HOTLINKS

VOCAL PLAZA! - LEESTAFEL

 
Van zingen in de auto word je gelukkig. Uit onderzoek blijkt dat zingen in de auto heel goed is voor je gezondheid en dat komt goed uit, want we besteden in Nederland nogal wat uurtjes in onze auto.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zing mee met SuperVoices
ZinGdex
Zing.nl LedenService
Vocale abonnementen
Koorarrangementen
   

Van Zingen in de Auto word je Gelukkig

 
   
    Zet de radio dus gerust eens wat harder en zing zo hard mogelijk mee met je favoriete nummers, het kan de situatie alleen maar verbeteren. Muziek kan de pijn verlichten, stress verminderen, de productiviteit ver-hogen en inspireert ’s morgens zelfs de minst gecoördineerde mensen om op te staan. Zingen is ook goed voor onze hersenen en kan ervoor zorgen dat we ons euforisch gaan
 

voelen. Dit komt door de endorfine die wordt vrijgelaten in het lichaam en voor een gelukkig gevoel zorgt. Op hetzelfde moment wordt ook oxytocine vrijgelaten, een hormoon dat stress en angstgevoelens vermindert.

Gotenburg
Uit een studie van de universiteit van Gotenburg blijkt dat zingen goed is voor de ademhaling en hartslag. Tijdens het zingen let je extra op je adem-haling en worden spieren in het bovenlichaam gestimuleerd. Dit is goed voor de gezondheid van de longen en bloedvaten. Het zou zelfs een zelfde soort effect hebben als ademhalingsoefeningen die gebruikt worden tijdens yoga.

Immuunsysteem
Zingen is bovendien ook goed voor het immuunsysteem en zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt. Tijdens het zingen wordt cortisol geproduceerd, dit zorgt ervoor dat je minder stress ervaart en versterkt het immuunsy-steem.

Harvard en Yale
Uit een gezamenlijk onderzoek van de Harvard en Yale universiteit blijkt zelfs dat mensen die regelmatig zingen langer in leven blijven. Gezien de vele geestelijke en lichamelijke gezondheidsvoordelen van zingen, komt dit niet als een verrassing. Zingen zorgt voor een onmiddellijke verbetering van je stemming en maakt je op de lange termijn ook nog eens gelukkiger en gezonder.


Door: Gilles Dijkman
Uit: Welingelichte Kringen

 
  
 

Artikelen Zoeken

 
 
De artikelen zijn gerangschikt onder een aantal rubrieken. Die rubrieken vindt u in het menu en op de index-pagina.
 
U kunt  ook op trefwoord zoeken. Hieronder kunt u de artikelen doorzoeken op één of meerdere trefwoorden. Scheid trefwoorden met een spatie!
 

 

 

 
 

Artikelen Aanmelden

 
 
 
Heeft u zelf interessante artikelen geschreven over zingen of kent u artikelen over zingen die u voor deze rubriek wilt aanmelden, laat het ons dan hier weten!
 
 
     
 

VoicEmail

 
     
  VoicEmail is de gratis e-mail nieuws-brief van Zing.nl met het laatste nieuws over alles wat met zingen te maken heeft. Bekijk hier de laatste editie. Deze nieuwsbrief wordt maandelijks aan ruim 17.500 zang-liefhebbers toegezonden. 
Neem een gratis abonnement ...
 
 
 
 
 

Repertoire en Meer ...

 
       
 
 
Multi Mix Music biedt u een uitgebreide collectie aan eigentijds en klassiek repertoire. Maar u kunt ook bij ons terecht voor Tipboeken, CD-consultancy en nog veel meer ...
    
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE