HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

  • SuperVoices 2019
  • VoicEmail
 
 
   
        
 

   HOTLINKS    

PLUSSERVICE - OOK VOOR UW JAARLIJKSE BUMA-AFDRACHT

 
Alle koren - op een kleine uitzondering na - moeten volgens de auteurs-wet jaarlijks een vergoeding betalen voor het openbaar maken van hun repertoire. Hoe dat voor uw koor uitwerkt, leest u op deze pagina. Plusleden profiteren van aantrekkelijke kortingen op de tarieven.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Download BUMA-tarieven
FreeService
Regeling Additioneel KopiŽren
Verzekeringen
Vocaal Shoppen
     
   

Uw Repertoire en de BUMA

 
 
      Als uw koor of zanggroep repeteert en/of optreedt met gebruik van beschermd repertoire, dan moet daarvoor jaarlijks een wettelijke vergoeding worden betaald.  
 

Deze afdracht die u verschuldigd bent voor het openbaar maken van uw repertoire, loopt via de BUMA. Die organisatie zorgt er dan voor dat de zo verkregen bedragen, worden verdeeld onder de oorspronkelijk rechtheb-benden, de auteurs van de gezongen werken en hun eventuele uitgeverijen.

Het BUMA-tarief dat u per lid per jaar betaalt is afhankelijk van het aantal optredens per jaar dat u zelf organiseert. Als uw koor wordt uitgenodigd door derden dan telt dat optreden niet mee, omdat de organisator dan de BUMA-rechten moet afdragen.

 
 
 
 
   

Pluskorting op de BUMA-tarieven bij Zing.nl!

 
 
Zing.nl heeft met BUMA een collectieve regeling afgesloten, op basis waar-van de Plusleden een flinke korting krijgen op de jaarlijkse BUMA-afdracht. U kunt de Pluskorting direct aanvragen bij uw aanmelding voor de PlusService. U kunt het hele jaar door flexibel instappen. De regeling gaat voor uw koor of zanggroep in op de eerste van de maand na uw aanmelding voor de PlusService.

Alle tarieven worden in het aanmeldformulier automatisch naar rato aangepast. Bij aanmelding in september, oktober, november of december wordt u automatisch ook lid voor het hele volgende kalenderjaar. Nadat uw Plus-lidmaatschap van kracht is geworden regelt Zing.nl de afdracht voor uw koor of zanggroep aan BUMA.

Het BUMA-tarief in 2019 per lid per jaar voor maximaal 3 zelf georganiseerde optredens is € 4,52 (inclusief BTW). Dat is een korting van maar liefst bijna 50% op het officiŽle tarief van BUMA zelf! Zo verdient uw lidmaatschap zichzelf alleen al op de BUMA-afdracht terug. Voor meer dan 3 optredens per jaar geldt nog weer een ander tarief (ongeveer het dubbele). Neem daarvoor - desgewenst - nog even contact met ons op. Let op: als u door derden wordt uitgenodigd voor een optreden, dan telt dat voor de BUMA-afdracht niet mee!

 
     
 

Wanneer geen BUMA?

 
     
 
 

U bent geen BUMA-afdracht ver-schuldigd als u uitsluitend repertoire gebruikt van auteurs die meer dan 70 jaar geleden overleden zijn.
 
Op werken van auteurs die langer dan 70 jaar overleden zijn, rust geen auteursrecht meer en u hoeft daar-over geen BUMA-rechten af te dragen.
 
Maar let op: als u ook maar ťťn werk zingt van auteurs die nog leven of minder dan 70 jaar overleden zijn, is ook voor u BUMA-afdracht verplicht.
 

 
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE