HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Pas geboren kinderen vertonen tekenen van herkenning als ze muziek luisteren die ze in de baarmoeder al hebben gehoord. Dat melden Franse wetenschappers.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Baby's herkennen Liedjes uit Baarmoeder

 
   
    Pas geboren kinderen vertonen tekenen van herkenning als ze muziek luisteren die ze in de baarmoeder al hebben gehoord. Dat melden Franse wetenschappers. Het hart van baby’s gaat langzamer kloppen bij het luisteren naar een melodie die drie weken voor hun geboorte is afgespeeld bij de buik van hun moeder. Dat wijst er op dat de kinderen de muziek herkennen. Volgens de onderzoekers van de Paris Descartes Universiteit suggereren de resultaten van de
 

studie ook dat kinderen zich waarschijnlijk al voor hun geboorte hechten aan de stem van hun moeder. Dat melden ze in het wetenschappelijk tijdschrift PLoS Online.

Melodisch
“Onze gegevens tonen aan dat een melodisch geluid dat vaak door het kind wordt gehoord tijdens de prenatale ontwikkeling een veel sterkere reactie van het hart veroorzaakt dan een geluid dat de baby nooit eerder heeft gehoord”, verklaart hoofdonderzoekster Carolyn Granier-Deferre op nieuwssite LiveScience. De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door vijftig vrouwen te vragen om drie maal per dag een stukje pianomuziek af te spelen bij hun buik in week 35, 36 en 37 van hun zwangerschap.

Hartslagen
Toen de baby’s een maand oud waren, werd de muziek opnieuw afge-speeld tijdens hun slaap. De hartslag van de kinderen nam gemiddeld met
12 slagen per minuut af tijdens het luisteren. Volgens de onderzoekers heeft de stem van hun moeder daardoor waarschijnlijk ook een rustgevend effect op baby’s. “Pasgeboren kinderen zijn meer georiënteerd op het geluid van hun moeders stem dan op het stemgeluid van andere vrouwen, omdat ze het al kennen”, verklaart Granier-Deferre.

© NU.nl/Dennis Rijnvis
Meer ...

 
     

Artikelen Zoeken

     
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 
 
 
 

Artikelen Aanmelden

     
 
Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!
 
 
 
 

VoicEmail

     
 
VoicEmail is de gratis e-mail nieuws-brief van Zing.nl met het laatste nieuws over alles wat met zingen te maken heeft. Bekijk hier de laatste editie. Deze nieuwsbrief wordt maandelijks aan ruim 17.500 zang-liefhebbers toegezonden. 
Neem een gratis abonnement ...
 
    
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE