HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Zingen doet wat met een mens. Niet alleen is het, vooral in groep, een aangenaam en gezellig tijdverdrijf, bovenal is het zeer gezond. Lees hier meer over de geneeskrachtige effecten van zingen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Zingen Maakt Gezonder

 
   
    Zingen doet wat met een mens. Niet alleen is het, vooral in groep, een aangenaam en gezellig tijdverdrijf, bovenal is het zeer gezond. Zingen verhoogt de weerstand en is ideaal tegen stress. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Universiteit van Frankfurt. 

Voordelen

Koorleden werden verzocht deel te nemen aan een wetenschappelijk on-derzoek. Daarbij werd hun bloed onderzocht. Uit de analyse blijkt dat de concentratie immuunglobuline A, 
proteïnen die als afweerstof werken, sterk toenemen tijdens het zingen.
Ook het antistress-hormoon Cortison, krijgt een ware boost bij wie de keel openzet.

Heilzaam
Wie zingt, heeft extra lucht en adem nodig en dat is heilzaam voor de bloedsomloop. Om nog maar te zwijgen over het plezier dat de stress meteen doet inkrimpen.

Water
Hoe kan je de stem verzorgen? Om overbelasting van de stem tegen te gaan, is het aangewezen om door de neus te ademen. Drink daarbij vol-doende water. Droogt het slijmvlies uit, is het kwetsbaar. Forceer de stem niet bij een verkoudheid. Tracht niet te kuchen, schrapen, fluisteren of te schreeuwen. Ook roken is slecht voor de stembanden.
Meer ...
 
  
   
     
 
 
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
 
Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!
 
 
    
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE