HOTLINKS

INFORMATIEMARKT - VOCAL COACHING

 
Op deze pagna vindt u Vocal coaches die u graag van dienst zijn als u op vocaal gebied extra ondersteuning nodig hebt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
ZinGdex
Gastenboek
Over Zingen gesproken
Vocale Abonnementen
Repertoire
   

Workshop zangtechniek Jeroen Manuhutu

 Alles is mogelijk met je stem!

Wie is Jeroen Manuhutu?
Jeroen Manuhutu is zanger en zangcoach. Hij is zowel uitvoerend als docerend actief en geeft daarbij ook workshops aan o.a. popkoren. Naast aan het conservatorium te hebben gestudeerd, is hij gedurende een 1-jarige opleiding persoonlijk door de Deense stemonderzoeker en zangpedagoge Cathrine Sadolin opgeleid aan het Complete Vocal Institute te Kopenhagen. Zij ontwikkelde de revolutionaire Complete Vocal Technique en is auteur van het gelijknamige boek dat inmiddels ook in het Nederlands is vertaald: Complete Zangtechniek (De Haske). Jeroen introduceerde Cathrine Sadolin in 2003 in Nederland en organiseert nog steeds workshops voor haar.

Wat kan Jeroen Manuhutu voor ons popkoor betekenen?
Met behulp van de Complete Vocal Technique kan er heel snel gewerkt worden aan bepaalde problemen. Voorbeelden uit de praktijk: “de sopranen zijn bijna niet te horen en worden overstemd door de tenoren”, “in de laagte verliezen de bassen te veel aan volume”, “bij deze noot slaan bij de tenoren de stemmen vaak over”, etc.

Met name de dirigent signaleert deze problemen en heeft ook een duidelijk beeld van hoe het koor in zijn/haar oren zou moeten klinken. Op basis van deze aanwijzingen gaat Jeroen concreet en snel aan de slag. Zijn werkwijze is erg praktisch en concreet en de technieken werken mits goed uitgevoerd meteen. De resultaten zijn vaak verbluffend.

Wat willen zangers/essen in een popkoor? Zingen! Dat is precies waar het omgaat: ervoor zorgen dat iedereen gewoon lekker kan zingen zonder dat hij/zij tegen beperkingen aanloopt.

Hoe ziet een workshop concreet in elkaar?
De exact vorm van de workshop wordt samen bepaald. In zijn meest korte vorm vindt er een zangworkshop van een uur plaats. In zijn meest uitgebreide vorm wordt een hele zangdag georganiseerd en worden naast een workshop tijdens een masterclass individuele deelnemers met de overige deelnemers als publiek “onder handen” genomen. Daarbij is het ook mogelijk om gezamenlijke groepjes aan te pakken, bijvoorbeeld alleen de sopranen of de tenoren. In overleg is alles mogelijk.

Wat is er voor nodig?
Voor de hele dag dient een goede piano aanwezig te zijn. Verder is er voor een eventuele masterclass tevens een pianist nodig die goed bekend is met de stukken, of die goed kan lezen.

Gaat Jeroen zelf ook zingen?
Het is uiteraard ook mogelijk om Jeroen als gastsolist voor een optreden uit te nodigen.

Reacties uit eerdere workshops:
“Vr deze workshop kon ik die ene lange noot nooit in n adem halen, en vanavond lukte dat voor het eerst, bedankt!”

“Nog bedankt voor de geweldige workshop met de Harmony Singers; iedereen was enthousiast. Na afloop van ons gezamenlijke optreden 's avonds heb ik veel mensen gesproken die onder de indruk waren…”
 

       
 

Jeroens Column

 
 


Jeroen Manuhutu is Vocal Coach,  zanger en publicist. Hij is sinds juni 2005 ook columnist voor Zing.nl en behandelt maandelijks een vocaal interessant onderwerp.

Lees hier meer van zijn publicaties.

   
 
 
 

Informatie

 
     
 

Interesse? Neem contact op met Jeroen via:
Telefoon 06 - 51 257 432
E-mail
Internet
 
     
   
     
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE