HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

  • SuperVoices 2019
  • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Op 15 april 2018 lanceerden Jaap en Aaltje van Zweden van Stichting Papageno en het KPN Mooiste Contact Fonds een speciale muziek-app voor autistische kinderen: TEAM Papageno.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Muziek-app voor Autistische Kinderen

 
   
  Op 15 april 2018 lanceerden Jaap en Aaltje van Zweden van Stichting Papageno en het KPN Mooiste Contact Fonds een speciale muziek-app voor autistische kinderen: TEAM Papageno. De lancering vond plaats in de grote zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam, in aanwezigheid van ruim 40 autistische kinderen en hun ouders. Daarnaast waren er 40 vrijwilligers van KPN Mooiste Contact Fonds, dat dit jaar het 10-jarig jubileum viert, aanwezig om de gezinnen te helpen met de app en zo een interactief app-concert ten gehore te brengen. De twee goede doelen willen met deze digitale toevoeging aan de bestaande muziektherapie van Stichting Papageno kinderen met autisme met elkaar in contact brengen en zo uit hun isolement halen.

De lancering
Voordat de kinderen de app in gebruik namen was het eerst de eer aan Jaap en Aaltje van Zweden, oprichters van Stichting Papageno. Jaap, normaal als dirigent op de bok, stond deze keer op het podium waar hij een eerste muziekcompositie in de app liet horen, waarna Aaltje haar digitale bijdrage aan het muziekstuk toevoegde. Het programma in de grote zaal van
 

 
   
  Het Concertgebouw werd afgesloten met een optreden van Camerata RCO. Na afloop kregen alle kinderen nog een knuffel van de aanwezige vrijwilligers mee, het zogeheten ‘maatje’. De mascotte van KPN Mooiste Contact Fonds.

Samenwerking Stichting Papageno en KPN Mooiste Contact Fonds
Aaltje van Zweden-van Buuren en haar man, dirigent Jaap van Zweden, hebben een autistische zoon. In 1997 hebben ze de Stichting Papageno opgericht om kinderen en jongeren met autisme te helpen middels muziektherapie. Aaltje van Zweden: “De app die we nu samen met KPN Mooiste Contact Fonds hebben ontwikkeld is een veelbelovende aanvulling op de bestaande muziektherapie van Stichting Papageno. Nu kunnen we meer kinderen met autisme muzikaal met elkaar in contact brengen en zo hun sociale netwerk vergroten.”

Sociaal contact
KPN Mooiste Contact Fonds werd door KPN opgericht met als doel: sociaal contact bevorderen voor mensen die dat nu missen. Al tien jaar brengt het fonds mensen die zich eenzaam voelen weer in contact met hun omgeving of lotgenoten. Een van de meest bekende initiatieven is KlasseContact. Uit

     onderzoek van Motivaction blijkt dat KPN Mooiste Contact Fonds in de top-3 staat van de meest gewaardeerde bedrijfsfondsen in Nederland. Hans Koeleman, voorzitter KPN Mooiste Contact Fonds: “Sociaal contact is een eerste levensbehoefte, maar lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. De muziek-app TEAM Papageno is een mooi voorbeeld van hoe KPN Mooiste Contact Fonds mensen,  
    middelen én techniek inzet om eenzaamheid te bestrijden. De verwachting is dat we in eerste instantie 150 kinderen met autisme hiermee kunnen helpen. De muziektherapie van Stichting Papageno en de app die we vandaag hebben gelanceerd, sluit perfect aan op waar het fonds voor staat en zich voor wil inzetten.”
 

Uit: KPN Mooiste Contactfonds
 

 


 

        
 

Repertoire en Meer ...

 
       
 
 
Multi Mix Music biedt u een uitgebreide collectie aan eigentijds en klassiek repertoire. Maar u kunt ook bij ons terecht voor Tipboeken, CD-consultancy en nog veel meer ...
   
 
 
 

VoicEmail

 
 
 
Op de hoogte blijven van het laatste vocale nieuws? Neem hier geheel vrijblijvend een gratis abonnement op VoicEmail, de e-mail nieuwsbrief voor Zingend Nederland.   
 
  
 
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de informatiepagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!
 

 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE