ZING.NL  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN      |   LEDENSERVICE  

   
        

          E-MAIL NIEUWSSERVICE VOOR ZINGEND NEDERLAND

JAARGANG 18 - NUMMER 148

 

      

     
   

Beste Zangliefhebber,

 
       
    In deze editie van VoicEmail
schenken wij onder meer aandacht aan: het Leestafelartikel Muziek als Medium, 'Zing Nederlands met me' en Music & Memory laat muziek Wonderen doen.
  Voor vocale wetens(w)aardigheden, bijvoorbeeld over uw koor of zanggroep of over andere vocale activiteiten in of rond uw woonplaats, houden wij ons aanbevolen. Laat dus ook úw stem horen!  
       
   

Wij wensen u zoals altijd heel veel leesplezier toe!


Jetteke de Visser
Redactie VoicEmail

 
   
 
 
      

Hemel en Aarde: Matthäus-Passion
voor kinderen (6+)

 
    Op zondag 19 november 2017 ontving Ton Koopman de Edison Klassiek Oeuvreprijs vanwege ‘alle onvergetelijke uren intelligent luisterplezier die hij
ons heeft bezorgd en nog zal bezorgen’. Intelligent luisterplezier, dat gunt hij ook de allerjongsten. Neem de oog- en oorstrelende kindertheatervoorstel-lingen die hij maakte met actrice Marieke Koopman, Oorwurm en Caecilia. Vervolgens maakte Ton voor kinderen vanaf zes jaar een kernachtige selectie van koren en aria’s uit de Matthäus-Passion, die hij uitvoert precies zoals Bach het bedacht: zonder versimpelingen, met koor en kinderkoor, solisten en orkest. Marieke speelt de dochter van stadhouder Pontius Pilatus, zij stelt haar vader indringende vragen over Jezus’ wonderlijke veroordeling.
Meer ...
 
   
 
 
   

Leestafel: Muziek als Medium

 
       
    De ene na de andere muzikale uit-vinding ziet het levenslicht dankzij onderzoeksprogramma muziekont-werp van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Het nieuwste prototype? Een instrument voor autistische kinderen. ‘De veertig buien    
    van Donald Duck’, staat er gedrukt op een poster aan de muur. Veertig portretten vullen het papier. Eéntje toont Donald met een rood hoofd en sa-mengeperste kaken. ‘Ontstemd’, staat eronder. Een ander toont hem met zijn ogen wijd open: ‘opgewekt.’ De cameraploeg heeft er geen aandacht voor. Ook de bijzondere muziekinstrumenten in deze kamer – pocketgongs, hapidrums – worden overgeslagen. De camera is gericht op Ria Veldhuizen. Haar uit-drukking lijkt op Donalds ‘nerveus’. ‘Ik ben muziektherapeut hier op het UMC Utrecht’, vertelt ze voor de derde keer. ‘Is het zo goed? Oeps, nu staat deze zin ook op band hè. Ik ben het niet gewend hoor, die camera.’
Meer ...
 
   
 
 
   

In The Spotlight ...

 
       
    o Op Zing.nl kan steeds een aantal koren zich een hele maand lang 'In the Spotlight' presenteren aan Zingend Nederland met promotie-
tekst en foto. Als lid van Zing.nl kunt u ook uw koor of zanggroep hiervoor - gratis - aanmelden.  Meer ...
 
   
Komende maand zetten wij onze spotlight op de volgende gezelschappen:
 
 
     
       
   

Vocale Nieuwsflitsen

 
       
   

vliegende vrienden van amstel
 

Concertreeks Vrienden van Amstel Live krijgt een buiteneditie. Voorals-nog is het een eenmalige samen-werking met dancefestival Flying Dutch, maar een vervolg wordt bij succes niet uitgesloten. De belang-rijkste namen van de eerste editie op 15 september 2018: Anouk, Guus Meeuwis en Chef’Special. Ze pos-teerden zich allemaal keurig achter de biertap van de sponsor. De Ere-divisie van de Nederlandse pop liet zo letterlijk zien te staan voor het vers aangekondigde broertje van Vrienden van Amstel Live in Ahoy. Op 15 september verplaatst de concert-reeks zich voor het eerst naar buiten. Volgens de formule van het reeds bestaande dancefestival Flying Dutch vliegen de artiesten per helikopter van het ene podium naar het andere.
Meer ... 

 

Meezing Matthäus in de Nieuwe Philharmonie
 

Op zaterdag 24 maart zijn Johannes Leertouwer en de Nieuwe Philhar-monie Utrecht uw gastheren in de meezing Matthäus, georganiseerd in samenwerking met TivoliVredenburg. Johannes Leertouwer geldt als een van de meest vooraanstaande ex-perts op het gebied van de uitvoering van de Matthäus Passion. In de af-gelopen jaren zijn de uitvoeringen van de Matthäus door de Nieuwe Phil-harmonie Utrecht onder zijn leiding door pers en publiek met de hoogste lof overladen. De NRC schreef in een vijf sterren recensie over 'intimiteit die raakt in een werkelijk meespelend verhaal' en het publiek stroomde toe naar de uitvoeringen die steeds vaker uitverkocht raakten. U, als publiek, bent uitgenodigd om mee te zingen in een selectie van de meest geliefde koordelen en koralen uit de Matthäus Passion.
Meer ...


Music & Memory Laat muziek wonderen doen
 

Er zijn veelbelovende resultaten uit
de eerste fase gekomen van het Music & Memory-programma, een muziektherapie waarbij demente ouderen een afspeellijst te horen krijgen met daarin favoriete muziek uit hun jongere jaren. Uit weten-schappelijk onderzoek bleek eerder dat favoriete muzieknummers diepe herinneringen kunnen oproepen die niet door dementie verloren zijn gegaan. Hierdoor worden zij in staat gesteld om opnieuw verbinding te maken met hun omgeving, doordat er naar aanleiding van deze herinne-ringen een gesprek wordt gestart.
Dit blijkt ook succesvol bij mensen
met vergevorderde dementie. De medicatie en gegevens over het ge-drag en de stemming van meer dan 25.000 Amerikaanse dementerende bewoners uit 196 verzorgingste-huizen werden voor het onderzoek vergeleken.
Meer ... 

 

Het Vocaal Festival Annen
 

Het Vocaal Festival Annen is een jaarlijks festival in het 2e weekend van juni. Dit prachtige festival biedt een podium voor ieder optreden! Noteer 8, 9 en 10 juni alvast in uw agenda en zorg dat u dit speciale festival niet mist! Er zijn 10 podia
waar iedereen zich op gaat pre-senteren. Drie dagen vol zang- en muziekplezier voor zowel deelne-mers als bezoekers. Deelnemers kunnen zich weer aanmelden. Maar het Vocaal Festival Annen heeft nog veel meer te bieden! Zo is het mo-gelijk om workshops bij te wonen om te ervaren waartoe we samen in staat zijn. En het samen zingen met een Symfonie Orkest, met 80 muzi-kanten, is een geweldige uitdaging. Dit spectaculaire optreden tijdens Festival Proms is voor deelnemers en bezoekers een unieke belevenis die elk jaar weer een diepe indruk achterlaat! Doe er ook aan mee! Een koor hoeft hiervoor niet volledig te zijn.
Meer ...
 

Heartland festival 2018
 

Ook in 2018 laten we de koe weer loeien: Heartland is terug en wel op
7 april. We zijn alweer toe aan editie nummer vijf van ons festival dat zich richt op alle muziek die raakvlakken heeft met roots. Zo kan je dus op Heartland genieten van blues, ame-ricana, bluegrass en country maar kan het ook zo maar zijn dat je een soulzanger door ons pand ziet lopen. Inmiddels kunnen we ook rustig stellen dat er nog een andere reden is om naar Heartland te gaan en dat is de gemoedelijke sfeer. Zo zit je bewonderend naar een band te kijken en enkele minuten later sta je naast de drummer te wachten op een hamburger van de barbecue. Een festival waar zowel artiesten als bezoekers zich thuis voelen en er samen een mooie dag van maken, het muzikale equivalent van noaberschap. We hopen je ook in 2018 weer te zien. Welcome to Hengelo, Welcome to Heartland!
Meer ...


HET GROOT WISHFUL SINGING MEEZINGCONCERT (6+)
 

De zangeressen van Wishful Singing zijn op reis geweest. In deze voor-stelling pakken ze hun reiskoffers uit en laten ze horen waar ze allemaal zijn geweest. Veel bekende en een paar nieuwe liedjes nodigen je uit om mee te doen. Reken maar dat jij morgen op school nog steeds aan het zingen bent! Wishful Singing zingt van Japan tot Amerika. Deze vijf meisjes van ongeveer dertig kennen elkaar van het Nationaal Jeugdkoor. Hun jonge geest hebben ze behouden: Wishful Singing brengt a capella de feestelijkste familieconcerten. Met korting naar dit concert en heel veel andere concerten? Word dan lid van Entrée Junior(tot 18 jaar). Daarnaast kan je als lid naar exclusieve Entrée Junior-events en ontvang je een gaaf welkomstcadeau. Van 6 tot en met 15 april 2018 is de Kindermuziekweek.
Meer ...

 
 
 
 
   

VocaLinks

o Klik op de links voor meer info   
       
   

ZinGdex
Ruim 13.000 zanggroepen, koren en vocale instanties, eenvoudig op te zoeken. Promoot ook uw koor of zanggroep (met foto)!

Multi Mix Music
Eigentijds repertoire voor koren en zanggroepen in het genre licht, pop, musical en gospel.

o

Zing.nl-PlusService
Bond voor Koren en Zanggroepen, Individuele Zangliefhebbers en Koor-Professionals die geen lid willen zijn van een bond!

Vokalender
Vocale agenda voor koren, zang-groepen, evenementen, reizen, cur-sussen en workshops.

In The Spotlight
Zorg dat u gehoord én gezien wordt en zet uw koor of zanggroep in het zonnetje!

Vraag en Aanbod
Webvertenties van/voor/over (pro-ject)koren, zangers en zangeressen, zangonderwijs, dirigenten e.d.

Leestafel
Op de leestafel kunt u allerlei in-
teressante vocale (achtergrond)artikelen vinden. Eén ding hebben ze gemeen: ze gaan allemaal over zingen.

 
   
 
 
   
 
   
     

Inschrijving Super-
Voices 2018 gestart!

 
   
 
   
 

Je bent van harte welkom op zater-dag 3 november 2018 in De KOM, stadstheater en kunstencentrum in Nieuwegein voor de 25e editie van SuperVoices, het leukste zangfeest van Nederland!!
Zing je ook (weer) mee?

 
 
 
 
 

Volg SuperVoices via:

 
     
   Facebook           Twitter           YouTube  
 
 
 
 

Jubilender

 
     
   
     
 
Zing.nl presenteert in de Jubilender
de koren en zanggroepen die binnenkort hun jubileum vieren, waaronder:
Gefeliciteerd allemaal! Nog meer jubilea? Raadpleeg de Jubilender.
 
 
 
 
 

'Zing Nederlands met me'

 
     
   
     
  Op zondag 22 April 2018 om 15.00 uur is er weer een aflevering van ‘Zing Nederlands Met Me’ in Para-
diso. ‘Zing Nederlands Met Me’ is er voor iedereen die de taal beter wil leren - omdat dat zingend sneller gaat - en voor eenieder die graag uit volle borst zingt en nieuwe mensen wil ontmoeten. In de bovenzaal van Paradiso komen een uur lang liedjes van bekende Nederlandse artiesten aan bod, onder begeleiding van een voorzanger en een pianist. Plezier staat voorop! De toegang is gratis. 
 ‘Zing Nederlands Met Me’ is oorspronkelijk ontwikkeld als ‘De Gelukkig Zijn Sessies’ door de Ancienne Belgique (AB), het toonaangevende concert-podium in Brussel, in samenwerking met Theater van A tot Z.

Meer...
 
 
 
 
 

Zing.nl PlusService

 
     
   PlusService: het complete dienstenpakket van Zing.nl voor elke zanger, koor of zanggroep.  
     
  Zing.nl, 'Zangbond' voor iedereen die geen lid van een bond wil zijn, biedt:
  • Gratis promotiefaciliteiten
  • Voordelig Vocaal Shoppen
  • Voordelig Vocaal Verzekerd
  • Geen vast contract
  • Vrije keuze uit diverse modules
  • Gemak: alles in één keer geregeld
  • Korting op afdracht BUMA
  • Korting op SuperVoices
  • Zingen voor een Goed Doel

Meer...

 
 
 
 
 
 
 
 

ZINGmagazine

 
     
   
     
  ZINGmagazine is een tijdschrift voor iedereen die van zingen houdt. Van koorzangers en -zangeressen, tot duo en grootkoor, van smartlap tot oratorium; voor solisten op het podium en in de badkamer, maar natuurlijk ook voor dirigenten en zangdocenten.
Meer...
 

 
 
 

Colofon

 
     
 
VoicEmail is een gratis uitgave van de Stichting Zing.nl. Deze nieuws-brief wordt u in principe maandelijks per e-mail toegezonden. Door het gebruik van internet kan snel worden ingehaakt op de actualiteit. Zo blijft u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. De maandelijkse oplage van VoicEmail is ruim 17.500.

Doelgroep
VoicEmail wordt toegestuurd aan deelnemers van zangevenementen, zangers en zangeressen, leden en besturen van koren en zanggroepen, dirigenten, koorarrangeurs, docenten muziekonderwijs en andere zang-liefhebbers. Doorzenden van deze editie naar kennissen, vrienden en collega's wordt op prijs gesteld!

Laat uw stem horen!
VoicEmail is de e-mail nieuwsbrief voor en door zingende zielsverwan-ten! Aanlevering van kopij (teksten, foto's, e.d.) wordt daarom zeer ge-waardeerd. De redactie beslist over de plaatsing, lengte en vormgeving.
 
Aansprakelijkheid
Zing.nl is niet aansprakelijk voor (eventuele) schade als gevolg van onjuistheden in de tekst. Aan de toezending en/of de inhoud van deze nieuwsservice kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden VoicEmail
Klik hier voor een gratis abonnement op VoicEmail (vul het formulier in).

Afmelden VoicEmail
Klik hier om uw huidige abonnement te beëindigen. Werkt deze link niet, ga dan naar c.q. kopieer en plak de link  www.zing.nl/pages/oz_afmelden.asp in uw browser en meld u daar af.

Redactie
Jetteke de Visser
Johan Klein Nibbelink

Fotografie en Artwork
Leo de Keijzer
Majanka Fotografie

Ontwerp en Techniek
Imae Informatie Innovatie

 
     
 
     ©  Niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden gekopieerd  ©

© ZING.NL - 2018

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

design & techniek www.Imae.nl