HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2020
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Archicapella 

Het Archicapellakoor is één van de meest kleur- en klankrijke koren die de Archipelbuurt rijk is. Al sinds 1992 bruist dit koor van enthousiasme en liefde voor het zingen. Het repertoire is afwisselend en komt uit alle windstreken. Zo is er voor ieder die van zingen houdt wat te vinden, zelfs wanneer je geen noot kunt lezen. De meeste liederen worden a capella gezongen en tevens heeft zich een aardig repertoire met pianobegeleiding gevormd. Om de maand begeleidt onze vaste pianiste Luba Podgayskaya de repetitie. Ontspanning en plezier staan hoog in het vaandel, maar er wordt ook serieus gewerkt aan stemtechniek, houding en harmonie.

Onze huidige dirigent Sanda Audere komt oorspronkelijk uit Letland, heeft in Riga een opleiding tot dirigent gevolgd en heeft vervolgens haar master musicologie behaald in Amsterdam.

Repetities vinden elke woensdagavond plaats in de Hall van de Engelse Kerk, Ary van der Spuyweg 1 in Den Haag van 19.30 tot 22.00 uur.
 
Plaats: 's-Gravenhage
 
 
 

Manoeuvre Mannenkoor 

Manoeuvre is in 1992 ontstaan uit een vriendengroep van 5 mannen. Al snel nam het ledenaantal toe. Deze zijn onderverdeeld in vier stemgroepen. Mooi zingen is belangrijk, maar plezier in het zingen misschien nog wel meer. Het repertoire is anders dan anders. Veel liedjes worden ook gezongen met een “kwinkslag”, soms is het zelfs cabaretesk te noemen. Het repertoire mag verrassend heten, anders dan anders.

Het ledenbestand van het koor heeft in de loop der jaren natuurlijk heel wat wisselingen gekend, maar de onderlinge saamhorigheid is altijd gebleven. Daar blijkt buiten het zingen niks speciaals voor nodig, die is er gewoon, als een vanzelfsprekendheid.

Manoeuvre is meer dan zingen alleen. Manoeuvre brengt ook op geheel eigen wijze mensen bij elkaar, zoals tijdens het alom bekende Tapzînge. Dit jaarlijks terugkerende festijn wordt traditiegetrouw gehouden rond halfvasten en biedt een uitgelezen kans om lekker mee te zingen met bekende liedjes. Behalve het Tapzînge geeft Manoeuvre uiteraard ook regelmatig optredens ten beste. Inmiddels kent het koor wat dat betreft al een hele historie, ook internationaal: reeds in haar beginfase maakte Manoeuvre geslaagde koorreizen naar Slovenië, Trier, Brugge. Recent nog werd een reis naar Koblenz georganiseerd.

Onder de professionele muzikale leiding van Noël Seerden ontwikkelt het koor zich nog voortdurend verder. Het niveau is nog altijd stijgend, de onderlinge sfeer is als vanouds uitstekend.

Manoeuvre repeteert elke donderdagavond van 20:30 uur tot 22:30 uur. Heeft u interesse? Kom dan eens luisteren tijdens deze repetitie in Café-zaal Dennenoord, Voorhoeveweg 2 te Weert.
 
Plaats: Weert
 
 
 

Shantykoor De Driemasters 

'De Driemasters' is een Driebergs Shantykoor, opgericht in februari 2004. Het mannenkoor is ruim 48 leden groot en staat onder leiding van een bevlogen dirigent. We worden begeleid door vier accordeonisten.

We zingen Nederlandse liederen die over de zee, water en het zeemansleven gaan. Ook Engelse en Duitse zeemansliederen staan op ons repertoire.

Het koor wordt veel gevraagd voor optredens in bejaardenhuizen en festivals. En we verzorgen ook optredens tijdens verjaars- en bruiloftspartijen. De programma's zijn meestal gevuld met koorzang, afgewisseld met liedjes waarbij solisten en koor elkaar afwisselen.

Alle mannen die willen zingen zijn welkom bij 'De Driemasters'. Samen iets doen is belangrijk voor het koor. Dat komt tot uiting in de gezellige nadronk na elke repetitie. 's Zomers organiseren wij een barbecue en 's winters een kerstfeest voor alle koorleden met hun partners en alle vrijwilligers. Een sinds enkele jaren rijdt een groep zangers mee in de carnavals optocht met een zelfgebouwde wagen.

U bent van harte welkom om eens te komen luisteren en om mee te doen. Er is vervolgens gelegenheid om twee avonden mee te zingen. Als het u en ons goed bevalt wordt u lid van ons Shantykoor.

De repetities van ons Shantykoor zijn op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Vierhoutzaal van W.Z.C. Sparrenheide, onderdeel van I.S.Z. De Brug, Sparrenheide 1, 3971 DA Driebergen-Rijsenburg.
 
Plaats: Driebergen-Rijsenburg
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiëren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciële instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Voor al uw koorkleding
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE