HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Pasgeboren kinderen zijn meer geboeid door het ritme van muziek dan door het gepraat van mensen om hen heen, hebben Britse wetenschap-pers aangetoond. Dat blijkt uit onderzoek dat  online gepubliceerd werd door The Proceedings of the National Academy of Sciences.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Baby's reageren meer op Muziek dan op Spraak

 
       
    Pasgeboren kinderen zijn meer ge-boeid door het ritme van muziek dan door het gepraat van mensen om hen heen. Dat hebben Britse weten-schappers aangetoond. Onderzoe-kers van de Universiteit van York lieten 120 kinderen van tussen de vijf en vierentwintig maanden luiste-ren naar klassieke muziek, pratende mensen en ritmische beats. De
reacties van de baby’s werden vastgelegd op video. Vervolgens beoor-deelden professionele dansers in hoeverre de kinderen ritmisch meebe-wogen op de muziek.

Gemoedstoestand
Uit het onderzoek bleek dat dat alle kinderen reageerden op de muziek door ritmisch met hun handen, voeten en hoofd te schudden. Bij het horen van spraak was dat niet het geval. Verder ontdekten de wetenschappers dat kinderen met een goed ontwikkeld ritmegevoel over het algemeen meer ple-zier leken te hebben tijdens het experiment. De resultaten van het experi-ment zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

Lachen
'Ons onderzoek suggereert dat vooral het ritme van de muziek een reactie bij kinderen oproept en niet andere kenmerken zoals de melodie,' verklaart onderzoeker Marcel Zentner. 'We hebben verder vastgesteld dat de kinde-ren die goed in staat waren om hun lichaam op de maat van de muziek te laten bewegen, meer lachten dan de anderen.'
 

Meer ...
 
 
     
 

ZINGmagazine

 
     
   
     
 
Veel van de artikelen die je hier leest komen uit ZINGmagazine, een tijdschrift voor iedereen die van zingen houdt. Van koorzangers en -zangeressen, tot duo en grootkoor, van smartlap tot oratorium; voor solisten op het podium en in de badkamer, maar ook voor dirigenten, zangdocenten.
Meer ...
 
      
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 
 

 

 
 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
  
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe artikelen. Heeft u zelf interessante leuke en/of verrassende artikelen over zingen - of heeft u daarvoor suggesties - en wilt u die delen met uw mede zing.nl'ers, laat het ons dan hier weten. Alvast bedankt!

 
 
 

VoicEmail

 
 
 
Op de hoogte blijven van het laatste vocale nieuws? Neem hier geheel vrijblijvend een gratis abonnement op VoicEmail, de e-mail nieuwsbrief voor Zingend Nederland.
 
 
  
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE