HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

  • SuperVoices 2019
  • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Wat voor effect heeft muziek op de werkvloer? Wetenschappers van de Cornell universiteit beweren dat collega’s beter samenwerken als er een liedje klinkt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Collega's werken samen bij draaien Muziek

 
   
    Wat voor effect heeft muziek op de werkvloer? Wetenschappers van de Cornell universiteit beweren dat col-lega’s beter samenwerken als er een liedje klinkt. Onderzoekers Kevin Kniffin, Jubo Yan, Brian Wan-sink en William Schulze voerden
 

 verschillende experimenten uit om het effect van muziek op de werkvloer te onderzoeken. Tijdens ieder experiment werden deelnemers in teams van drie gesplitst. Ieder teamlid kreeg de optie om muntjes te doneren voor het team of om muntjes te houden voor persoonlijk gebruik. Wanneer er vrolijke muziek klinkt – zoals het liedje van de serie ‘Happy Days’, ‘Brown Eyed Girl’ van Van Morrison, ‘Yellow Submarine’ van The Beatles of ‘Walking on Sunshine’ van Katrina and the Waves – zijn teamleden bereid om meer geld te doneren. Wanneer de muziek minder opgewekt is – denk aan Heavy Metal-muziek – dan houden deelnemers de muntjes voor zichzelf.

Geen muziek
De onderzoekers analyseerden ook wat er gebeurt als er geen muziek op de achtergrond draait. Dit heeft hetzelfde effect als wanneer er droevige of zware muziek draait. “Misschien ben je er niet altijd bewust van, maar muziek speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven”, zegt wetenschap-per Kevin Kniffin. “Soms is muziek amper hoorbaar – zoals in de supermarkt – terwijl het weer heel overheersend is tijdens een kerkdienst. Hoe dan ook: onze resultaten laten zien dat we beter op elkaar zijn afgestemd als we luisteren naar muziek. Veel werkgevers investeren flinke bedragen en veel tijd in teambuildingdagen. Toch laat ons onderzoek zien dat het ook anders kan en dat muziek op de werkvloer een ondergewaardeerde manier is om samenwerking te stimuleren.”


Geschreven door: Tom Kraaijvanger
Uit: Scientias.nl

 
  
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
     
  Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!  
 
 
 
 

VoicEmail

 
     
  VoicEmail is de gratis e-mail nieuws-brief van Zing.nl met het laatste nieuws over alles wat met zingen te maken heeft. Bekijk hier de laatste editie. Deze nieuwsbrief wordt maandelijks aan ruim 17.500 zang-liefhebbers toegezonden. 
Neem een gratis abonnement .
 
 
 
 
 

Repertoire en Meer ...

 
       
 
 
Multi Mix Music biedt u een uitgebreide collectie aan eigentijds en klassiek repertoire. Maar u kunt ook bij ons terecht voor Tipboeken, CD-consultancy en nog veel meer ...
v   
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE