HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2020
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Popkoor Revival 

Popkoor Revival is een gemengd koor uit Geleen Lindenheuvel en vanaf het jaar 2000 actief binnen en buiten de regio Sittard-Geleen. De muzikale leiding is in handen van dirigent Cobie Ritzen. Het koor bestaat uit een groep enthousiaste mensen die samen zingen in een gezellige en ontspannen sfeer. Zingen geeft energie, je kunt er je energie in kwijt en je maakt er vrienden mee.

Wij hebben een vlot en eigentijds repertoire met swingende maar ook rustige meertalige nummers, muziek voor jong en ouder. Het koor beschikt ook over een eigen kerst en kerkrepertoire, dus aan veelzijdigheid zeker geen gebrek. Onze muziek wordt begeleidt via keyboard en wij maken gebruik van songteksten. Ieder mens met een beetje gevoel voor muziek kan zingen dus noten lezen is bij ons geen vereiste.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen (m/v) die de groep willen komen versterken. Hebt u interesse om uw muzikale talenten met ons te delen, en bent u tussen 16 en 65 jaar, kom dan eens vrijblijvend luisteren of meezingen tijdens onze wekelijkse repetitieavond. Deze wordt gehouden op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw van Partners in Welzijn, gelegen aan de Hyacintenlaan 33 te Geleen.

Vind ons ook op https://www.facebook.com/PopkoorRevival
 
Plaats: Geleen
 
 
 

Koor Koraal 

In 1996 is gemengd koor Koraal opgericht. De naam Koraal verwijst naar het kleurrijke zeekoraal. De veelkleurigheid van zeekoraal geeft alles weer waar koor Koraal voor staat, namelijk Kleurig, Ontroerend, Ritmisch, Anders, Afwisselend en Levendig.

In de loop van de tijd is Koraal uitgegroeid tot een zelfstandige vereniging wat onder andere inhoudt dat er een jaarlijkse algemene ledenvergadering wordt gehouden.

Het repertoire van Koraal is vier- tot achtstemmig, a capella of met pianobegeleiding, van klassiek tot pop en alles wat er tussen zit. Bij de uitvoering van de muziek wordt de nadruk gelegd op dynamiek, klankkleur en harmonie. Vanwege de genoemde diversiteit is Koraal uniek in Elburg en omgeving.

De sfeer op het koor, met een ledenaantal rond 30, wordt gekenmerkt door openheid, geduld, gezelligheid en iedereen wordt gewaardeerd om datgene wat hij of zij bijdraagt. Als je wordt aangesproken door de stijl van het koor kun je lid worden om zingend een steentje bij te dragen. Het is altijd mogelijk om kennis te maken en sfeer te proeven. Bij Koraal ben je zonder kosten drie repetitieavonden van harte welkom!!

De wekelijkse koorrepetitie wordt gehouden in de centrale ruimte van de Agnietenschool, Hoekwant 45 in Elburg, elke woensdag van 20.00 tot 22.00 uur.

Vind ons ook op: https://www.facebook.com/KoraalElburg?fref=ts
 
Plaats: Elburg
 
 
 

Kamerkoor Estrivo 

Estrivo is een Utrechts kamerkoor met een ideale bezetting van 22 leden. Estrivo zingt voornamelijk a capella koormuziek en heeft een breed en afwisselend repertoire, van oude muziek tot hedendaagse werk. Voor ieder concert wordt een nieuw programma ingestudeerd. Vanaf september 2019 staat Estrivo onder leiding van Enrique López-Cortón.

Opgericht als oefenkoor voor een conservatoriumstudent koordirectie, begon Estrivo zijn bestaan officieel in 1993. Sindsdien zijn diverse dirigenten de revue gepasseerd en heeft het koor in wisselende sterkte uiteenlopende programma's uitgevoerd.

Elke dinsdagavond repeteren we tussen 20.15 en 22.15 uur in de Wijkplaats in Lombok. Estrivo heeft een breed en afwisselend repertoire en zingt voornamelijk a capella koormuziek van renaissance tot aan hedendaagse werken. Het koor bestaat uit gevorderde amateurs van wie verwacht wordt dat zij zelfstandig noten kunnen instuderen, zodat bij de repetities echt muziek kan worden gemaakt. We streven ernaar twee keer per jaar een concert te geven.
 
Plaats: Utrecht
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiëren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciële instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Licenties gebruik bladmuziek door koren
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE