HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2019
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Njoy 

Njoy is een vrouwen Barbershop & Closeharmony-koor in september 2002 ontstaan uit een traditioneel dames Barbershopkoor. Zoals de naam al doet vermoeden (uitspreken als `enjoy`) staat genieten en amuseren voor zowel de zangeressen als het publiek op de eerste plaats.

Dit koor is uniek en heeft daardoor een regio-functie, de leden komen zowel uit de Achterhoek, Graafschap als de Liemers. En nu ook al uit Duitsland. Naast traditionele, herkenbare en leuke Barbershop songs zingen we ook herkenbare en leuke Closeharmony songs ! In beide zangstijlen zal de zang ondersteund worden door een natuurlijke presentation van beweging en lichaamstaal. Dit alles zal leiden tot een song dat een lust is voor oog en oor !
De keuze van de songs zal zowel jong als oud aanspreken !
De songs zullen in de Engelse taal worden gezongen maar ook Nederlands-talige songs zullen niet worden vergeten.

Wij repeteren op maandagavond onder leiding van een ervaren en inspirerende
Barbershop dirigent in de Leemvoortschool te Westendorp van 20.00 tot 22.00
uur.
 
Plaats: Westendorp
 
 
 

Popkoor X-Stream 

Popkoor X-Stream telt 50 leden en wij bestaan sinds 2005. In april 2016 hebben wij ons tienjarig jubileum gevierd: met twee zeer succesvolle optredens in het Arsenaaltheater, met medewerking van leden van Zeeuws Kamerorkest TY.

Popkoor X-Stream is inmiddels een bekend begrip in Zeeland. Tijdens het jaarlijkse tweedaagse korenfestival Middelburg VÓLkoren zijn we al een echte publiekstrekker geworden! Dit komt mede doordat wij laten zien hoeveel plezier we in het zingen hebben, en door ons enthousiasme dat een belangrijk onderdeel is van onze uitstraling. Daarbij valt ook ons repertoire op, het is heel divers: van echte popklassiekers tot actuele nummers.
Van a capella en ingetogen tot up-tempo nummers. Er wordt ook veel aandacht besteed aan choreografie en er zijn nummers met een solist.

Ook buiten de provincie zijn we een graag geziene vertegenwoordiger van Zeeland: het afgelopen seizoen hebben we opgetreden in Scheveningen, in Katwijk en in Amsterdam: In 2015, 2017 en 2019 hebben we in Paradiso, de poptempel van Amsterdam, met heel veel plezier opgetreden tijdens de Paradiso Korendagen.

Popkoor X-Stream repeteert elke donderdagavond in de Vergulde Baars, Baarsjesstraat 42, in de Stromenwijk in Middelburg. De repetities zijn van 19.45 uur tot ca. 22.00 uur. Tussen 19.15 uur en 19.45 uur komen de leden en wordt soms ook extra geoefend. De bar is dan ook al open voor koffie en thee.
 
Plaats: Middelburg
 
 
 

Cappella Nicolai 

Cappella Nicolai is de overkoepelende naam voor de koren en ensembles in de St. Nicolaasbasiliek. Gezien de achtergrond van dirigent Michael Hedley is het geen wonder dat de muzikale apparaat in de Basiliek sterk georiënteerd is op de Engelse Kathedraal- en College tradities, die zo bewonderd worden op het vaste land.

Het Collegium bestaat uit zo’n 20 zeer ervaren zangers. Het Collegium zingt om de week de Choral Evensong en één keer per maand en op Hoogfeesten de zondagochtendviering. Het repertoire is zeer uitgebreid, van polyfonie uit de Renaissance tot muziek uit de Romantiek en hedendaagse composities. Tijdens de Evensong klinkt vanzelfsprekend voornamelijk muziek uit de Engelse kathedrale traditie.

Het Consort bestaat uit acht professionele zangers met uitgebreid solo- en ensemble ervaring. Er wordt veel oude muziek uit de Renaissance gezongen – zowel bekende stukken als speciaal voor ons nieuw uitgegeven werken. Het Consort zingt drie zondagen per maand de zondagochtendviering.

De Chorale bestaat uit zo’n 18 ervaren amateurzangers en zingt twee keer per maand Choral Evensong. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit Engelse liturgische muziek van Renaissance tot heden – Morley, Gibbons, Purcell, Wesley, Stanford, Wood en Howells stonden laatst op de lessenaar.

Onze zangers komen van heinde en verre om samen muzikale kwaliteit op hoog niveau te leveren in de basiliek.

Nieuwsgierig geworden? Muziek in de Nicolaas staat altijd open voor nieuwe leden: ervaring in koren is een pre en prima vista zingen een absolute must.
 
Plaats: Amsterdam
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiëren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciële instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Het Vocale Warenhuis van Nederland
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE