HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2019
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Koninklijke Zangvereniging Venlona 

Koninklijke Zangvereniging Venlona is al vanaf haar oprichting in 1900 een begrip in Venlo. Het koor bestaat uit zo'n 90 actieve leden en verzorgt tal van optredens, zowel in binnen- en buitenland.

Tal van concerten in geheel Nederland, werden onvergetelijke gebeurtenissen voor een laaiend enthousiast publiek. Zo verwierf men o.a. met concerten op diverse Wereld Muziekconcoursen te Kerkrade en met Drie-Steden-Uitwisselingen een grote naam. Ook buiten de landsgrenzen wist de muziekliefhebber het Venlose koor te waarderen. Venlona concerteerde op verschillende plaatsen in BelgiŽ, Duitsland, Letland, ItaliŽ, Oostenrijk en Zwitserland. In mei 2001 heeft Venlona Rome bezocht, in 2006 Polen en in 2011 werd een zeer succesvolle concertreis gemaakt naar Praag.

Het repertoire van Venlona is zeer veelzijdig. Men zingt even gemakkelijk composities van hedendaagse componisten, zoals de Spaanse liederen van de Limburgse componist Jean Lambrechts, die in 1989 met veel succes werden uitgevoerd, als werken van Verdi, Wagner en Slavische componisten.

Per 1 augustus 2002 is dirigent en pianist Wim Schepers uit Heerlen benoemd als 1e dirigent van het koor. De jubileum dubbel CD vormde - samen met de uitgave van het boek Een Eeuw Muziek - de bekroning van het eeuwfeest in het jaar 2000.

Verder zijn vooral in de regio, de traditionele nieuwjaarsconcerten samen met Harmonie St. Caecilia Blerick bekend.

Elke dinsdag om 20:00u. open repetitie in de Venlonazaal te Venlo.
 
Plaats: Venlo
 
 
 

Horster Mannenkoor 

In Zuid-Nederland en vooral in Limburg hebben fanfares, harmonieŽn, koren en andere culturele verenigingen al enkele eeuwen een belangrijke taak in het maatschappelijke gebeuren.

Ook het Horster Mannenkoor vervult deze taak al 125 jaar (2019) met verve.
Daarbij is het doel: het bevorderen van de mannenkoorzang. Het koor is trots op haar verleden, op de plaats die het heeft verworven in de Horster gemeenschap. De verenigingsband en de saamhorigheid die het koor door al die jaren heen kenmerkten, hebben samen met de wil om te presteren geleid tot erkenning in binnen en buitenland.

Op dit moment telt het koor 85 leden, waarvan 81 actieve zangers, inclusief 6 aspirantleden.
Repetitie elke dinsdag in cafť De leste Geulde, Noordsingel 75, 5961 XW Horst.
 
Plaats: Horst
 
 
 

Merwe's Oratorium Vereniging 

Merweís Oratorium Vereniging Ė Dordrecht, opgericht in 1920 Ė is een gemengd koor dat repertoire brengt van Bach tot Vasks. MOV zingt op een hoog amateurniveau onder bezielende leiding van Patrick van der Linden sinds 1 januari 2006.

MOV wil de traditie voortzetten en overdragen aan nieuwe koorzangers en heet daarom aspirant leden van harte welkom. Je kunt daartoe vrijblijvend twee ŗ drie repetities bij komen wonen en na een eenvoudige stemtest lid worden.

Wie is toegelaten zal ook thuis moeten studeren: tijdens de repetities wordt zo min mogelijk tijd besteed aan partijstudie. De dirigent werkt met een gedetailleerde repetitieplanning, zodat ieder koorlid precies weet welke delen (of zelfs maten) hij of zij thuis moet oefenen. Aanwezigheid bij de repetities is zeer belangrijk, vanwege de vele aanwijzingen die de dirigent dan geeft en voor een evenwichtige koorklank.

MOV repeteert op donderdagavond in de De Rank, Dubbelsteijnlaan West 70, 3319 EM Dordrecht, van 20:00 tot 22:15 met een kwartier koffie/theepauze. Naast de gewone repetities op donderdagavond van 19.55 uur tot 22.15 uur, wordt er enkele keren voor een concert op een zaterdag gerepeteerd. Deze repetitie duurt dan van 09.30 uur tot circa 13.00 uur.
 
Plaats: Dordrecht
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiŽren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciŽle instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Ook Adverteren op Zing.nl? Klik hier voor meer info!
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE