HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

  • SuperVoices 2019
  • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

ZING-AKTUEEL: VERS VAN DE PERS!

 
Zing.nl verzorgt voor u het laatste wereldnieuws  in samenwerking met diverse nieuwsdiensten. Maak uw eigen keuze uit de nieuwsbronnen. U kunt op de koppen klikken om meer te lezen over de nieuwsitems. Ook geven wij u hier de actuele weersverwachting en verkeersinformatie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kies uw Nieuwsbron
Weer- en Verkeersinformatie
Leestafel
VoIcEmail
Repertoire
   

Het Laatste Nieuws ...

 
 
    Zo bespaar jij enorm op je zorgverzekering
Alle zorgpremies voor volgend jaar zijn bekend. Veel premies worden toch duurder dan vorig jaar, maar Ben Woldring van poliswijzer.nl vertelt hoe je toch kunt besparen op je zorgverzekering.
(Woensdag 13 november 2019 - 18:03)

Boris Johnson schokt theeliefhebbers
Een campagnefilmpje met de Britse premier Boris Johnson heeft geleid tot een erg Britse rel. Kijkers reageren verbijsterd op de wijze waarop de Conservatieve leider zijn thee laat trekken. Johnson zag zich genoodzaakt op Twitter te reageren.
(Woensdag 13 november 2019 - 17:37)

Politie neemt grote partij vuurwerk in beslag
De politie heeft woensdag 1680 kilo illegaal vuurwerk gevonden bij invallen in een woning in Nootdorp en een opslagbox in Bleiswijk. Een 37-jarige Hagenaar en een 23-jarige man uit Nootdorp zijn aangehouden.
(Woensdag 13 november 2019 - 17:18)

Start openbare zittingen over afzetting Trump
De commissie Inlichtingen van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is begonnen met een reeks openbare hoorzittingen in het kader van de pogingen van Democraten om president Trump af te zetten.
(Woensdag 13 november 2019 - 17:06)

Zo werkt het impeachen van de Amerikaanse president
Met het impeachmentonderzoek komt president Donald Trump in een rijtje waar geen enkele Amerikaanse president wil eindigen. Hij is de vierde president waartegen een impeachmentonderzoek is gestart. Andrew Johnson, Richard Nixon en Bill Clinton gingen hem voor. Het goede nieuws voor Trump: geen van deze presidenten is ook daadwerkelijk afgezet.
(Woensdag 13 november 2019 - 17:04)

Duitse horrormoeder dwong kinderen zes jaar lang in rolstoel
De Duitse Maike B. heeft vier van haar kinderen gedwongen om zes jaar lang in een rolstoel te zitten. Ze vertelde hen dat ze ernstig ziek waren, terwijl ze in werkelijkheid kerngezond waren. De moeder, die leidt aan het Münchhausen-by-proxysyndroom, moet acht jaar de cel in.
(Woensdag 13 november 2019 - 16:58)

’Seksrabbijn weerhield vrouw met kanker van medische zorg’
De Israëlische politie is vorige week donderdag een onderzoek gestart naar ’seksrabbijn’ Eliezer Berland. Tegen hem was een klacht ingediend door Nurit Ben Moshe, de moeder van een aanhangster van Berland die twee maanden geleden is gestorven aan de gevolgen van kanker.
(Woensdag 13 november 2019 - 16:43)

Groep bestormt ambassade Venezuela Brasilia
Een groep aanhangers van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó heeft de ambassade van Venezuela in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia bestormd. Ze dragen een soort uniformen en het gaat volgens een Braziliaans parlementariër die naar de ambassade is gegaan, om gewapende Venezolanen en Brazilianen. Ze zijn met meerdere auto’s het ambassadeterrein opgereden.
(Woensdag 13 november 2019 - 16:21)

Weer grote cokevangst Rotterdam
De douane in Rotterdam heeft dit weekend niet alleen een partij van 300, maar ook eentje van bijna 700 kilo cocaïne ontdekt in de haven. Dat hebben bronnen binnen de douane aan De Telegraaf gemeld en wordt nu ook door het Openbaar Ministerie bevestigd.
(Woensdag 13 november 2019 - 16:20)

Verzakking Centraal Station Amsterdam zorgt voor fikse vertragingen
Mensen die in Amsterdam met de tram moeten, kunnen rekenen op een fikse vertraging. De voertuigen worden omgeleid, doordat er een verzakking is.
(Woensdag 13 november 2019 - 16:10)

Overspelige dominee ’thuis’ met wachtgeld
Met gemengde gevoelens wordt in Veenendaal gereageerd op het besluit om de overspelige dominee van de Hervormde kerk voor onbepaalde tijd te schorsen. De voorganger kwam in opspraak omdat hij een kind verwekte bij een getrouwd gemeentelid.
(Woensdag 13 november 2019 - 15:57)

Conducteur bedreigd met mes
Een conducteur is bedreigd nadat hij een man op station Breda uit de trein had gezet, omdat hij geen geldig vervoersbewijs had.
(Woensdag 13 november 2019 - 15:51)

Dit gebeurt er met uw pensioen volgend jaar
Voorlopig goed nieuws over de pensioenen in ons land. Toch kan de vlag nog niet uit, legt DFT-verslaggever Martin Visser uit.
(Woensdag 13 november 2019 - 15:42)

EU eist einde aan politieke rechtspraak Turkije
De geloofwaardigheid van de rechtspraak in Turkije is verder aangetast door de arrestatie van de journalist Ahmet Altan. Volgens Brussel is die het gevolg van politieke bemoeienis. „Deze inmenging moet stoppen”, waarschuwt de buitenlanddienst van de Europese Unie in een verklaring.
(Woensdag 13 november 2019 - 15:20)

Van Gogh geveild voor bijna 9 miljoen euro
Sotheby’s in New York heeft een schilderij van Vincent van Gogh afgehamerd op ruim 9,7 miljoen dollar (8,8 miljoen euro). Het gaat om een doek met in een Parijs’ park slenterende mensen uit 1886, afkomstig uit de nalatenschap van een oogarts.
(Woensdag 13 november 2019 - 15:17)

Schokkend: truck blijkt vol migranten te zitten
Turkse soldaten doen een bizarre vondst wanneer ze de achterklep openen van een vrachtwagen.
(Woensdag 13 november 2019 - 15:10)

Buurtbewoners: ’Karla deed vreemde dingen’
De vrouw die woensdagochtend werd neergeschoten door de politie nadat ze gewapend op een agent afliep, komt volgens een buurman oorspronkelijk uit Brazilië en zorgde volgens buurtbewoners al heel lang voor problemen in de Alkmaarse wijk Het Rak. In december dient er volgens hem een rechtszaak tegen de Zuid-Amerikaanse wegens vernielingen.
(Woensdag 13 november 2019 - 15:02)

’Franse tiener bevalt in nachtclub na feest tot 05.30 uur’
Een Franse vrouw heeft zondagnacht een bijzondere stapavond beleefd. Tot verrassing van de hele nachtclub beviel de 19-jarige jongedame midden op de dansvloer, omringd door feestgangers.
(Woensdag 13 november 2019 - 14:56)

’Dader 'metromoord' zwierf tien jaar’
De man die in juli 2017 een willekeurig slachtoffer neerstak in de Amsterdamse metro, is door betrokken instanties onvoldoende begeleid. „Zij hebben de mogelijkheden hiertoe onvoldoende benut”, concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid in een onderzoek.
(Woensdag 13 november 2019 - 14:29)

Islamitische Jihad gaat door met ’vergelding’
Israël ligt opnieuw in de vuurlinie. Terroristen in Gaza hebben vandaag al tientallen raketten afgevuurd. Een einde aan het geweld is niet in zicht. Volgens de Islamitische Jihad is het nu de tijd niet om te praten over een staakt-het-vuren. „Pas wanneer we klaar zijn met de vergelding.”
(Woensdag 13 november 2019 - 14:19)

Pegida toch niet bij intocht sint in Eindhoven
Anti-islambeweging Pegida gaat komende zaterdag toch niet demonstreren voor Zwarte Piet in Eindhoven. Voorman van de beweging Edwin Wagensveld bevestigt berichtgeving hierover door het Eindhovens Dagblad. De organisatie is het er niet mee eens dat ze niet direct naast de tegenstanders van Zwarte Piet mogen staan.
(Woensdag 13 november 2019 - 14:18)

Rijbewijs ouderen per 1 december verlengd
Voor ouderen die door problemen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zonder geldig rijbewijs dreigen te zitten, wordt hun roze pasje vanaf 1 december automatisch maximaal een jaar verlengd. Verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen heeft hiervoor groen licht gekregen.
(Woensdag 13 november 2019 - 13:58)

‘Situatie in Alkmaar was zeer dreigend’
Bij een basisschool in Alkmaar is een vrouw neergeschoten door de politie. Ze stond daar met een mes en een hamer. Buurtbewoners zijn geschrokken.
(Woensdag 13 november 2019 - 13:41)

’No Deal Brexit weer volop in beeld’
De kansen op een No Deal Brexit zijn weer toegenomen nu Boris Johnson een monsterverbond heeft gesloten met Brexit Party leider Nigel Farage.
(Woensdag 13 november 2019 - 13:26)

OM eist celstraf tegen belastingontwijkende ex-VVD’er
Tegen voormalig VVD-politicus Robin Linschoten is woensdag in hoger beroep wegens belastingontduiking vijf maanden gevangenisstraf geëist, waarvan drie voorwaardelijk. De eis was gelijk aan de straf die de rechtbank Linschoten twee jaar geleden gaf. Het OM vorderde toen een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf.
(Woensdag 13 november 2019 - 13:23)

‘Stikstofplannen hebben veel losse eindjes’
Het kabinet heeft de maatregelen om de stikstofcrisis aan te pakken gepresenteerd. Politiek commentator Wouter de Winther is kritisch op de plannen.
(Woensdag 13 november 2019 - 13:12)

Pensioenkorting komend jaar van tafel
Er komt lucht voor miljoenen gepensioneerden en werkenden. Minister Koolmees (Sociale Zaken) werkt aan een plan om pensioenfondsen een jaar extra de tijd te geven. Niet alleen de kortingen, maar ook de premieverhogingen gaan dan tijdelijk van tafel.
(Woensdag 13 november 2019 - 12:53)

Politie Alkmaar: ’Karla, stop blijf staan!’
Bewoners van de Alkmaarse wijk Het Rak zijn woensdagochtend nog altijd vol schrik over de vroege schietpartij waarbij een agent een gewapende, waarschijnlijk verwarde vrouw neerschoot. De 48-jarige Alkmaarse raakte ernstig gewond.
(Woensdag 13 november 2019 - 12:49)

Bizarre crash bij politie-achtervolging
De politie achtervolgt in het Engelse Sheffield een automobilist, die wel erg ver gaat om de agenten af te schudden.
(Woensdag 13 november 2019 - 12:45)

Voormalige zakenpartner doet boekje open over Donald Trump
De Amerikaanse president Donald Trump heeft al veel eerder Oekraïne onder druk gezet om een onderzoek naar de Bidens te starten, aldus de Washington Post. De aantijging komt van een van oorsprong Oekraïense zakenman die vindt dat hij door Trump voor de bus is gegooid.
(Woensdag 13 november 2019 - 12:37)

Stikstofwinst: fileknelpunt Ring Utrecht alsnog op de schop
De aanpak van zeven belangrijke fileknelpunten kan alsnog doorgaan. Het gaat onder andere om de verbreding van de Ring Utrecht. Het kabinet dreigde eerder de projecten om zeep te helpen door de ’stikstofwinst’ van de verlaging van de maximumsnelheid alleen te gebruiken voor de woningmarkt.
(Woensdag 13 november 2019 - 12:37)

Holleeder met nieuwe advocate op oorlogspad
De advocaten van Willem Holleeder hebben bij het hof van Amsterdam uit de doeken gedaan waarom zij naar een ander hof willen uitwijken. ,,Onze cliënt heeft recht op een eerlijk proces.”
(Woensdag 13 november 2019 - 12:21)

Toch sociale huurwoningen Amsterdam in de verkoop
De komende jaren mogen ieder jaar gemiddeld duizend sociale huurwoningen in Amsterdam worden verkocht. Dat terwijl het linkse stadsbestuur in het coalitieakkoord nog had opgenomen dat er een einde moest komen aan de verkoop van dergelijke woningen door woningcorporaties. Ook worden afspraken over middenhuurwoningen niet gehaald.
(Woensdag 13 november 2019 - 12:19)

’Drietal overvalt Apple Store in Amsterdam’
Drie mannen hebben woensdagochtend rond 11.00 uur de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam overvallen. Het drietal heeft daar telefoons gestolen.
(Woensdag 13 november 2019 - 12:13)

Vandaag 8 Palestijnen gedood in Gaza
Bij Israëlische luchtaanvallen op doelen van de extremistische Islamitische Jihad in de Gazastrook zijn woensdag acht mensen gedood. Dat zei het ministerie van Volksgezondheid in Gaza.
(Woensdag 13 november 2019 - 12:03)

Brabantse ’godfather’ opgepakt
Met de inzet van een arrestatieteam is woensdagochtend Martien R. (48) opgepakt in Oss. Politie en justitie jagen al langer op het kopstuk van de Brabantse onderwereld dat met meerdere liquidaties en aanslagen in verband wordt gebracht. Naast R. werden ook zijn zoon Anton (26) en broer Toon (55) opgepakt tijdens de politieactie. Zij werden aangehouden op een woonwagenkamp in Oss. Martien R. werd rond hetzelfde tijdstip vlakbij het kamp klemgereden.
(Woensdag 13 november 2019 - 11:55)

Zoektocht naar Van Dillenburg duurt voort
Het onderzoek naar Fred T. en Ad K., die worden verdacht een aandeel te hebben in de vermissing en dood van Amsterdammer Patrick van Dillenburg in 2002, gaat nog zeker een half jaar in beslag nemen. De rechters buigen zich pas volgend jaar april inhoudelijk over de zaak. In de tussentijd blijft de politie naarstig zoeken naar het lichaam van Van Dillenburg.
(Woensdag 13 november 2019 - 11:43)

Boeren op trekkers bij Catshuis tegen ’nog meer regels’
Bij het Catshuis arriveren woensdagochtend boze boeren en boerinnen op trekkers. Inmiddels staan er zo’n vijftig tractoren geparkeerd op de stoep van de Cornelis de Wittlaan, vlak bij het Catshuis.
(Woensdag 13 november 2019 - 11:40)

Assad en IS hand in hand
Het CDA heeft zijn hoop gevestigd op Bashar al-Assad voor de berechting en opsluiting van IS-terroristen, maar het was de Syrische dictator zelf die instrumenteel was bij de opmars van de extremisten. Hij zette de gevangenissen openen voor honderden, mogelijk zelfs duizenden jihadstrijders, kocht hun olie en verplaatste ze door het hele land, zodat zij tegen de gematigde rebellen konden vechten.
(Woensdag 13 november 2019 - 11:32)

Man (73) dood door noodweer Venetië
Door het noodweer in de Italiaanse stad Venetië is zeker een dode gevallen. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA overleed een 78-jarige man in de nacht van dinsdag op woensdag toen hij werd geraakt door de bliksem terwijl hij water aan het wegpompen was. Van een ander slachtoffer staat de precieze doodsoorzaak nog niet vast.
(Woensdag 13 november 2019 - 11:30)

Zes tips binnen over mishandelde conductrice
Bij de politie zijn zes tips binnengekomen over een man die eind september op het station van Breda een 63-jarige conductrice bewusteloos sloeg, nadat hij op zwartrijden was betrapt. Een politiewoordvoerder meldt dat in een van de tips een naam is genoemd.
(Woensdag 13 november 2019 - 11:25)

Tien tips na uitzending over moord Wiersum
Bij de politie zijn na de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond tien tips binnengekomen over de moord op advocaat Derk Wiersum. Over de inhoud van de tips doet de politie geen mededelingen.
(Woensdag 13 november 2019 - 11:18)

Deze stikstofmaatregelen neemt het kabinet
Premier Rutte vertelt tijdens een persconferentie wat voor maatregelen het kabinet neemt om de stikstofcrisis aan te pakken.
(Woensdag 13 november 2019 - 11:12)

Britse incest-ouders wurgen zoons in bed
Een Britse moeder en haar halfbroer krijgen levenslang voor de moord op hun twee zoons en een poging daartoe op nog vier andere kinderen. De ouders hebben een incestrelatie: ze zijn halfbroer en -zus van elkaar.
(Woensdag 13 november 2019 - 11:08)

Geldinzameling voor gearresteerde haatpreker Abou Hafs
De Hilversumse prediker Abou Hafs, verdacht van het inzamelen van geld voor terreurgroep IS, is op internet nu zelf een geldinzamelingsactie begonnen.
(Woensdag 13 november 2019 - 10:54)

VU-studie: Intel-chips nog steeds kwetsbaar
Processorchips van Intel zijn nog steeds kwetsbaar, ondanks dat het lek al eerder werd ontdekt en bij Intel was aangemeld. The New York Times schrijft woensdag over deze bevindingen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Gevoelige informatie ligt nog steeds voor het oprapen, zeggen de onderzoekers.
(Woensdag 13 november 2019 - 10:49)

Aanslagpleger Indonesië was 24-jarige student
Een 24-jarige student heeft woensdag een zelfmoordaanslag gepleegd bij het hoofdkwartier van politie in de Indonesische stad Medan op het eiland Sumatra. Volgens de politie gaat het om een zogeheten ’lone wolf’, die alleen handelde. De aanslagpleger overleed. Zes mensen raakten bij de aanval gewond, onder wie vier politieagenten en twee burgers.
(Woensdag 13 november 2019 - 10:46)

Zó dwarsboomden Nederlandse militairen Somalische piraten
Elite-militairen van het Korps Mariniers hebben begin dit decennium met sabotageacties Somalische piratenschepen onklaar gemaakt. De details van de acties werden jaren geheim gehouden, maar zijn nu naar buiten gekomen omdat vier leden van taskforce Barracuda morgen door minister Bijleveld (Defensie) voor hun inzet worden onderscheiden.
(Woensdag 13 november 2019 - 10:41)

Live: Holleeder vraagt ander Hof in hoger beroep
Update 10.44uur - Willem Holleeder hoort op 2 december of zijn strafzaak in hoger beroep bij het gerechtshof Amsterdam blijft, of dat deze naar een ander hof gaat, zoals hij wenst. Dat heeft het Amsterdamse hof zojuist gezegd bij een inleidende zitting in de zaak in de extra-beveiligde zaal van de rechtbank op Schiphol.
(Woensdag 13 november 2019 - 10:25)

Rutte noemt stikstofprobleem ’grootste crisis in mijn 9 jaar als premier’
Update 11.59 uur - Premier Mark Rutte noemt de verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen „een rotmaatregel” die volgens hem nodig is „om te voorkomen dat Nederland op slot gaat” en banen verloren gaan.
(Woensdag 13 november 2019 - 10:10)

Ongekend: noodweer zet Venetië onder water
Door hevige regenval staan straten in Italiaanse steden blank. Het levert bizarre beelden op.
(Woensdag 13 november 2019 - 09:20)

’Schreeuwende coach is vaak bang’
Nu de eerste trainers de laan uit zijn gestuurd en de eredivisie een weekje stilligt, hebben de clubs die in zwaar weer verkeren de tijd om de wonden te likken. In de opinierubriek De Kwestie beschouwt sportpsycholoog Rico Schuijers hoe een team in een dip kan belanden en wat ervoor nodig is om er weer uit te komen.
(Woensdag 13 november 2019 - 09:12)

Nieuwe informatie laffe zwartrijder Breda
De politie heeft meer duidelijkheid verschaft over de laffe mishandelaar van een conductrice op het station van Breda. Het gaat vermoedelijk om een Belg. Hij zou mogelijk in het plaatsje Tienen op de trein zijn gestapt.
(Woensdag 13 november 2019 - 09:06)

Miljoenen voor de buis
Als naar president Trumps intenties en persoonlijkheid wordt gekeken dan kan er geen sprake zijn van een impeachbaar vergrijp. Dat wordt de belangrijkste verdediging van de Republikeinen in de openbare hoorzittingen die vandaag beginnen. Een memo van 18 pagina’s waarin de gehele strategie wordt uitgelegd, is in handen van verschillende Amerikaanse media.
(Woensdag 13 november 2019 - 09:00)

Politie schiet vrouw neer bij basisschool Alkmaar
UPDATE 10:45 UUR De politie in Alkmaar heeft woensdagmorgen in de buurt van een school een 48-jarige vrouw neergeschoten ’die vernielingen aan het plegen was’.
(Woensdag 13 november 2019 - 08:56)

Turnster Melly dood na val van brug
Een veelbelovende Amerikaanse turnster is overleden nadat ze tijdens een oefening van een brug met ongelijke leggers viel.
(Woensdag 13 november 2019 - 08:18)

’Belastingdienst negeerde misstanden bij behandeling burgers’
Leuker kunnen ze het bij de Belastindienst niet maken, maar wel eerlijker. Een klokkenluider zegt dat misstanden bij de behandeling van burgers al jaren stelselmatig worden genegeerd. Tot op het hoogste ambtelijk niveau kreeg een medewerker die aankaartte dat in strijd met de wet werd gehandeld en rechten van burgers werden geschonden, geen gehoor.
(Woensdag 13 november 2019 - 07:57)

’Ahmed te vaak shoarmaboer in schoolboek’
Een hoogleraar ’maatschappelijke vraagstukken’ heeft zich over 33 schoolboeken gebogen en komt tot de conclusie dat vrouwen en ’mensen met een niet-westerse achtergrond’ in het lesmateriaal worden achtergesteld in de teksten en plaatjes.
(Woensdag 13 november 2019 - 07:32)

Werk? Zorgvacatures met 12 procent gestegen
Het aantal vacatures in de zorg is in een jaar met 12 procent gestegen. Het ging omhoog van ruim 27.150 in het derde kwartaal van 2018 naar bijna 30.500 in dezelfde periode van dit jaar. Dit becijferde de Intelligence Group in opdracht van hr-specialist Compagnon. Iedere actieve baanzoeker (29.400 in totaal) heeft nu de keuze uit vier vacatures.
(Woensdag 13 november 2019 - 07:05)

Old boys network is springlevend
Hij paradeert rond op de markt om selfies te maken met de inwoners van Saint-Denis, zou al een campagneteam om zich heen hebben verzameld en plaatste een foto van zichzelf met een burgemeesterssjerp om zijn schouder op sociale media. Alexandre Benalla heeft zich nog niet officieel kandidaat gesteld, maar de hints zijn duidelijk: hij wil volgend jaar meedoen aan de gemeentelijke verkiezingen in het Parijse voorstadje.
(Woensdag 13 november 2019 - 07:00)

’Veel studenten in psychische problemen’
Er moet meer aandacht komen voor psychische problemen bij studenten. Dat stelt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) in een rapport.
(Woensdag 13 november 2019 - 06:58)

Automobilist richt ravage aan in Ede
Een onbekende automobilist heeft dinsdagavond na een dollemansrit een ravage aangericht in het Gelderse Ede. De bestuurder ramde een lantaarnpaal op de Jan Th. Tooroplaan en zou er met zijn wagen vandoor zijn gegaan toen omstanders hem probeerden te helpen.
(Woensdag 13 november 2019 - 06:49)

’Dranghekken op perrons’
Het aantal treinreizigers groeit zó veel sneller dan verwacht, dat ingrijpende maatregelen nodig zijn om risico’s van ongevallen op overvolle perrons te beperken. Daarvoor waarschuwt NS.
(Woensdag 13 november 2019 - 05:30)

’De kinderen zijn het slachtoffer’
Voor Hoessein uit Assendelft hangt er nogal wat vanaf hoe Nederland besluit om te gaan met de IS-vrouwen. Hoessein heeft twee kleinkinderen (5 en 6 jaar oud) en een dochter in het Koerdische kamp. Zijn 16-jarige zoon vertrok ook naar IS, maar kwam om het leven bij een bombardement.
(Woensdag 13 november 2019 - 00:47)

’Stel Nederland niet bloot aan dit gevaar’
Maya Bolder (62) is een afwijkende stem onder de verwanten van IS’ers. Ze heeft grote bezwaren tegen de eventuele terugkeer van IS-jihadisten.
(Woensdag 13 november 2019 - 00:46)

CDA: ga met Assad praten
Nederland moet z’n morele bezwaren laten varen en gaan praten met de Syrische dictator Assad. Dat wil het CDA. De partij roept het kabinet vandaag bij het begrotingsdebat Buitenlandse Zaken op de diplomatieke betrekkingen met Damascus te herstellen.
(Woensdag 13 november 2019 - 00:45)

Onderzoek naar klachten over hoofdofficier
Het Openbaar Ministerie (OM) laat onderzoek doen naar een „formele klacht” die was ingediend tegen Charles Wiegant, de onlangs vertrokken hoofdofficier van justitie van het parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). Dat meldt Gerrit van der Burg, voorzitter van het College van procureurs-generaal, in een blog die op de site van het OM is geplaatst.
(Dinsdag 12 november 2019 - 23:57)

Ook Landbouw Collectief welkom bij Rutte
Ook het Landbouw Collectief mag deelnemen aan een gesprek van boeren met premier Mark Rutte woensdag in het Catshuis in Den Haag over de stikstofproblemen. Een vertegenwoordiging is van harte welkom, laat een woordvoerder weten.
(Dinsdag 12 november 2019 - 23:37)

Waterstand Venetië blijft maar stijgen
Venetië staat weer onder water, ditmaal door noodweer in het noorden van Italië. De waterstand bereikte dinsdagavond een piek van 187 centimeter. De sirenes gingen dinsdagavond laat opnieuw af. Verwacht wordt dat het water in de loop van de nacht zakt en woensdagochtend op 145 centimeter zal uitkomen.
(Dinsdag 12 november 2019 - 23:19)

Asteroïde hernoemd na controverse
Het rotsblok voorbij de dwergplaneet Pluto dat dit jaar is bezocht door ruimtesonde New Horizons krijgt een nieuwe naam. Ultima Thule, zoals de asteroïde heette, wordt Arrokoth. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Op de naam Ultima Thule was kritiek omdat die wordt geassocieerd met het nazisme.
(Dinsdag 12 november 2019 - 22:46)

Doden bij beschietingen tussen Israël en Gaza
Het Israëlische leger en militanten in de Gazastrook hebben elkaar dinsdag herhaaldelijk bestookt, nadat Israël een luchtaanval had uitgevoerd op een leider van de strijdgroep Islamitische Jihad. Nog eens negen mensen zijn tijdens beschietingen in de Gazastrook om het leven gekomen, meldden de autoriteiten in Gaza.
(Dinsdag 12 november 2019 - 22:33)

Hier rijdt schutter Wiersum weg na moord
In Opsporing Verzocht werden beelden getoond van het moment dat de schutter van advocaat Derk Wiersum wegrijdt na de moord.
(Dinsdag 12 november 2019 - 21:50)

Tragedie door vallende airco
Een afschuwelijk drama door een vallende airco in de Canadese stad Toronto. Een 2-jarig meisje is daar om het leven gekomen toen ze het gevaarte op zich kreeg. De zware buitenunit viel naar beneden vanaf de achtste verdieping.
(Dinsdag 12 november 2019 - 21:23)

'Dit gaat alleen maar meer files veroorzaken'
In de strijd tegen het stikstofprobleem gaat de maximumsnelheid van bijna alle snelwegen terug naar 100 km/u. Dit is onderdeel van het grote stikstofplan dat het kabinet woensdag gaat presenteren.
(Dinsdag 12 november 2019 - 21:17)

’Cyberaanvallen op Britse partijen’
In aanloop naar de Britse verkiezingen zijn de twee grootste partijen in het land getroffen door cyberaanvallen. Dat meldden bronnen binnen de Conservatieve Partij en Labour.
(Dinsdag 12 november 2019 - 20:48)

‘Zoals het er nu naar uitziet, gaat Koeman naar Barcelona’
Met de aankomst van het bezoek bij Noord-Ierland weet bondscoach Ronald Koeman wat het Nederlands elftal kan verwachten. Chef voetbal Valentijn Driessen gaat in op de clausule in het contract van Koeman, het oproepen van Jeroen Zoet en de spitspositie.
(Dinsdag 12 november 2019 - 20:48)

Terroristen: ’Israël, echte vergelding komt nog’
Israël houdt zijn adem in. Terreurorganisaties in Gaza waarschuwen dat de echte vergelding nog moet komen voor de liquidatie van een commandant van de Islamitische Jihad. Daarom houden de scholen in grote delen van het land morgen voor de tweede opeenvolgende dag de deuren gesloten.
(Dinsdag 12 november 2019 - 20:45)

Bouwers ’niet gerustgesteld’ na gesprek met Rutte
Na ruim anderhalf uur praten is het premier Rutte nog niet gelukt om de bouwers gerustgesteld te krijgen. „Wij denken dat er nog heel veel bedrijven failliet gaan.”
(Dinsdag 12 november 2019 - 20:17)

‘Dit is een dilemma voor het kabinet’
De staat moet zich van de rechter inspannen om kinderen van jihadistische uitreizigers terug te halen uit Syrië. Verslaggever Niels Rigter legt uit wat dat betekent.
(Dinsdag 12 november 2019 - 20:11)

Nieuwe trend: vloggen over je beroep
Vloggers die hun faam danken aan filmpjes over gamen kennen we inmiddels. Net als Instagram-sterren die foto’s posten over mode, beauty en reizen. Nu steken ook nieuwe beroemdheden de kop op: mensen die hun publiek meenemen in hun opmerkelijke of juist ’normale’ beroep. Van kraanmachinist tot dokter en van schoonmaker tot piloot, ze gooien hoge ogen met hun kijkje achter de schermen.
(Dinsdag 12 november 2019 - 20:09)

Boze boeren alsnog welkom op Catshuis, acties gaan door
Boze boeren die aanvankelijk niet uitgenodigd waren voor een onderhoud woensdag met premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten op het Catshuis, zijn alsnog welkom. Zij hadden eerder aangekondigd dan maar te gaan demonstreren bij de ambtswoning van de minister-president in Den Haag.
(Dinsdag 12 november 2019 - 20:00)

Cocaïne juttende puber (17) riskeert tien jaar cel
De cocaïne die al weken aanspoelt op de stranden bij het Zuid-Franse Lacanau blijft een onweerstaanbaar fenomeen voor veel Fransen. Terwijl de Franse autoriteiten steeds meer stranden uitroepen tot verboden gebieden, blijven cocaïnerapers zich op de stranden storten.
(Dinsdag 12 november 2019 - 19:54)

Veteraan Edwin de Wolf die been verloor, knokt zich er weer bovenop
Van een beschadigde veteraan wiens dromen in rook opgingen, groeide Edwin de Wolf uit tot het symbool van de oud-strijder die zichzelf er weer bovenop knokt. De meervoudig medaillewinnaar op de Invictus Games wil met een deze week verschijnende biografie de boodschap verspreiden dat elke mens veel meer kan dan hij op de donkerste momenten denkt.
(Dinsdag 12 november 2019 - 19:30)

’Autorijden wordt constante oefening in zelfbeheersing’
„Ik word hier niet vrolijk van”, klaagt Porsche-liefhebber Walther Blijleven. De voorzitter van de Porsche Club Holland ziet helemaal niets in het voornemen van het kabinet om de maximumsnelheid overdag omlaag te schroeven naar honderd kilometer per uur.
(Dinsdag 12 november 2019 - 19:30)

Beelden: leerling (15) mishandeld door invaldocente
Een invaldocente in het Amerikaanse Texas is afgelopen vrijdag gearresteerd wegens het mishandelen van een van haar leerlingen.
(Dinsdag 12 november 2019 - 19:28)

’Farage moet zich verder terugtrekken om Johnson te laten winnen’
Een belangrijke geldschieter achter de pro-Brexitcampagne wil dat de Brexit Party van zijn bondgenoot Nigel Farage zich terugtrekt uit nog meer kiesdistricten. De rijke Brexitsponsor Arron Banks zegt in een interview met Reuters dat het noodzakelijk is de Conservatieven (’Tories’) van premier Boris Johnson aan een verkiezingsoverwinning te helpen.
(Dinsdag 12 november 2019 - 19:07)

Morales na omweg alsnog aangekomen in Mexico
De opgestapte president Evo Morales van Bolivia is na een omweg alsnog aangekomen in Mexico dat hem politiek asiel heeft aangeboden. Hij landde dinsdag in hoofdstad Mexico-Stad, zo was te zien op televisiebeelden.
(Dinsdag 12 november 2019 - 19:02)

Politie: lichaam vermiste Karin Heemskerk vermoedelijk gevonden
In het water van de Vlietlanden bij Leiden is dinsdag in een zwarte auto het lichaam van een vrouw aangetroffen. De politie meldt dat het vermoedelijk om Karin Heemskerk uit Leiden gaat. De 51-jarige vrouw was sinds 27 oktober vermist.
(Dinsdag 12 november 2019 - 19:01)

‘Straks mogen we alleen nog met de bakfiets!’
De coalitiepartijen zijn eruit: we mogen straks overdag nog maar maximaal 100 kilometer per uur rijden. Politiek commentator Wouter de Winther vertelt over deze eerste oplossing voor de stikstofcrisis.
(Dinsdag 12 november 2019 - 18:58)

‘Lelystad Airport draait uit op een ramp’
Protest tegen geluidsoverlast, stikstofproblemen en politici die blijven steggelen over welk vliegtuig er mag opstijgen vanaf Lelystad Airport. Volgens luchtvaartverslaggever Yteke de Jong zit de luchthaven in een impasse.
(Dinsdag 12 november 2019 - 18:19)

Rechter verbiedt afschieten herten Oostvaardersplassen
Het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen mag niet meer doorgaan. Dat oordeelde de bestuursrechter in Lelystad dinsdag.
(Dinsdag 12 november 2019 - 17:55)

Politieteam ondermijning kost 52,4 miljoen euro
Zo’n 350 specialisten worden opgetrommeld in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Het zogenoemde ’interventieteam’ gaat jaarlijks zo’n 52,4 miljoen euro kosten.
(Dinsdag 12 november 2019 - 17:51)

’Hoogverraad aan automobilist’
Hoogverraad van de VVD aan de automobilist, noemt PVV-leider Geert Wilders de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur. Ook Forum voor Democratie is uiterst kritisch over de stikstofplannen van het kabinet.
(Dinsdag 12 november 2019 - 17:47)

Geterroriseerd Joods gezin krijgt bewakingscamera
Bij een Joods gezin uit Hippolytushoef dat al jaren geterroriseerd wordt, gaat de gemeente woensdag een bewakingscamera installeren.
(Dinsdag 12 november 2019 - 17:46)

Snoeien in lappendeken natuur
Het kabinet wil snoeien in de lappendeken van Natura2000-gebieden. Dat melden ingewijden aan De Telegraaf. Op dit moment zijn deze natuurgebieden met bijbehorende strenge milieuregels versnipperd over ruim 160 locaties in alle hoeken van het land.
(Dinsdag 12 november 2019 - 17:43)

Aboutaleb over Hümeyra: ’Mensenleven was misschien te redden’
Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft zijn spijt betuigd aan de familie, betrokkenen en school van Hümeyra voor de gang van zaken rond haar dood. Het 16-jarige meisje werd vorig jaar doodgeschoten door haar stalker.
(Dinsdag 12 november 2019 - 17:20)

Eerste sneeuw is in aantocht
Sneeuwalarm! Weerbureaus verwachten dat aanstaande vrijdag de eerste sneeuwvlokken boven ons land uit de hemel zullen dwarrelen.
(Dinsdag 12 november 2019 - 17:19)

’100 kilometer? Een klant minder per dag’
Automobilisten zijn woest over de door het kabinet aangekondigde snelheidsverlaging van 130 naar 100 kilometer per uur overdag. Die verlaging is onderdeel van de nieuwe stikstofplannen. „Ik kan gewoon minder efficiënt werken!”
(Dinsdag 12 november 2019 - 17:15)

‘Enorme impuls aan moordonderzoek Wiersum’
De politie krijgt een steeds beter beeld van hoe het moordcommando dat een einde maakte aan het leven van advocaat Derk Wiersum te werk is gegaan, vertelt misdaadjournalist John van den Heuvel.
(Dinsdag 12 november 2019 - 16:55)

Apeldoorn plaatst veiligheidspoortjes voor intocht Sint
Apeldoorn plaatst in de nacht van vrijdag op zaterdag op veertien plekken in het centrum poortjes, waar bezoekers van de landelijke intocht van Sinterklaas doorheen moeten lopen. Op wegen die naar de route van de intocht leiden, plaatst de gemeente ook wegblokkades om „wat voor incidenten dan ook” te voorkomen, aldus een woordvoerder van de gemeente.
(Dinsdag 12 november 2019 - 16:54)


 
   
 
 
     
 

 
Kies hieronder uw nieuwsbron


 
 
 

Weer en Verkeer

 
 

De weers- en verkeersdienst zijn tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later nog eens. Excuses voor het ongemak.
 
 

Kies hier uw voorkeursnieuws
 

 
     
 

Over deze
Nieuws-Service

 
 

Zing.nl biedt deze nieuws-updates aan als service voor alle bezoekers. Wij verzorgen deze dienst in samen-werking met verschillende nieuws-redacties, die verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de berichtgeving.

Zing.nl kan geen garanties geven voor de juistheid, tijdigheid en / of volledigheid van de hier getoonde berichten. Aan deze nieuwsservice kunnen daarom geen rechten en/of aansprakelijkheden worden ontleend.
 
 
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE