HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Als jij luistert naar muziek, luistert je baby mee. En als je zelf muziek maakt, voelt hij of zij ook nog eens de vibratie die dat teweegbrengt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Muziek tijdens de Zwangerschap

 
   
    Prikkelend
Muziek tijdens de zwangerschap kan opvallend heilzaam en precies op de juiste manier prikkelend zijn voor je baby, je kunt je baby dus al prikkelen als hij of zij nog in je buik zit. Onderzoek naar de prenatale ontwikkeling is nog lang niet afge-rond, maar er zijn steeds meer signalen die erop wijzen dat foetus-sen niet alleen de stem van hun vader of moeder duidelijk horen en
 

na de geboorte herkennen, maar ook muziek die met grote regelmaat is
(af)gespeeld.

Verschillende soorten geluid
Tussen de zevende en negende week van de zwangerschap ontstaat het gehoororgaan van je baby en wordt het binnenoor gevormd. Een week later begint de oorschelp te groeien en rond de vijfde maand kan hij of zij horen. Met acht maanden kunnen baby’s onderscheid maken tussen verschillende soorten geluid: het hart van de moeder, geborrel van het vruchtwater, spraak en muziek. Onderzoek laat zien dat foetussen zelfs voorkeur kunnen hebben voor bepaalde soorten muziek. Ze knipperen met hun ogen en hun hartslag verschilt per muzieksoort. Harde, zware bastonen vinden ze niet prettig.

Zingen
Ook als je zingt, geniet je baby mee. De geluidstrillingen van je stembanden gaan rechtstreeks door naar je baby. Die vibratie voelt je kind en dat ervaart hij of zij als een soort massage. En omdat zingen tijdens de zwangerschap ontspannend is voor jou, is het ook goed voor je baby. De stemming waarin je terechtkomt als je muziek maakt of luistert, roept een lichamelijke reactie op.

Veilig
Omdat je kind na de geboorte de muziek of de liedjes zal herkennen, kun je in een rustige babytijd investeren door in je zwangerschap vaak naar pret-tige muziek te luisteren of te zingen. Het zal je baby doen herinneren aan de veilige baarmoeder.

© Ouders van Nu
Meer ...

 
  
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
     
  Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!  
 
 
 
 

VoicEmail

 
     
  VoicEmail is de gratis e-mail nieuws-brief van Zing.nl met het laatste nieuws over alles wat met zingen te maken heeft. Bekijk hier de laatste editie. Deze nieuwsbrief wordt maandelijks aan ruim 17.500 zang-liefhebbers toegezonden. 
Neem een gratis abonnement ...
 
 
 
 
 
    
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE