HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2019
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Oratoriumkoor Stem en Snaren 

Op 13 februari 1883 wordt in een lokaal van de Gereformeerde Kerk in Enkhuizen de Christelijke Zangvereniging Stem en Snaren opgericht. Het initiatief komt voort uit de Christelijke Jongelingsvereniging. Of er ook meisjes op het koor mogen worden toegelaten wordt overgelaten aan de nog te vragen dirigent. Dat wordt de heer A. Verhorst, onderwijzer van de Vrije Protestantse Schoolvereniging.

De naam wordt gekozen uit de toenmalige berijming van Psalm 43: 'Dan zal ik juichend Stem en Snaren tot roem van Zijne goedheid paren...'

Op verzoek van velen wordt op de ALV van 2012 besloten om de officiële naam COV Stem en Snaren weliswaar in de statuten te handhaven, maar naar buiten toe de naam Oratoriumkoor Stem en Snaren te gaan gebruiken

Oratoriumkoor Stem en Snaren repeteert iedere week op woensdag in de Nutszaal, achter de Hema in de Westerstraat in Enkhuizen. De ingang van de zaal is aan de parkeerplaats Patershof. De muzikale leiding van het koor is in handen van Marcel Joosen (dirigent) en Alexander Koeznetsov (repetitor en begeleiding).

De repetities beginnen om 20.00 uur. Om 22.00 uur sluit Marcel de repetitie af. Om 21.00 is er een korte pauze waarvoor koffiediensten worden ingeroosterd.
 
Plaats: Enkhuizen
 
 
 

Oratoriumkoor GrootNoord 

Het GrootNoord koor bestaat uit enthousiaste amateur zangers van alle leeftijden die graag klassieke muziek zingen. Oorspronkelijk ontstaan in 1948 door een samenvoeging van een drietal goede koren in Amsterdam Noord, is het inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend koor in Amsterdam. Sinds 2009 is Marcel den Dulk de vaste dirigent. GrootNoord geeft twee maal per jaar een concert: De grote concerten worden gegeven in het Concertgebouw, en daarnaast ook in de Westerkerk. En bij de speciale concertprojecten worden concertruimten geselecteerd met een bijzondere akoestiek, zoals de Dominicuskerk in Amsterdam-centrum.

Het repertoire bestaat inmiddels uit een breed scala aan werken van Bach, zoals Matthäus Passion, Johannes Passion en Weihnachts oratorium, en verder Requiems van o.a. Verdi, Mozart, Brahms en Fauré. Werken van Haydn, Händel en Mendelssohn staan ook op het repertoire. De laatste jaren zijn moderne werken aan het repertoire toegevoegd, zoals composities van Jenkins, Rutter en Vaughan Williams.

De koorleden van GrootNoord zijn enthousiaste en gedreven zangers, die zich met plezier en ambitie in een groot muzikaal teamverband richten op het hoogst mogelijke muzikale resultaat en daar dan ook met elkaar veel voldoening aan beleven. Onderdeel van de teamsamenwerking is het thuis oefenen met behulp van een klinkend muziekpartituur-programma, waarmee tevens de vaardigheid in het van blad zingen wordt verbeterd en dat aan de leden gratis beschikbaar wordt gesteld. Daarnaast wordt het instuderen van de zangpartij extra plezierig door het oefenen met een ingezongen studie CD, waarop de eigen partij op een uitnodigende manier wordt gezongen.

Met een afwisselende programmering biedt GrootNoord ook ruimte voor projectzangers.

Wekelijks repeteert het koor op maandagavond in de Ark, Banne Buikslootlaan 63c Amsterdam Noord van 19.45 tot 22.15 uur.
 
Plaats: Amsterdam
 
 
 

Zanggroep To the Point 

Zanggroep To The Point uit Haarlem bestaat uit 17 enthousiaste zangers en zangeressen die van eigentijdse, vlotte muziek houden. We zingen een divers repertoire, vooral Engelse maar ook Nederlandstalige nummers. Ongeveer 70% van ons repertoire bestaat uit lichte populaire muziek zoals One, Angels, Kijk omhoog, Skyfall en Next to me. De andere 30% zijn nummers met een boodschap zoals Were you there when they crucified my Lord, From a distance en Ave Maria..

De zanggroep staat onder leiding van professioneel dirigent André Keessen uit Hoofddorp die zijn opleiding piano/orgel op het Sweelinck Conservatorium heeft gevolgd. Met zijn virtuoze piano begeleiding en mooie, meerstemmige arrangementen weet hij de muziek bij de koorleden tot de juiste beleving te laten komen. Wij verzorgen optredens bij bruiloften, kerkdiensten, ouderen/zorgcentra, korenlint, zondagmiddag podia en overige gelegenheden.

Zanggroep To The Point is een enthousiaste groep mensen die met veel plezier zingen en ook graag swingen. Wil je ook lid worden van To The Point?
Wij repeteren op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Doopsgezindekerk Mennokapel, Indischestraat 190 in Haarlem Noord.
 
Plaats: Haarlem
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiëren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciële instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Ook Adverteren op Zing.nl? Klik hier voor meer info!
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE