HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

  • SuperVoices 2020
  • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Raad ouders aan om geregeld voor hun baby te zingen, adviseren on-derzoekers uit Montreal. Een nieuwe studie laat zien dat zuigelingen langer rustig en tevreden blijven als er voor ze wordt gezongen. Praten kalmeert maar half zo lang.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Zingen kalmeert Baby meer dan Praten

 
       
    Raad ouders aan om geregeld voor hun baby te zingen, adviseren on-derzoekers uit Montreal. Een nieuwe studie laat zien dat zuigelingen lan-ger rustig en tevreden blijven als er voor ze wordt gezongen. Praten kalmeert maar half zo lang. De onderzoekers van het universitair centrum voor onderzoek naar het brein, muziek en taal in Montreal, wilden weten hoe zingen en pra-
ten de emotionele zelfcontrole van baby’s beïnvloedt. De emotionele zelf-controle is natuurlijk nog helemaal niet ontwikkeld, maar de onderzoekers vermoeden dat zingen baby’s en kinderen juist kan helpen om die controle te ontwikkelen. Er deden 30 baby’s tussen de 6 en 9 maanden mee aan het onderzoek.

Gezichtsuitdrukking

De onderzoekers lieten de baby’s naar spraak en liedjes luisteren en hielden bij hoe lang het duurde voordat ze bijna begonnen te huilen. Ze hielden daarvoor de gezichtsuitdrukking van de baby’s in de gaten: als de gezicht-jes betrokken, zoals bij baby’s gebeurt vlak voor ze beginnen te huilen, stopte de tijd.

Turkse liedjes
Om uit te sluiten dat de baby’s reageerden op de vertrouwde stem van hun moeder of omdat ze de taal herkenden, kregen ze Turkse spraak en Turkse liedjes te horen, zowel live als via geluidsopnames. Er waren geen objecten in de ruimte die de kinderen kon afleiden en een van hun ouders zat achter ze. Bij het luisteren naar Turkse liedjes bleven de baby’s gemiddeld 9 minuten rustig. Het luisteren naar spraak hield ze ongeveer half zolang kalm.

Vaker zingen
Een andere groep baby’s kreeg liedjes te horen in het Frans, de voor hen bekende taal. Ook dan kalmeerde gesproken taal minder lang dan zang. De onderzoekers vinden hun resultaten voldoende bewijs leveren om ouders aan te raden vaker voor hun baby te zingen. Zeker omdat ouders in de westerse wereld dat niet zoveel doen.


Uit: Kinderopvang Totaal

Meer ...
 
 
     
 

ZINGmagazine

 
     
   
     
 
Veel van de artikelen die je hier leest komen uit ZINGmagazine, een tijdschrift voor iedereen die van zingen houdt. Van koorzangers en -zangeressen, tot duo en grootkoor, van smartlap tot oratorium; voor solisten op het podium en in de badkamer, maar ook voor dirigenten, zangdocenten.
Meer ...
 
      
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 
 

 

 
 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
  
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe artikelen. Heeft u zelf interessante leuke en/of verrassende artikelen over zingen - of heeft u daarvoor suggesties - en wilt u die delen met uw mede zing.nl'ers, laat het ons dan hier weten. Alvast bedankt!

 
 
 

VoicEmail

 
 
 
Op de hoogte blijven van het laatste vocale nieuws? Neem hier geheel vrijblijvend een gratis abonnement op VoicEmail, de e-mail nieuwsbrief voor Zingend Nederland.
 
 
  
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE