HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Bijna een op de zeven jonge kinderen heeft gehoorschade door lawaai. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC. De gehoorschade kan samenhangen met gebruik van muziekspelers, maar om het verband onomstotelijk aan te tonen, is vervolgonderzoek nodig.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Steeds meer Kinderen hebben Gehoorschade door Muziek via Koptelefoon of Oortjes

 
   
 
 


Bijna een op de zeven jonge kinderen heeft gehoorschade door lawaai. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC. De gehoorschade kan samen-hangen met gebruik van muziekspelers, maar om het verband onomstotelijk aan te tonen, is vervolgonderzoek nodig. Wel staat volgens de onderzoe-kers vast dat kinderen die via oortjes of koptelefoon naar muziek luisteren een drie keer hoger risico op schade aan hun gehoor hebben.

Voor de studie kregen drieduizend kinderen van negen tot elf jaar jaar een gehoortest. Van hen heeft 14 procent een vorm van lawaaischade, bij-voorbeeld het verlies van hoge tonen, 11 procent meldt zelf klachten als oorsuizen, vervorming van geluid en last van harde geluiden.

'Ik vind het schokkend dat we op deze jonge leeftijd al gehoorverlies zien die past bij lawaaibelasting en een relatie vinden met het gebruik van muziek-spelers', zegt hoofdonderzoeker Marc van der Schroeff.

Hij denkt dat de kinderen in de komende jaren door uitgaan en concert-bezoek nog meer met lawaai te maken krijgen en dat hun gehoorschade daardoor nog kan toenemen. Gehoorverlies is vaak onomkeerbaar en kan kinderen in hun ontwikkeling belemmeren.

De onderzochte kinderen maken deel uit van het grote onderzoek Gene-ration R. Daarin volgt het Erasmus MC tienduizend kinderen in Rotterdam vanaf de vroege zwangerschap tot aan jongvolwassenheid, om een beeld te krijgen van hun groei, ontwikkeling en gezondheid.

Bron: www.nu.nl

 
  
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen door-zoeken op één of meerdere tref-woorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
     
  Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!
 
 
     
 

VoicEmail

 
     
  VoicEmail is de gratis e-mail nieuws-brief van Zing.nl met het laatste nieuws over alles wat met zingen te maken heeft. Bekijk hier de laatste editie. Deze nieuwsbrief wordt maandelijks aan ruim 17.500 zang-liefhebbers toegezonden. 
Neem een gratis abonnement ...
 
 
 
 
 
 

Repertoire en Meer ...

 
       
 
 
Multi Mix Music biedt u een uitge-breide collectie aan eigentijds en klassiek repertoire. Maar u kunt ook bij ons terecht voor Tipboeken, CD-consultancy en nog veel meer ...
    
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE