HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

  • SuperVoices 2020
  • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Op zich is houden van muziek al genoeg om te kunnen genieten van ‘De Koorzangers’ van Kees Kager. Het is de tweede roman van deze schrijver uit de kop van Noord-Holland.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

‘De Koorzangers’ van Kees Kager

 
   
  Wie zingt er tegenwoordig niet in een koor? Vraag er in een willekeurig ge-zelschap naar en de koren vliegen je om de oren. Jazzkoren, vrouwenko-ren, smartlappenkoren, popkoren, projectkoren, kerkkoren, homokoren, grootkoren, oratoriumkoren. En er zijn nog meer soorten koren. Maar op zich is houden van muziek al genoeg om te kunnen genieten van ‘De Koor-zangers’ van Kees Kager. Het is de tweede roman van deze schrijver uit de kop van Noord-Holland. Het is een vuistdik boek waarin koristen veel zullen herkennen. Wat te denken van repertoirekeuze, streven naar kwaliteit of zingen voor de lol, de eisen aan een dirigent, opbloeiende relaties op het koor, stemoefeningen, wie de solo’s mag zingen, de zenuwen voor de uitvoering, komen we voor de repetitie of voor de pauze, de dresscode, de stemtest, de lief- & leedpot. Nog veel meer elementen uit het koorleven komen in het boek voorbij.

Hoofdpersoon
Gerard Dekker, de hoofdpersoon uit ‘De Koorzangers’ wordt lid van het Gregoriuskoor. Hij beleeft het zingen als pure ontspanning. De muziek, de

    gemeenschapszin, de gedreven-heid van de dirigent maken indruk op hem. Gerard beleeft de jaar-cyclus op het koor en geniet er meer van dan hij ooit had kunnen vermoeden. Maar in ‘De Koorzan-gers’ komt nog een ander thema aan de orde. Gerard Dekker is na-melijk leraar op het ROC Per-spectief College. Hij heeft zijn handen vol aan een groep pro-bleemjongeren. Vooral de komst van Pita brengt veel onrust met zich mee. Hij is op proefverlof vrij uit de jeugdgevangenis, maar kan de

vrijheid totaal niet aan. Hij glijdt al snel weer af naar het criminele milieu. De werelden van de school en het koor gaan voor Gerard Dekker door elkaar lopen, als na een repetitie van het koor de jonge sopraan Desiree hem te hulp roept. Zij is in de greep van zijn leerling Pita die haar loverboy blijkt te zijn.

Levensecht
De lezer zij gewaarschuwd. Naast liefdesscènes bevat ‘De Koorzangers’ ook gruwelscènes, want de criminele bazen intimideren hun knecht Pita en gaan geweld bepaald niet uit de weg. De verhalen in ‘De Koorzangers' zijn levensecht. Hoe kan het anders? Kees Kager zingt zelf sinds vijf jaar bij een koor. En al veel langer is hij docent op ROC Horizon College. Kager schrijft met vaart en humor. Aanbevolen!
 

‘Door: Kees Kager
Meer ...


 
  
 

Kees Kager

 
     
   
 

r

 
  'Het begon met stukjes voor de Facet, het blad van de voetbalclub. Ik was zeventien jaar. Al gauw schreef ik sportverslagen voor plaatselijke en regionale kranten, de Schager Cou-rant en het Noordhollands Dagblad. Tijdens mijn studie werd het schrijven van sportartikelen en columns voor het Schager Weekblad een heerlijke, leerzame bijverdienste. Ook deed ik mee aan schrijfwedstrijden, onder meer van Viva, Vrij Nederland en de VPRO-gids. Ook kwam het tot publi-caties in Taptoe, Binnenlands Be-stuur, Grasduinen, Propria Cures. Heel leuk allemaal, maar na al die korte sprintjes wilde ik wel eens een marathon lopen, om zo te zeggen. En dus schreef ik mijn eerste roman die uitkwam in 2005. Vanaf dat moment werd ik schrijver genoemd.'  
 
 
 
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de informatiepagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!
 


 

   
    
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE