HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Een op de zeven kinderen van rond de tien jaar heeft gehoorschade.
Een schrikbarend hoog getal, vindt ook Saskia Kloet (38), programma-manager gezond gehoor bij de Hoorstichting. We belden haar op voor tips om te voorkomen dat jouw kind gehoorschade oploopt.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Voorkom Gehoorschade bij jouw Kind

 
   
 
   
  Steeds meer kinderen hebben gehoorschade. Zo voorkom je dat bij jouw kind:
 
 
 1. STEL EEN VOLUMEBEGRENZER IN
  Saskia: “Een volumebegrenzer zorgt ervoor dat het geluid van de telefoon niet boven de 85 decibel komt. Sinds 2013 wordt iedere telefoon, tablet en computer standaard uitgerust met zo’n volumebegrenzer. Heb je oudere apparaten in huis? Zorg dan dat het volumebalkje nooit verder dan twee derde van het maximum komt.”
   
 2. VERKIES EEN GOEDE KOPTELEFOON BOVEN IN-EAR OORDOPJES
  “Een ‘goede’ koptelefoon is er een die het oor helemaal bedekt. Het oor wordt zo afgesloten van omgevingsgeluid. Je zoon of dochter zal dus minder geneigd zijn om het volume hoger te zetten als er bijvoorbeeld net iemand langsloopt met een stofzuiger. Bovendien zit een koptelefoon ook wat verder van het binnenoor, wat de kans op gehoorschade vermindert.”
   
 3. LAS HOORPAUZES IN
  "Net als de ogen heeft ook het gehoor af en toe rust nodig. Voorkom dat je kind voor lange tijd wordt blootgesteld aan harde geluiden. Hoe vaak zo’n pauzes nodig is, is afhankelijk van de duur en het volume van geluid, maar ieder halfuur is een goed uitgangspunt. Even de muziek uit en naar buiten.”
   
 4. TEST HET GEHOOR
  "Een slecht luisterend kind betekent natuurlijk niet direct dat hij of zij je ook echt niet hoort. Toch zijn er verschillende signalen waar je als ouder op kan letten om gehoorschade te herkennen: merk je dat het volume steeds vol open staat als je na het spelen de tablet pakt? Of moet je iedere zin luid en duidelijk uitspreken om te worden verstaan? Dan kan een testje geen kwaad. De Hoorstichting (onderdeel van VeiligheidNL) ontwikkelde een online test speciaal voor kinderen. Extra voorzorgsmaatregelen kunnen overigens geen kwaad, gehoorschade door hard geluid is per definitie onherstelbaar."
   
   
Door: Marlie van Zoggel
Bron: LINDAnieuws
Foto: Getty
 
 

 

        
 

Repertoire en Meer ...

 
       
 
 
Multi Mix Music biedt u een uitgebreide collectie aan eigentijds en klassiek repertoire. Maar u kunt ook bij ons terecht voor Tipboeken, CD-consultancy en nog veel meer ...
   
 
 
 

VoicEmail

 
 
 
Op de hoogte blijven van het laatste vocale nieuws? Neem hier geheel vrijblijvend een gratis abonnement op VoicEmail, de e-mail nieuwsbrief voor Zingend Nederland.   
 
  
 
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de informatiepagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!
 

 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE