HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2020
 • VoicEmail
 
 
     logo
 

    HOTLINKS

SUPERVOICES - STEMHOOGTE

 
Op deze pagina's leest u informatie over de stemhoogte / stemgroep die u - als u meezingt - bij uw inschrijving moet aangeven. SuperVoices heeft zes stemgroepen. U kunt o.m. aan de hand van geluidsvoorbeelden zelf bepalen welke stemhoogte het beste bij u past.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Informatiedesk
Zing.nl-LedenService
Vocale Abonnementen
Kijken en Luisteren
Inschrijven en Bestellen

   

Kies uw Stemhoogte / Stemgroep

 
 
 

LET OP!

U kiest uit 6 stemgroepen: de stem-hoogte Hoogmid is namelijk in twee groepen onderverdeeld: Hoogmid1 en Hoogmid2. Beide groepen hebben precies dezelfde stem-hoogte. Ze zingen alleen bij sommige songs of passages een iets andere stempartij en verschillen in omvang. Hetzelfde geldt voor de stemhoogte Laagmid.


Bepaal zelf uw stemhoogte
Klik hier als u aan de hand van de toetsen op de piano een wilt bekijken welke stemhoogte u heeft. Maar u kunt ook aan de hand van geluidsvoorbeelden kiezen welke stemhoogte het beste bij u past. Ga daarvoor naar de website van Multi Mix Music.

    SuperVoices is in zes stemgroepen verdeeld. U geeft bij uw aanmelding aan in welke stemgroep u wilt zingen. Dat is van belang voor de samen-stelling van uw persoonlijke oefen-materiaal én voor de indeling van de stemvakken op de tribunes.

U kunt kiezen uit de volgende vier stemhoogtes:

 • Hoog: sopraan
 • Hoogmid: mezzo-sopraan
 • Laagmid: alt of tenor
 • Laag: bas of bariton

 

   

 
   

Moeite met de gekozen Stemhoogte?

 

De stemarrangementen zijn speciaal geschreven voor uw stembereik. U zult bij sommige passages echter heel diep moeten gaan en soms ook flink hoog. Deze variëteit in hoogte en volume is nodig om het brede scala aan emoties in de verschillende songs goed te laten overkomen. We doen dan ook een beroep op een ieder om het onderste uit de vocale kan te halen. Maar het kan natuurlijk zijn dat de stemgroep van uw keuze die op de oefen-CD staat, bij sommige songs of passages toch te hoog of te laag voor u is. Het helpt dan vaak om de passages die buiten uw bereik lijken te liggen zachtjes mee te zingen. In een enkel geval is het verstandig om een (deel-)passage maar even niet mee te zingen.
 
 
   

Stemwissel

 
 
Blijven er desondanks toch nog te veel songs of passages over waarmee u moeite heeft, neem dan contact op met de Informatiedesk. U kunt daar tot een maand voor het evenement een telefonisch verzoek doen voor een stemwissel (0543-565180, tijdens kantooruren).

Als u uw oefenpakket heeft gedownload
De Informatiedesk gaat na of er in de door u gewenste stemgroep nog plaats is. Als dat het geval is, wordt uw verzoek gehonoreerd. Uw huidige codes worden geblokkeerd en u krijgt nieuwe codes per mail toegestuurd. U kunt daarmee uw nieuwe oefenpakket downloaden. Maak bovendien een print van het nieuwe mailtje en neem het mee op de dag zelf. Het is uw nieuwe toegangsbewijs.

Als u uw oefenpakket per post heeft ontvangen
De Informatiedesk gaat dan na of er in de door u gewenste stemgroep nog plaats is. Als dat het geval is, wordt uw verzoek gehonoreerd. U stuurt dan uw stemoefen-CD retour in een voldoende gefrankeerde envelop en maakt € 10,- over. U krijgt per post een nieuw polsbandje toegestuurd en een nieuwe stemoefen-CD. U neemt op de dag zelf in het stemvak plaats dat bij uw nieuwe stemgroep hoort. Belangrijk: de stemwissel wordt uitsluitend definitief geaccepteerd, indien binnen vijf dagen na uw verzoek de stem-CD zijn ontvangen én het bedrag (€ 10,-) op onze rekening is bijgeschreven

 
 
     
   
 
 
 

Volg SuperVoices via:

 
     
  Facebook           Twitter           YouTube  
 
 
 
 

Vragen over uw Stem-hoogte?

 
 
 
Bel de informatiedesk (0543-565180, tijdens kantooruren). Wij helpen u graag.
 
 
 
 
   
 
 
 

Wissel niet zelf van Stem!

 
 

Het aantal zitplaatsen in de stem-vakken op de tribunes is precies afgepast op het aantal deelnemers dat zich per stemgroep heeft opge-geven. Kopiëren van stemoefen-CD’s is bovendien auteursrechtelijk niet toegestaan.
 
Door zonder toestemming van stem te wisselen dupeert u dus niet alleen de auteurs van de songs, maar vooral ook uw collega-deelnemers.
 
Een eenmaal afgesproken stem-wissel is om dezelfde redenen definitief. Uw eerder opgegeven plaats in het stemvak op de tribune vervalt dan namelijk en u wordt geplaatst in het door u gekozen nieuwe stemvak op de tribune. De deelnemers uit een stemvak zijn herkenbaar aan de kleur van hun polsbandje. Ons hostingteam ziet er via die polsbandjes op toe dat iedere deelnemer in het juiste stemvak plaats neemt.

Kijk in de brede kolom hiernaast als u van stemgroep wilt wisselen.
 
  
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE