HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Luisteren naar de muziek waar je van houdt, is goed voor je hart. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat je aderen verwijd worden van je favoriete muziek.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Favoriete Muziek is Goed voor je Hart

 
       
     
       
    Luisteren naar de muziek waar je van houdt, is goed voor je hart. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat je aderen verwijd worden van je favoriete muziek. De onderzoekers lieten tientallen studenten hun favoriete muziek selecteren. Naast deze kregen de studenten nog drie andere deuntjes te horen: stresserende, ontspannende en grappige muziek. De onderzoekers vergeleken hierbij de diameter van de aders bij de studenten. Daaruit bleek dat je aders 26% uitzetten als je naar je favoriete muziek luistert. Hoor je naar jouw mening slechte deuntjes, vernauwen ze met 6%. De druk in je aders varieert afhankelijk van de diameter en de elasticiteit van de ader. Hoe smaller ze zijn, hoe groter de druk op het bloed moet zijn om te circuleren en dus hoe hoger je bloeddruk is.

Groot verschil
'We toonden eerder al aan dat positieve emoties als lachen goed zijn voor

 

de gezondheid van je hart. Met dit onderzoek wilden we bestuderen of andere gevoelens, opgewekt door muziek, hetzelfde effect hadden', vertelt Michael Miller. 'We waren vooral onder de indruk van het grote verschil tussen het luisteren naar je favoriete muziek of liedjes die je slecht vindt. Als je naar grappige muziek luistert, worden je aders 19% wijder en bij ontspannende  deuntjes is dat 11%.' De studenten die aan het onderzoek deelnamen verkozen countrymuziek. Het is moeilijk om hier conclusies uit te trekken, maar het is wel zo dat country lichte muziek is en vaak over liefde gaat.'
Meer ...

 
 
 
     
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 
 

 

 
 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
  
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe artikelen. Heeft u zelf interessante leuke en/of verrassende artikelen over zingen - of heeft u daarvoor suggesties - en wilt u die delen met uw mede zing.nl'ers, laat het ons dan hier weten. Alvast bedankt!

 
 
 

VoicEmail

 
 
 
Op de hoogte blijven van het laatste vocale nieuws? Neem hier geheel vrijblijvend een gratis abonnement op VoicEmail, de e-mail nieuwsbrief voor Zingend Nederland.
 
 
  
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE