HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Een Brits onderzoek bij mensen die professioneel met muziek werken toont aan dat een groot deel met mentale problemen worstelt of er ooit mee geworsteld heeft. Maar liefst 68.5% van de ondervraagden gaf aan ooit depressieaanvallen te hebben gehad.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Kan Muziek je mentaal Ziek maken?

 
   
 
   
Een Brits onderzoek bij mensen die professioneel met muziek werken toont aan dat een groot deel met mentale problemen worstelt of er ooit mee geworsteld heeft. Maar liefst 68.5% van de ondervraagden gaf aan ooit depressieaanvallen te hebben gehad.

Depressief
Bij het onderzoek 'Can Music Make You Sick?' van Help Musicians UK werden 2.211 mensen ondervraagd die in de muziekindustrie werken, van muzikanten tot roadies. Bij het onderzoek gaven ook 71.1% van de ondervraagden aan dat ze geloven ooit een angst- of paniekaanval te hebben gehad. In het Verenigd Koninkrijk lijdt bijna 20% van de volwassenen aan angstaanvallen of depressie. Dat betekent dat muzikanten drie keer zoveel kans hebben om mentale klachten te hebben dan de rest van de bevolking. Volgens de onderzoekers zou in de muziekindustrie werken een invloed hebben op het mentale welzijn van mensen.

Muziekindustrie

Volgens de onderzoekers vinden muzikanten steun in het maken van hun muziek. De werkomstandigheden om een carrière in de muziekindustrie uit te bouwen is echter destructief. "Het enige dat bij muzikanten depressie veroorzaakt is de muziekindustrie zelf", schreef een van de respondenten. Iemand anders schreef "Ik vind dat muziek me enorm hard helpt wanneer ik me angstig of depressief voel... [maar] de stress om in de muziekindustrie te zitten is voor mij de oorzaak van onzekerheid dat tot stress, angst en depressie leidt".

Seksisme

Andere zaken die volgens de onderzoekers bijdragen tot mentale problemen zijn onder andere het gebrek aan erkenning, het gebrek aan transparantie in contracten en fysieke gevaren door een muziekcarrière (zoals bijvoorbeeld repetitive strain injury). Vrouwen in de muziekindustrie hebben nog extra klachten, onder andere seksisme en zelfs aanranding.

 

 
  Uit: Het Laatste Nieuws  
 
  
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
     
  Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!  
 
 
 
 

VoicEmail

 
     
  VoicEmail is de gratis e-mail nieuws-brief van Zing.nl met het laatste nieuws over alles wat met zingen te maken heeft. Bekijk hier de laatste editie. Deze nieuwsbrief wordt maandelijks aan ruim 17.500 zang-liefhebbers toegezonden. 
Neem een gratis abonnement ...
 
 
 
 
 

Repertoire en Meer ...

 
       
 
 
Multi Mix Music biedt u een uitgebreide collectie aan eigentijds en klassiek repertoire. Maar u kunt ook bij ons terecht voor Tipboeken, CD-consultancy en nog veel meer ...
v   
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE