HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Bij een koor van Zingen voor je Leven staat het plezier centraal. De deelnemers komen met veel plezier naar hun tweewekelijkse repetities. ‘Zingen geeft me een stem’, zeggen ze.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Zingen voor je Leven; even niet Denken aan Ziek zijn

 
    Bij een koor van Zingen voor je Leven staat het plezier centraal. De deel-nemers komen met veel plezier naar hun tweewekelijkse repetities. ‘Zingen geeft me een stem’, zeggen ze. En: ‘Als ik zing, voel ik dat ik leef.’ Bij Zingen voor je Leven maakt het niet uit of je goed bent of niet. In alle vrijheid ontdek je je eigen stem. Iedereen is welkom. Even niet denken aan ziek zijn.

De koorleden hebben allemaal, direct of indirect, met kanker te maken. Door samen te zingen denken ze even niet aan de gevoelens van paniek, angst, boosheid of rouw. De aandacht gaat twee uur lang uit naar het zingen. Het plezier en de saamhorigheid versterken elkaar. Als iemand even moet zitten of als iemand moet huilen, schrikt niemand daarvan. Er hoeft niets uitgelegd te worden. Troosten kan als daar behoefte aan is. De koorleden leven met elkaar mee. Er ontstaat een netwerk waar mensen veel aan hebben, ook tijdens zware behandelingen of als de dood nabij komt. Er zijn jaarlijks con-certen (lokaal of landelijk) die voor de meeste deelnemers en hun naasten een hoogtepunt vormen en waar men met warmte op terugkijkt.
 
 
     
 
Het eerste koor wordt eind 2002 opgericht door Patricia Deiters-Rahusen (later voorzitter van Stichting Kanker in Beeld). Patiënten en hun naasten repeteren in dit koor om tijdens de manifestatie van 2003 een uitvoering
te geven. Hierna willen de koorleden graag doorgaan. Iedere twee weken komen ze van heinde en verre bij elkaar om te repeteren. Eerst nog bij Cristofori in Amsterdam, later in het Toon Hermans Huis te Amersfoort.

Er is behoefte om dichter bij huis te kunnen zingen en zo ontstaan in 2006 de eerste regionale koren in Den Haag (geleid door Lide van de Vegt), Ede (Frohmut Knie) en Haarlemmermeer (Liesbeth de Kat). De startfinanciering komt van een anonieme inzamelingsactie.

Vanaf 2006 krijgt het korennetwerk de naam Zingen voor je Leven en
wordt het ondergebracht in de organisatiestructuur van Stichting Kanker
in Beeld. Nieuwe koren kunnen worden opgericht dankzij financiering van onder andere het VSBfonds, Adventure4Life en vele andere donateurs.

De algehele coördinatie is tussen 2006 en 2016 in handen van de Kanker
in Beeld bestuursleden Vincent van Dantzig en Patricia Deiters-Rahusen. Inmiddels zijn er meer dan 30 koren, verspreid over het hele land, waar
elke week honderden mensen plezier aan beleven. Iedereen is welkom,
je kunt altijd een keer gaan kijken.


Uit: Kanker in beeld

 
 
     
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 
 

 

 
 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
  
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe artikelen. Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten. Alvast bedankt!

 
 
 

VoicEmail

 
 
 
Op de hoogte blijven van het laatste vocale nieuws? Neem hier geheel vrijblijvend een gratis abonnement op VoicEmail, de e-mail nieuwsbrief voor Zingend Nederland.
 
 
     
 

Repertoire en Meer ...

 
      
 
 
Multi Mix Music biedt u een zeer uitgebreide collectie aan eigentijds en klassiek repertoire. Maar u kunt ook bij ons terecht voor Tipboeken, CD-consultancy en nog veel meer ...

 

 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE