HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

  • SuperVoices 2020
  • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
‘Geef vrouwelijke DJ’s meer kans op radio. Veel zenders hebben nau-welijks vrouwelijke DJ’s. Dat moet anders', vindt Roosmarijn Reijmer,
DJ van 3FM. NPO lijkt te luisteren.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

‘Geef Vrouwelijke DJ’s meer kans op Radio!'

 
   
  ‘Geef vrouwelijke DJ’s meer kans op radio. Veel zenders hebben nauwelijks vrouwelijke DJ’s. Dat moet anders', vindt Roosmarijn Reijmer, DJ van 3FM.
   
   
     
    'Vrouwelijke DJ’s moeten meer kansen krijgen op de Nederlandse muziek-zenders. Op de twee best beluisterde zenders in het land, Radio 2 en 538, zijn geen vrouwelijke DJ’s doordeweeks overdag te horen. Ook 3FM moet meer vrouwen op belangrijke uren inzetten.' Dat zegt radio-DJ Roosmarijn Reijmer in een interview met NRC. Ze vindt ook dat er dit jaar een vrouw in het Glazen Huis moet, bij Serious Request, de jaarlijkse inzamelactie van 3FM, het meest gezichtsbepalende radiomoment van het jaar voor de zender.
 
'De laatste keer dat er een vrouw in het Glazen Huis zat was in 2009, toen DJ Annemieke Schollaardt er plaatsnam met Gerard Ekdom en Giel Beelen. De enige andere vrouw die ooit werd geselecteerd was Claudia de Breij, die in het allereerste Glazen Huis in 2004 zat. 'Ik hoef het niet zelf te zijn, maar moet je eens kijken hoeveel goeie vrouwen we bij 3FM hebben lopen.'

Op 3FM is Reijmer de enige in de doordeweekse avondprogrammering, met haar VPRO-programma 3voor12 Radio van maandag tot en met donderdag van 21.00 tot 00.00 uur.

De NPO wil wel wat doen aan het aantal vrouwen op 3FM, blijkt uit een concept voor het Jaarplan voor 2018, in handen van NRC. Daarin is sprake van inclusiviteit: 'Om de DJ’s op de zender een betere afspiegeling te laten zijn van de doelgroep, besteden we aandacht aan de ontwikkeling van vrouwelijke presentatoren, met name doordeweeks en aan de culturele di-versiteit in de DJ-opleiding.' Voor Radio 2 wil NPO 'minimaal één vrouwelijk DJ-talent' ontwikkelen met 'een plek in de toekomstige dagprogrammering' als doel.
 
 
 
  Door: Peter van der Ploeg
Uit: NRC.nl

 
 

 

        
 

Repertoire en Meer ...

 
       
 
 
Multi Mix Music biedt u een uitgebreide collectie aan eigentijds en klassiek repertoire. Maar u kunt ook bij ons terecht voor Tipboeken, CD-consultancy en nog veel meer ...
   
 
 
 

VoicEmail

 
 
 
DJ de hoogte blijven van het laatste vocale nieuws? Neem hier geheel vrijblijvend een gratis abonnement DJ VoicEmail, de e-mail nieuwsbrief voor Zingend Nederland.   
 
  
 
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en DJ de informatiepagina.
 
U kunt  ook DJ trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken DJ één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!
 
  
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE