HOTLINKS

INFORMATIEMARKT - MUSICOPY - ADDITIONEEL KOPIňREN

 
Musi©opy biedt koren en zanggroepen een nieuwe licentieregeling aan: de regeling Additioneel KopiŽren. U leest er op deze pagina alles over.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
ZinGdex
SuperVoices in de Sociale Media
Zingen voor het Goede Doel
Vocale Abonnementen
Repertoire
   

Samen Spelen, Eerlijk Delen

 
 

Veel koren/zanggroepen en hun leden hebben Musi©opy de afgelopen jaren benaderd met vragen over kopiŽren. Zij willen bij het uitoefenen van de muziekhobby graag af en toe een kopie maken, en tegelijkertijd aan hun wettelijke verplichtingen voldoen.

     
 
Maar de Auteurswet staat verenigingsleden alleen toe korte gedeelten voor eigen gebruik te kopiŽren en kopieŽn te maken wanneer de originelen redelijkerwijs niet meer te verkrijgen zijn. De regeling Additioneel KopiŽren biedt daarvoor een oplossing.

 
   

Hoe werkt de regeling Additioneel KopiŽren?

 
       
   
  • Uw vereniging koopt voor ieder lid een origineel. Onder een origineel wordt verstaan een partituur* (alle partijen) of orkestset (fullscore + partijen)
  • U schaft bij Musi©opy een licentie aan
  • Musi©opy betaalt de gelden door aan de rechthebbenden, zodat zij hun werk als componist/tekstdichter/muziekuitgeverij kunnen voortzetten

In het bezit van de licentie Ťn de originelen mag uw vereniging vervolgens additionele kopieŽn maken: kopieŽn voor een enkel, later bijgekomen lid; kopieŽn om aantekeningen op te maken; kopieŽn ter vervanging van beschadigde partijen; kopieŽn ter vervanging van zoekgeraakte partijen van een compleet werk; kopieŽn bij afwijkende aantallen benodigde partijen; kopieŽn voor het vergroten of verkleinen van het origineel.

Door deel te nemen aan deze regeling voldoet u volledig aan uw wettelijke verplichtingen. U hoeft toekomstige controles van Musi©opy niet te vrezen, en uw leden hebben het gemak dat zij die additionele kopie mogen maken, als ze daar behoefte aan hebben.

* Sommige zangmethodes maken naast koorpartituren voor de leden ook gebruik van dirigenten-, piano- en combopartituren en van songteksten. Deze gelden ook als origineel en vallen daarmee tevens onder de regeling.

 
   
 
 
   

Voorlichtingsmateriaal

 
       
     
       
    Behalve een licentie sturen wij u, op verzoek, ook voorlichtingsmateriaal toe. Een mooie poster laat zien dat uw koor haar bestuurlijke verantwoorde-lijkheid heeft genomen, zodat uw leden die extra kopie zorgeloos kunnen maken. Een flyer voor uw leden legt het hoe en waarom van de
regeling uit.
 
   
 
 
   

Wat Kost een Licentie?

 
       
    Voor koren: € 1 per lid en € 12,50 per koor per jaar.  
   
 
 
   

Wat moet u Doen?

 
       
    U vult het aanvraagformulier uit de folder in (dat kunt u ook hier  downloaden) en retourneert dit aan Musi©opy. Meer informatie over het werk van Musi©opy of over de regeling Additioneel KopiŽren? Kijk op www.musicopy.nl.  
       
 
     
 

Over Musi©opy

 
     
  Logo Musicopy  
     
 
Musi©opy is een stichting die de belangen behartigt van muziek-auteurs en muziekuitgeverijen op het gebied van het auteursrecht. Musi©opy verstrekt licenties aan gebruikers voor het gebruik van bladmuziek (liedteksten en muzieknotaties), en betaalt de vergoeding die daarvoor geÔncasseerd wordt door aan de auteursrechthebbende muziekauteurs en -uitgeverijen. Voor gebruikers van bladmuziek is Musi©opy ťťn loket waar zij op een eenvoudige manier aan hun auteursrechtelijke verplichtingen kunnen voldoen. Ook geeft Musi©opy algemene informatie aan gebruikers en gaat ze illegaal gebruik van bladmuziek tegen.
Meer...
 
 
 
 
 

Informatie

 
     
 
Postadres
Postbus 3060
2130 KB Hoofddorp

E-mail
musicopy@cedar.nl
 
Internet
www.musicopy.nl
 
 
 
 
 

 

 
 

 

 
     
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE