …
     
 
 
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
 
Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!
 
 
 
 
 
 

Repertoire en Meer ...

 
     
   
     
  Multi Mix Music biedt u een zeer uitgebreide collectie aan eigentijds en klassiek repertoire. Maar u kunt ook bij ons terecht voor Tipboeken, CD-consultancy en nog veel meer ...  
     
 
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE