HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Tijdens haar masteropleiding aan het Utrechts Conservatorium verdiep-te Femke Hockx zich in het geven van zangles aan dyslectici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Dyslexie & Zangles

 
   
  Tijdens haar masteropleiding aan het Utrechts Conservatorium verdiepte Femke Hockx zich in het geven van zangles aan dyslectici. Dit onderwerp sprak haar aan omdat ze zelf dyslectisch is. Na haar opleiding heeft ze dit uitgewerkt tot het boek ‘Dyslexie en zangles’. Het hele boekje staat vol met tips en adviezen die aan het eind van het boekje nog eens handig op een rijtje staan. Tips en adviezen die do-centen kunnen inspireren om leer-
lingen te ondersteunen in hun weg om lastige muziekonderdelen vanuit hun sterke kanten aan te pakken. Hocks schrijft daarover op haar site: 'Tijdens mijn masteropleiding heb ik onderzoek gedaan naar de gevolgen van dys-lexie bij het zingen. Daarbij zijn onder meer de volgende vragen aan bod gekomen:
  • Wat zijn sterke en zwakke kanten van zangers met dyslexie?
  • Hoe kan de zangpedagoog didactisch gebruik maken van de sterke kanten?
  • Op welke manier kan pedagogisch het best worden omgaan met de zwakke kanten?

Omdat ik zelf ook dyslectisch ben kon ik deels uit eigen ervaring putten. Daarnaast heb ik praktisch onderzoek gedaan tijdens zanglessen aan dys-lectische volwassenen en kinderen. Via een vragenlijst zijn ervaringen van andere zangdocenten geïnventariseerd. Dankzij financiële steun van de Stichting Dyslexie Fonds, heb ik de resultaten van mijn onderzoek kunnen publiceren in een boek met de titel 'Dyslexie en zangles' (ISBN 978-90-809317-3-2).
Meer ...


 
  
 

Femke Hockx

 
     
   
     
 
 
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
 
Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!
 
    
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE