HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2019
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Zanggroep Zanglust 

Zanglust is een neutrale gemengde zanggroep, opgericht in 1929, maar allesbehalve bejaard. De kwaliteit van het zingen, maar ook de gezelligheid staan hoog in het vaandel. Zanggroep Zanglust beschikt over een veelzijdig repertoire in verschillende talen. Wij zingen moderne muziekstijlen, volksliedjes, klassiek en musical, maar ook middeleeuwse ballades en negrospirituals. Koormuziek van o.a. Brahms, Bannink, Dowland, Farmer, di Lasso, Lennon, Schubert en Tye. Kortom: voor elk wat wils.

Dirigent Svetla Anastasova-Kleijn legt de lat hoog. Muzikaliteit en kwaliteit gaan bij haar hand in hand. Er wordt zowel a capella als met begeleiding van een elektrische piano gezongen. In te studeren stukken kunnen via de piano worden opgenomen voor oefenen thuis.

Enkele malen per jaar treedt het koor op in onder andere zorgcentra, de bibliotheek en op de kerstmarkt. Ook doen we mee aan de muziekestafette in Heino.

De zanggroep telt gemiddeld vijfentwintig leden en repeteert op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in De Vier Gezichten.

Houdt u van zingen, maar beperkt dat zich tot de badkamer of de vrije natuur, kom dan eens vrijblijvend meezingen en proef de ontspannen sfeer.
Nieuwe leden zijn altijd welkom!

Houdt u van zingen, maar beperkt dat zich tot de badkamer of de vrije natuur, kom dan eens vrijblijvend meezingen en proef de ontspannen sfeer.
 
Plaats: Dalfsen
 
 
 

Black Gospelkoor Benediction 

Black Gospelkoor Benediction is opgericht in 1997 en bestaat uit enthousiaste zangers met verschillende kerkelijke achtergrond. Elke maandagavond repeteren we in het gebouw van Baptistengemeente Het Trefpunt in Enschede. We studeren daarbij een breed scala aan liederen in, uiteraard stevige engelstalige black gospel, maar ook rustige ballads, worshipliederen en nederlandstalige samenzangliederen. Wij kiezen er bewust voor om een zo breed mogelijk repertoire te hebben, omdat we daarmee ook in staat zijn op veel verschillende plekken te kunnen zingen. We willen namelijk niets liever dan zoveel mogelijk mensen bereiken met de boodschap van het evangelie!

Tijdens ons bestaan hebben we al op vele plaatsen mogen optreden. We hebben in talloze kerkdiensten gezongen, deelgenomen aan festivals, een bijdrage gehad tijdens huwelijksvieringen en uitvaarten, doop- en belijdenisdiensten, maar ook optredens verzorgd in gevangenissen, verzorgingshuizen en buurtcentra. Ook organiseren wij regelmatig een programmavullend (mini)concert.

Al het bovenstaande zouden wij nooit kunnen doen zonder de niet aflatende inspirerende inzet van onze dirigent André Bijleveld. Met zijn jarenlange ervaring als muzikant en dirigent, weet hij als geen ander ons op enthousiaste manier de liederen aan te leren.
 
Plaats: Enschede
 
 
 

De Witt Academy 

In 2002 nam Yvonne Peters het initiatief om tijdens de dienst op Goede Vrijdag met een achttal zangers en een aantal instrumentalisten de ‘Actus Tragicus’ van J.S. Bach uit te voeren.

De kerkenraad van de Remonstrantse Gemeente in Dordrecht steunde dit initiatief en daarmee werd de eerste uitvoering door de De Witt Academy een feit.
In 2007 werd de Stichting “Vrienden van De Witt Academy” opgericht, die een aantal randvoorwaarden schept – onder andere door middel van fondsenwerving en het benaderen van sponsors - waardoor de concerten van de DWA doorgang kunnen blijven vinden.

De De Witt Academy bestaat uit geschoolde zangers, die allen een grote koorervaring hebben. De bezetting is afhankelijk van de uit te voeren muziek.

Jaarlijks hebben wij gemiddeld twee projecten, in het najaar en in het voorjaar.
Het concert in het voorjaar is traditiegetrouw een passieconcert op Goede Vrijdag in de Remonstrantse kerk.
De najaarsconcerten zijn op wisselende lokatie in en rondom Dordrecht.

Vind ons ook op Facebook: https://www.facebook.com/DeWittAcademy/
 
Plaats: Dordrecht
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiëren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciële instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Professionele fotoshoot van uw zanggroep
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE