HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2019
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Popkoor Friends 

Er was eens…. een jongerenkoor in Lichtenvoorde. Het was het jaar 1987, en het jongerenkoor hield op te bestaan. Een groepje jongeren besloot, samen met een ander clubje vriendinnen, verder te gaan, en een nieuw koor op te richten. En zo werd koor Friends geboren. En sommige jongeren van toen? Zij zingen nog altijd mee! Maar Friends heeft de tand des tijds ruimschoots doorstaan. Sterker nog; we blijven meegaan met de tijd, regelmatig is Friends vernieuwend bezig. Zo blijft het een fris en actief koor waar het enthousiasme vanaf spat.

Friends is een laagdrempelig en swingend popkoor. Het bestaat uit een gezellige groep mensen van alle leeftijden. Het koor telt ongeveer 65 leden. We hebben een gevarieerd repertoire met voornamelijk popmuziek. Deze nummers zijn vaak 4- of 5 stemmig gearrangeerd.

We repeteren iedere dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in de recreatiezaal van de Johanneskerk aan de Rentenierstraat in Lichtenvoorde. Na afloop is er tijd voor een drankje en een praatje met elkaar.
 
Plaats: Lichtenvoorde
 
 
 

Popkoor O Jee 

Popkoor O Jee bestaat sinds 5 oktober 1992 en telt momenteel ruim 30 gedreven amateurzangers en – zangeressen. De oprichters werden voor de naam van het koor, “O Jee”, geïnspireerd door de typetjes “addere jonguruh” van het populaire duo Koot en de Bie. In 2007 heeft dirigent Mathieu Smit het roer overgenomen bij O Jee. Het koor heeft zich met de tijd mee ontwikkeld: mappen weg, meer aandacht voor presentatie en uitstraling.

Humor en gezelligheid staan bij O Jee hoog in het vaandel, maar natuurlijk wordt er ook serieus geoefend. Elke week staan enkele nummers uit het repertoire centraal, waarbij elke stemgroep zijn partij intensief doorneemt. De arrangementen worden tijdens de repetities ingestudeerd vanaf bladmuziek. Enige voorbereiding thuis aan de hand van oefenbestanden wordt actief aangemoedigd zodat de liedjes snel eigen kunnen worden gemaakt.

O Jee repeteert vanaf 28 augustus 2017 op maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur in Het Palet, Rotterdam-Alexander. Op de eerste maandag van de maand borrelen we met z’n allen gezellig na. Met Pasen, Pinksteren, in de zomer- en kerstvakantie repeteren we niet.

Adres:
Het Palet
Duikerstraat 29
Rotterdam-Alexander
 
Plaats: Rotterdam
 
 
 

Smartlappenkoor 'Denk aan de buren' 

Het smartlappenkoor Denk aan de Buren is op 11 november 1999 opgericht en staat onder enthousiaste leiding van dirigent Frans Koers. Het koor wordt muzikaal begeleid door Ally Maarse (pianist), Cor Trommel (accordeonist).

De repetities zijn op donderdagavond tussen 20.00 uur en 22.00 uur in Cultureel Cafe Bacchus, Gerberastraat 4, 1431 SG Aalsmeer. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige levensliederen en smartlappen.

In 2003 is de eerste CD "Burengerucht" van Denk aan de Buren uitgekomen. Zestien Hollandse klassiekers, die je zo maar meezingt.

Onze CD "Burenleed" is op vrijdag 11 mei 2012 gepresenteerd aan burgemeester P.J.M. Litjens van Aalsmeer.

NIEUWE LEDEN ZIJN VAN HARTE WELKOM!!


Vind ons ook op Facebook:
https://www.facebook.com/denkaandeburen/
 
Plaats: Aalsmeer
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiëren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciële instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Licenties gebruik bladmuziek door koren
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE