HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2019
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Interkerkelijk Jongerenkoor Challenge 

Challenge is opgericht in 1971 als Hervormd Jeugdkoor Dubbeldam dat voornamelijk Nederlandstalige muziek zingt. Later is het koor Challenge gaan heten en werd het interkerkelijk. Interkerkelijk Jongerenkoor Challenge is een christelijk koor (gospelkoor) voor jongeren van 16 tot en met 30 jaar. Een spetterende club jongeren met één doel voor ogen: jou in aanraking brengen met God.

Repetities vinden standaard op zondagavond in 'De Rank' plaats en wel om 19.00 uur, Dubbelsteynlaan West 70 te Dordrecht (Dubbeldam).

Wil jij ons koor komen versterken? Lid zijn van Challenge is leuk!
Elke zondagavond zing je met een vaste club mensen, studeer je nieuwe nummers in en werk je aan je stemontwikkeling en uitstraling. Op deze manier werken we toe naar pakkende uitvoeringen en concerten. Daarbij wordt wel wat kwaliteit, maar vooral positieve inzet van de leden gevraagd.

Vind ons ook op Facebook: https://www.facebook.com/GospelkoorChallenge/
 
Plaats: Dordrecht
 
 
 

Het Orpheus Ensemble 

Het Dordtse Orpheus Ensemble is een van de oudste gemengde koren in Nederland. Het werd als dubbelmannenkwartet opgericht op 4 september 1915. In het oorlogsjaar 1942 groeide het vocale mannenoctet uit tot een gemengd koor.

Van Kunstmin tot kerstconcert
In Schouwburg Kunstmin vierde het koor in die jaren triomfen met zangspelen, terwijl in de jaren vijftig en zestig volledige operettes geprogrammeerd waren. Vanaf 1970 stonden operawerken centraal in het koorrepertoire. Na de millenniumwisseling werd de koormuziek uit de opera’s afgewisseld met oratoria. In 2015 werd het eeuwfeest gevierd met een indrukwekkend jubileumconcert, waarin onder meer de komische eenakter Trial by Jury van William Gilbert en Arthur Sullivan met groot succes ten gehore werd gebracht. Elk jaar wordt traditioneel afgesloten met een sfeervol kerstconcert.

Dirigenten
Het Orpheus Ensemble heeft altijd vooraanstaande koordirigenten gekend. Gelouterde dirigenten als Hans van Hoven, Otto Deden, Aad Vos, Sjaak Kazen, Ben Fey en Ago Verdonschot stonden op de bok. Sinds oktober 2015 staat het koor onder de deskundige en inspirerende leiding van Caecilia Boschman.

Klankrijkdom en koorbalans
Om het niveau van het koor te verhogen worden er structureel stemtesten afgenomen en is er daarnaast bijzondere aandacht voor stemvorming. Momenteel telt het Orpheus Ensemble 45 leden. Om de klankrijkdom te behouden en de balans in het koor te optimaliseren zijn nieuwe leden, in het bijzonder alten en tenoren, van harte welkom.

De vaste repetitieavond van het Orpheus Ensemble is op dinsdag van 19:45 tot 22:00 uur en wordt gehouden in de theaterzaal van het Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden, Haringvlietstraat 515, 3313 EM Dordrecht.
 
Plaats: Dordrecht
 
 
 

Chr. Zang- en Oratoriumvereniging Cantate Deo 

De Christelijke Zang- en Oratoriumvereniging CANTATE DEO is een enthousiast koor met om en nabij 80 leden. Sinds haar oprichting in 1958 heeft CANTATE DEO al vele prachtige oratoriumwerken ten gehore gebracht. Een greep uit deze uitgevoerde werken vindt u terug bij ons Repertoire.

Het koor repeteert elke donderdagavond in gebouw 't Centrum Frans Halsstraat 1 te Zoetermeer. U bent altijd van harte welkom om een repetitie bij te wonen.
 
Plaats: Zoetermeer
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiëren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciële instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Uw partner in webdesign
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE