HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Er zijn steeds meer festivals en dus groeit de overlast. Moeten we daar iets tegen doen? Maarten van Heuven (Raadslid Partij voor de Dieren in Utrecht) vindt van wel. Marijn Bosman (D66-raadslid in Amsterdam) vindt dat het allemaal wel meevalt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

'Paal en Perk stellen aan Festivalisering van Nederland'

 
   
 
 

© PAUL BERGEN, ANP

Er zijn steeds meer festivals en dus groeit de overlast. Moeten we daar iets tegen doen? Maarten van Heuven (Raadslid Partij voor de Dieren in Utrecht) vindt van wel. Marijn Bosman (D66-raadslid in Amsterdam) vindt dat het allemaal wel meevalt. In 2019 worden er in Nederland meer festivals dan ooit georganiseerd: 1100 in totaal. Het aantal klachten neemt ook toe, de meeste gaan over te veel geluid en stank.

Niet extreem
Volgens Bosman is de situatie in Amsterdam niet extreem. Per stadspark zou het om drie festivals per jaar gaan. Tegen klagers zegt ze: ''In een stad woon je dicht op elkaar. Een leefbare stad is niet een stad waarin je nooit iemand hoort. Je moet ook andere mensen hun pleziertje gunnen. Er is veel kritiek, maar dat komt vaak van mensen die nooit op een festival zijn geweest. Die nodig ik uit om zich open te stellen en wel te komen.''

Natuur lijdt schade
Van Heuven ziet dat heel anders. ''Een festival kan leuk zijn, maar als je elk weekend dreunende housebeats krijgt terwijl je op het balkon zit of een keer vroeg naar bed wilt. Ik weet plekken in Utrecht waar bijna elk weekend een festival is.'' Door de toegenomen hoeveelheid evenementen is in Amsterdam het maximaal aantal toegestane decibels in de buitenlucht teruggeschroefd naar 85. Maar Van Heuven stelt dat ook de natuur schade lijdt. Vervuiling ligt op de loer, gras wordt plat getrapt en dieren worden verjaagd. ''Er is een festivalisering gaande. Economie verdrukt ecologie, omdat mensen leuke dingen willen doen''.

Groei stoppen
Van Heuven wil de groei stoppen. Maar dat gaat D66 te ver. Bosman: ''Groen is enorm belangrijk, maar een stadspark is geen beschermd oerwoud. Je kan op het gras voetballen, en ook dansen.''


Uit:
www.nporadio1.nl

 

 

        
 

Repertoire en Meer ...

 
       
 
 
Multi Mix Music biedt u een uitgebreide collectie aan eigentijds en klassiek repertoire. Maar u kunt ook bij ons terecht voor Tipboeken, CD-consultancy en nog veel meer ...
   
 
 
 

VoicEmail

 
 
 
Op de hoogte blijven van het laatste vocale nieuws? Neem hier geheel vrijblijvend een gratis abonnement op VoicEmail, de e-mail nieuwsbrief voor Zingend Nederland.   
 
  
 
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de informatiepagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!
 
  
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE