HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

  • SuperVoices 2020
  • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Heavy metal kalmeert en inspireert wanneer iemand angstig is. Wie sporadisch een heavy metal-nummer hoort, kan zich waarschijnlijk niet voorstellen dat er mensen zijn die rustig worden wanneer zij luisteren naar muziek van Iron Maiden, Black Sabbath en Megadeth.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Heavy metal Kalmeert en Inspireert wanneer iemand Angstig is

 
   
    Wie sporadisch een heavy metal-nummer hoort, kan zich waarschijn-lijk niet voorstellen dat er mensen zijn die rustig worden wanneer zij luisteren naar muziek van Iron Mai-den, Black Sabbath en Megadeth. Toch blijkt uit nieuw onderzoek dat heavy metal mensen positief kan be´nvloeden. 'Uit ons onderzoek
  blijkt dat heavy metal de meeste luisteraars inspireert en kalmeert', zegt onderzoeker Leah Sharman van de universiteit van Queensland.

Dezelfde stemming
'Wanneer iemand boos is, luistert een muziekfan graag naar een liedje met dezelfde stemming. Heavy metal kan iemand helpen om het volledige gamma van emoties dat hij voelt te verkennen. Maar dat niet alleen: iemand voelt zich na het luisteren actiever en ge´nspireerd.'

Extreme muziek
De wetenschappers volgden 39 luisteraars van extreme muziek in de leeftijd van 18 tot 34 jaar. Eerst werden de proefpersonen angstig gemaakt. Zo moesten de deelnemers praten over vervelende gebeurtenissen in hun leven, bijvoorbeeld over financiŰle tegenslagen, relatiecrisissen of proble-men op het werk. Na zestien minuten mochten de luisteraars een liedje naar keuze luisteren ˇf in stilte tot rust komen.

Ge´nspireerd
'Opvallend genoeg kozen veel deelnemers liedjes met als thema angst of agressie, terwijl populaire andere thema’s isolatie en droefheid waren', zegt Sharman. De proefpersonen werden tijdens het luisteren van de liedjes in de gaten gehouden. 'De luisteraars bleken aan het eind minder vijandig, ge´rriteerd en gestrest te zijn. Daarnaast gaven ze aan zich ge´nspireerd te voelen door de muziek.'

Dit onderzoek vormt een contrast met eerder onderzoek, waarin luide, chaotische muziek gelinkt werd met agressie en delinquent gedrag.

 
Door: Tim Kraaijvanger
Uit: Scientas.nl
 
  
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op ÚÚn of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
 
Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!

 
 
 

Repertoire en Meer ...

 
       
 
 
Multi Mix Music biedt u een uitgebreide collectie aan eigentijds en klassiek repertoire. Maar u kunt ook bij ons terecht voor Tipboeken, CD-consultancy en nog veel meer ...
    
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE