ZING.NL  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN      |   LEDENSERVICE  

   
        

          E-MAIL NIEUWSSERVICE VOOR ZINGEND NEDERLAND

JAARGANG 17 - NUMMER 137

 

      

     
   

Beste Zangliefhebber,

 
       
    In deze editie van VoicEmail
schenken wij onder meer aandacht aan het Leestafelartikel Ouderen kunnen Baat hebben bij Muzieklessen, Veilig 2e hands Tickets kopen en Opera Forward Festival
  Voor vocale wetens(w)aardigheden, bijvoorbeeld over uw koor of zanggroep of over andere vocale activiteiten in of rond uw woonplaats, houden wij ons aanbevolen. Laat dus ook úw stem horen!  
       
   

Wij wensen u zoals altijd heel veel leesplezier toe.


Jetteke de Visser
Redactie VoicEmail

 
   
 
 
      

Waarom zijn er eigenlijk zo weinig

Vrouwelijke Drummers?

 
       
     
    Mindy Abovitz van Tom Tom, het vrouwelijke drummersmagazine, legt uit waarom ze de muziekindustrie wil veranderen. In 2009 richtte zij Tom Tom op, een driemaandelijks tijdschrift voor en door vrouwelijke drummers, nadat ze drumdocente werd in het Willie Mae Rock Camp for Girls in New York. Jonge meisjes leren hoe ze drums moeten spelen was maar een klein deel van de ervaring, die volgens Abovitz haar hele brein overhoop gooide. "Ik ben zo gepassioneerd over wat er gebeurt als een persoon voor het eerst achter een drumstel zit. Als je dezelfde persoon twee jaar later ziet is het een compleet ander persoon," zegt Abovitz.
Meer ...  
 
   
 
 
   

Leestafel: Ouderen kunnen Baat hebben bij Muzieklessen

 
       
    Een Canadees onderzoek dat laat zien dat mensen die een muziekin-strument bespelen sneller reageren dan mensen die dat niet doen, kan implicaties hebben voor ouderen. Bij ouderdom kan het reactievermogen afnemen. Om dat tegen te gaan, zegt onderzoeker Simon Landry, zou het helpen om een instrument te be-spelen of muzieklessen te volgen.    
    Bespeel je een muziekinstrument? Dan is je reactietijd sneller! Dat blijkt uit een nieuw onderzoek dat met name implicaties kan hebben voor de ouderen van dagen. Onderzoekers verzamelden zestien muzikanten en negentien niet-muzikanten en zetten ze aan een tafel. De ene hand rustte op een apparaatje dat zo af en toe trilde. De andere hand rustte op een computermuis. 
Meer ...  
 
   
 
 
   

In The Spotlight ...

 
       
    o Op Zing.nl kan steeds een aantal koren zich een hele maand lang 'In the Spotlight' presenteren aan Zingend Nederland met promotie-
tekst en foto. Als lid van Zing.nl kunt u ook uw koor of zanggroep hiervoor - gratis - aanmelden.  Meer ...
 
   
Komende maand zetten wij onze spotlight op de volgende gezelschappen:
 
 
     
       
   

Vocale Nieuwsflitsen

 
       
   

'Celebrate Diversity' slo-gan Songfestival in Kiev


'Celebrate Diversity’ is de slogan van het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev, dat heeft de organisator van het Songfestival maandag bekendge-maakt. ‘Celebrate Diversity’ is de boodschap van het Eurovisie Song-festival 2017. Het logo is gebaseerd op traditionele Oekraïense ketting. De slogan en het logo van het Songfestival in Kiev geven een beeld van de Oekraïense cultuur. Het Eurovisie Songfestival heeft sinds 2004 een officieel logo, maar het land dat het Songfestival organiseert ont-werpt ook altijd een eigen logo en identiteit voor de show in haar land. De voorbereidingen voor het Euro-visie Songfestival 2017 zijn momen-teel in volle gang. Afgelopen week-end hebben het Verenigd Koninkrijk en Finland hun inzending gekozen. Op dinsdag 31 januari vond de loting voor de halve finales plaats en werd bekend wie in welke halve finale optreedt.
Meer ...

 

Duits concertgebouw ont-worpen met algoritmes

De bouw duurde zes jaar langer dan gepland en het pand kostte tien keer meer dan begroot, maar deze week opende het eindelijk zijn deuren: de Elbphilharmonie in Hamburg. Het spectaculaire nieuwe concertge-bouw moet geluidstechnisch tot één van de topzalen van de wereld behoren. En dat is deels te danken aan computeralgoritmes. Benjamin Koren, één van de ontwerpers, ontwierp in totaal 10.000 verschillen-de akoestische panelen die ervoor moeten zorgen dat het geluid overal in de concertzaal goed te horen is. Ze zitten overal tegenaan geplakt: de balustrades, het plafond en de muren. Daardoor ziet de zaal er bijna een beetje uit als een ivoorkleurige grot, als je het oneerbiedig wil be-schrijven. Anderen omschrijven de structuur als 'koraal' of schelpen. Elk paneel bevat cellen die het geluid weerkaatsen. Als het geluid de oppervlakte raakt, dan wordt deze geabsorbeerd of weerkaatst. Het geheel zorgt er samen voor dat het geluid overal goed in balans is.
Meer ...

 

barokopera Amsterdam brengt Acis and Galatea

Na een succesvolle tournee in Frank-rijk en Zwitserland brengt Barok-Opera Amsterdam in samenwerking met Opéra Louise (Fribourg, CH), Händels lievelingsopera Acis & Galatea naar Nederland. In zijn kleine liefdesopera Acis & Galatea zijn de ontroerende en zinnelijke nymf Galatea en de brave en toegewijde herder Acis smoorverliefd op elkaar, totdat Acis wordt verpletterd door de cycloop Polyfemus. De toenaderings-pogingen van het éénogige beest tot de schone Galatea, zijn jaloezie en zijn ongelofelijke gewelddadigheid zijn de drijvende kracht achter het verhaal. Van 6 januari tot en met 17 maart doet de productie vijftien theaters aan in het hele land.
Meer ...

 

Pleun wint zinderende fi-nale The Voice of Holland

Pleun Bierbooms uit Nuenen heeft de finale van de populaire talentenjacht gewonnen! Ze versloeg concurrenten Isabel, Vinchenzo en Thijs. De show begon met vier finalisten. Thijs en Vinchenzo kregen niet genoeg stem-men na de eerste rondes. Pleun ging dus wel door en nam het nog op tegen Isabel. Pleun trad tijdens de finale meerdere keren op. De ope-ningsact was met Armin van Buuren en alle kandidaten. Daarna beet ze het spits af met Writing's On The Wall. Pleun en Isabel zongen samen met de Deense band Lukas Graham hun hit Seven Years. Met coach Walyon deed ze From this Moment On van Shania Twain. Ook deed Pleun haar eigen single What Hurts The Most.
Meer ...

 

roy voogd, dirigent:
de  liefde bedrijven

'Vlak na mijn conservatoriumstudie zong ik als tenor is een groot, pro-fessioneel koor dat onder meer met grote regelmaat de grote werken van Bach op het programma had staan. Een van die uitvoeringen heeft mij een inzicht gegeven dat mijn loopbaan sterk heeft beïnvloed, hoewel ik me dat pas veel later ben gaan realiseren. We zongen de Matthäus Passion. Op Goede Vrijdag, ministers in de zaal, kortom de lat van verwachtingen lag hoog. We hadden het geluk te mogen zingen met een van de beste orkesten van Nederland. Als koor stonden we op een verhoging en keken recht de zaal in, dus ook volop zichtbaar voor publiek. Ik had uitzicht op de achterste regionen van het orkest. Veel van de uitvoerende musici hoeven in dergelijke werken een groot deel van de tijd niet te zingen of te spelen.'
Meer ...

 

Musical en Pop Sing Along in Den Haag

Sing Along Events organiseert weer een geweldige dag vol musical en popmuziek op zaterdag 8 april 2017. Binnen één dag een prachtige keuze van highlights uit musicals en pop-muziek instuderen en uitvoeren? Voor wie van zingen houdt, een absolute must! Samen met een com-bo en solisten uit de musicalwereld zingen wij highlights uit onder andere de musicals Soldaat van Oranje, Les Misérables en West Side Story. Maar ook onvergetelijke hits zoals Tears in Heaven, Dust In The Wind en lmagine studeren we op de dag zelf in. Het thema van de dag luidt Tears in Heaven, en laat zien hoe mooie muziek juist in moeilijke tijden troost biedt aan mensen. Deze dag is bedoeld voor individuele koor-zangers, maar ook koren kunnen hieraan deelnemen. Met behulp van liedteksten, partituur en een oefen-cd is het mogelijk om de muziek vooraf in te studeren.
Meer ...

 

prijs voor 'Snapje?
Optellen van breuken'

De Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is vandaag uitgereikt aan het zogenoemde 'Snapje? Optellen van breuken' van de NTR. Doel van de prijs is het stimuleren van het kwalitatieve kinderlied. Snapje? is een NTR-serie van videoclips van twee minuten met ezelsbruggetjes waarmee kinderen een basisprincipe of basisregel aangeleerd of uitgelegd krijgen. Het winnende lied werd geschreven door Jan Beuving. Rapper/acteur Akwasi verzorgde de uitvoering en muziek. Het was een tweejaarlijkse prijs, maar vanaf nu zal de prijs jaarlijks worden uitgereikt. De jury bestaat uit mensen uit het vak.
Meer ...

 

Opera Forward Festival

Tussen 18 en 31 maart 2017 vindt de tweede editie plaats van het Opera Forward Festival. Het centrale thema van deze editie is MACHT/ ON-MACHT. Opera Forward is dé plek waar De Nationale Opera ruim baan geeft aan nieuwe werken, nieuwe initiatieven en nieuwe talenten. Op vrijdag 24 maart 2017 is de wereld-première van The New Prince, in regie van Lotte de Beer. Componist is de Amerikaan Mohammed Fairouz die een gewaagde samenwerking is aangegaan met The Washington Post-journalist David Ignatius, als schrijver van het libretto. De makers hebben zich laten inspireren door de confronterende visie op het feno-meen macht van de 15de-eeuwse filosoof, schrijver en politicus Machia-velli. Wozzeck van Alban Berg, in regie van Krzysztof Warlikowski, is eveneens te zien op het festival.
Meer ...

 
 
 
 
   

VocaLinks

o Klik op de links voor meer info   
       
   

ZinGdex
Ruim 13.000 zanggroepen, koren en vocale instanties, eenvoudig op te zoeken. Promoot ook uw koor of zanggroep (met foto)!

Multi Mix Music
Eigentijds repertoire voor koren en zanggroepen in het genre licht, pop, musical en gospel.

o

Zing.nl-PlusService
Bond voor Koren en Zanggroepen, Individuele Zangliefhebbers en Koor-Professionals die geen lid willen zijn van een bond!

Vokalender
Vocale agenda voor koren, zang-groepen, evenementen, reizen, cur-sussen en workshops.

In The Spotlight
Zorg dat u gehoord én gezien wordt en zet uw koor of zanggroep in het zonnetje!

Vraag en Aanbod
Webvertenties van/voor/over (pro-ject)koren, zangers en zangeressen, zangonderwijs, dirigenten e.d.

Leestafel
Op de leestafel kunt u allerlei interes-sante vocale (achtergrond)artikelen vinden. Eén ding hebben ze gemeen: ze gaan allemaal over zingen.

 
   
 
 
   
 
   
     

Zing je ook (weer) mee met SuperVoices?

 
   
 
   
 

SuperVoices 2017 vindt plaats in de De Goudse Schouwburg op 14 ok-tober. De inschrijving voor de 24e editie van het leukste zangfeest van Nederland is al begonnen!  Zing je ook (weer) mee?

 
 
 
 
 

Volg SuperVoices via:

 
     
   Facebook           Twitter           YouTube  
 
 
 
 

Jubilender

 
     
   
     
 
Zing.nl presenteert in de Jubilender
de koren en zanggroepen die binnen-kort hun jubileum vieren, waaronder:
Gefeliciteerd allemaal! Nog meer jubilea? Raadpleeg de Jubilender.
 
 
 
 
 

Veilig 2e hands Tickets Kopen

 
     
   
     
 

Wil je graag naar een concert of feest maar zijn de kaartjes uitverkocht? Op internet zijn talloze websites te vinden waar particulieren tweede-hands kaarten aanbieden, bijvoor-beeld omdat ze zelf niet meer gaan, of omdat ze teveel kaarten hebben gekocht. Eén van deze websites is Ticketswap. Hoe werkt Ticketswap en hoe veilig is deze site? Ticketswap is een site waar mensen tweede-hands kaarten kunnen kopen, of hun eigen kaarten kunnen kopen. Dit noem je secundaire tweedehands kaart-verkoop.

Andere voorbeelden van dit soort sites zijn Ticketsonly en Viagogo. Als je een ticket wil verkopen op Ticket-swap, moet je je eerst aanmelden op de site. Dit kan met Facebook, je account wordt dan gekoppeld aan je Ticketswap ac-count. Zonder Facebook-account kun je geen gebruik maken van deze ticketsite.
Meer...

 
 
 
 
 

Zing.nl PlusService

 
     
   PlusService: het complete dienstenpakket van Zing.nl voor elke zanger, koor of zanggroep.  
     
  Zing.nl, 'Zangbond' voor iedereen die geen lid van een bond wil zijn, biedt:
  • Gratis promotiefaciliteiten
  • Voordelig Vocaal Shoppen
  • Voordelig Vocaal Verzekerd
  • Geen vast contract
  • Vrije keuze uit diverse modules
  • Gemak: alles in één keer geregeld
  • Korting op afdracht BUMA
  • Korting op SuperVoices
  • Zingen voor een Goed Doel

Meer...

 
 
 
 
 

ZINGmagazine

 
     
   
     
  ZINGmagazine is een tijdschrift voor iedereen die van zingen houdt. Van koorzangers en -zangeressen, tot duo en grootkoor, van smartlap tot oratorium; voor solisten op het podium en in de badkamer, maar natuurlijk ook voor dirigenten en zangdocenten.
Meer...

 
 
 

Jazzlegende Al Jar-reau (76) overleden

 
     
 
   
Jazzlegende Al Jarreau is zondag op 76-jarige leeftijd overleden. Hij was onlangs opgenomen in een zieken-huis in Los Angeles. Zijn manager heeft het overlijden bekendgemaakt. Vorige week maakte Jarreau bekend dat hij om gezondheidsredenen met pensioen zou gaan. Jarreau trad al meer dan vijftig jaar op en won in zijn leven zeven Grammy Awards. Het is de enige zanger die in de catego-rieën jazz, R&B en pop werd be-kroond. De zanger was in Nederland meerdere malen te zien op het North Sea Jazz Festival. Hij stond bekend om zijn geïmproviseerde 'scatzang' en zijn vermogen om met zijn stem allerlei instrumenten na te bootsen.
Meer...
 
 

 
 
 

Colofon

 
     
 
VoicEmail is een gratis uitgave van de Stichting Zing.nl. Deze nieuwsbrief wordt u in principe maandelijks per e-mail toegezonden. Door het gebruik van internet kan snel worden ingehaakt op de actualiteit. Zo blijft u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. De maandelijkse oplage van VoicEmail is ruim 17.500.

Doelgroep
VoicEmail wordt toegestuurd aan deelnemers van zangevenementen, zangers en zangeressen, leden en besturen van koren en zanggroepen, dirigenten, koorarrangeurs, docenten muziekonderwijs en andere zang-liefhebbers. Doorzenden van deze editie naar kennissen, vrienden en collega's wordt op prijs gesteld!

Laat uw stem horen!
VoicEmail is de e-mail nieuwsbrief voor en door zingende zielsverwan-ten! Aanlevering van kopij (teksten, foto's, e.d.) wordt daarom zeer ge-waardeerd. De redactie beslist over de plaatsing, lengte en vormgeving.
 
Aansprakelijkheid
Zing.nl is niet aansprakelijk voor (eventuele) schade als gevolg van onjuistheden in de tekst. Aan de toezending en/of de inhoud van deze nieuwsservice kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden VoicEmail
Klik hier voor een gratis abonnement op VoicEmail (vul het formulier in).

Afmelden VoicEmail
Klik hier om uw huidige abonnement te beëindigen. Werkt deze link niet, ga dan naar c.q. kopieer en plak de link  www.zing.nl/pages/oz_afmelden.asp in uw browser en meld u daar af.

Redactie
Jetteke de Visser
Johan Klein Nibbelink

Fotografie en Artwork
Leo de Keijzer
Majanka Fotografie

Ontwerp en Techniek
Imae Informatie Innovatie

 
     
 
     ©  Niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden gekopieerd  ©

© ZING.NL - 2017

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

design & techniek www.Imae.nl