HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Op 5 juni 2018 presenteerden de Verenigde Podiumkunstenfestivals hun nieuwe pamflet 'Festivals, geen ontkomen meer aan.' De Verenigde Podiumkunstenfestivals presenteren hiermee de recente geschiede-nis, het hier en nu én de toekomst van het fenomeen ‘festival’.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Pamflet 'Festivals, geen Ontkomen meer aan'

 
   
  Op 5 juni 2018 presenteerden de Verenigde Podiumkunstenfestivals hun nieuwe pamflet 'Festivals, geen ontkomen meer aan.' De Verenigde Podiumkunstenfestivals, meer dan 40 landelijke festivals uit alle regio’s, presenteren hiermee de recente geschiedenis, het hier en nu én de toekomst van het fenomeen ‘festival’. Hiermee vragen ze aandacht voor het feit dat juist nu een positieve kijk op de festivals en festivalisering een belangrijke sleutel is in het denken over de hedendaagse hybride kunstensector.
   
 
   
  De (podiumkunsten)festivals zijn – als meesters van de ontschotting en het interdisciplinair werken – in werkelijkheid een stuk belangrijker dan nu in het verouderde cultuurbeleid is verankerd. In het pamflet geven De Verenigde Podiumkunstenfestivals diverse aanbevelingen voor een hernieuwd cultuurbeleid en wordt daarnaast een agenda gepresenteerd voor de komende jaren. Het pamflet werd op dinsdag 5 juni aangeboden aan de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven en aan de Raad voor Cultuur. De Verenigde Podiumkunstenfestivals denken dat het pamflet een belangrijke aanvulling is op de landelijke discussie over de toekomst van het culturele bestel die nu in volle hevigheid wordt gevoerd. Daarnaast kon het pamflet – gezien de grote spreiding van de podium-kunstenfestivals over het hele land – onderdeel zijn van het startgesprek tussen de minister en de verschillende culturele regio’s op 14 juni en van de gesprekken die daarop volgden.
   
 
   
  Algemene conclusie en aanbeveling pamflet: 'Plaats innovatieve festivalwerking in het hart van je beleid, waar het anno 2018 thuishoort en geef de podiumkunstenfestivals de (financiële) ruimte om zich te kunnen blijven ontwikkelen en om nog succesvoller te zijn. Benadruk hun belang overal in het land, en begin van daaruit te denken over de culturele sector vanaf 2021. Want die festivals, daar is geen ontkomen meer aan.'
  Meer ...  

 

        
 

Repertoire en Meer ...

 
       
 
 
Multi Mix Music biedt u een uitgebreide collectie aan eigentijds en klassiek repertoire. Maar u kunt ook bij ons terecht voor Tipboeken, CD-consultancy en nog veel meer ...
   
 
 
 

VoicEmail

 
 
 
Op de hoogte blijven van het laatste vocale nieuws? Neem hier geheel vrijblijvend een gratis abonnement op VoicEmail, de e-mail nieuwsbrief voor Zingend Nederland.   
 
  
 
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de informatiepagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!
 

 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE