ZING.NL  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN      |   LEDENSERVICE  

   
        

          E-MAIL NIEUWSSERVICE VOOR ZINGEND NEDERLAND

JAARGANG 20 - NUMMER 176

 

      

     
   

Beste Zangliefhebber,

 
       
    In deze editie van VoicEmail
schenken wij onder meer aandacht aan het Leestafelartikel: Liederen om te Delen, Digitaal Podium voor Talent: Dylan Viset en Meld je nu aan voor Metro's Finest! 
  Voor vocale wetens(w)aardigheden, bijvoorbeeld over je koor of zanggroep of over andere vocale activiteiten in of rond je woonplaats, houden wij ons aanbevolen. Laat dus ook úw stem horen!  
       
     
       
   

Wij wensen u zoals altijd heel veel leesplezier toe en alvast fijne dagen!

Jetteke de Visser
Redactie VoicEmail

 
   
 
 
      

Apollo Ensemble: Weihnachtsoratorium

 
 
Kerst in volle glorie, dat is het Weihnachtsoratorium. Zes cantates volgen het verhaal van de geboorte van Jezus tot en met de drie koningen.  De transpa-rante bezetting met vier zangers en de feestelijke bezetting met trompetten, pauken en hoorns maken dit werk tot een vreugdevolle en toch intieme bele-venis. Het Apollo Ensemble bestaat uit enthousiaste topmusici afkomstig uit alle delen van de wereld! Met hun passie, durf en creativiteit weten ze vele harten voor hun muziek te veroveren. Het staat bekend om zijn gloedvolle vertolkingen van muziek uit de periode van 1600 tot 1850, van barok tot vroege romantiek. Het maakt daarbij gebruik van historische instrumenten.
Meer ...
   
 
 
   

Leestafel: Liederen om te Delen

 
       
    Vrijeschoolliederen.nl bevat het ver-zamelde liedrepertoire dat op vrije-scholen gebruikt wordt. Bedoeld  voor iedereen die met kinderen en volwassenen zingt en op zoek is naar mooie, leuke, nieuwe of be-kende liederen. Om inspiratie en nieuwe ideeën op te doen. In het   Nederlandse onderwijs is het zingen  

 
met kinderen vrijwel geheel verdwenen. De pedagogische betekenis ervan wordt niet meer erkend, vaak zijn leerkrachten het zingen en de didactiek niet meer machtig en zo groeien veel kinderen op zonder ooit te zingen. De zangcultuur voor kinderen is al decennia in een neerwaartse spiraal, terwijl zingen zo bij kinderen hoort.
Meer ... 
   
 
 
   

In The Spotlight ...

 
       
    o Op Zing.nl kan steeds een aantal koren zich een hele maand lang 'In the Spotlight' presenteren aan Zingend Nederland met promotie-
tekst en foto. Als lid van Zing.nl kunt u ook je koor of zanggroep hiervoor - gratis - aanmelden.  Meer ...
 
   
Komende maand zetten wij onze spotlight op de volgende gezelschappen:
 
 
     
       
   

Vocale Nieuwsflitsen

 
       
   

platenbeurs

Onder de naam Platenbeurs organi-seren we al vanaf eind 2019 samen met Variaworld weer een enorme markt waar iedere liefhebber van tastbare geluidsdragers ruimschoots aan zijn of haar trekken komt. Een beurs met letterlijk duizenden lp’s,   singles, cd’s, dvd’s, cassettes en merchandise in de meest uiteenlo-pende genres en van Abba tot ZZ Top. De Platenbeurs is leuk voor     alle verzamelaars. Het uitgebreide (inter)nationale netwerk en de ja-renlange ervaring van medeorgani- sator Variaworld garandeert een grote groep aanbieders uit binnen-   en buitenland die zorgen voor een enorm en gevarieerd aanbod, nieuw en tweedehands, van millionseller tot obscuur collectors item.
Meer ...


De man achter beroemde dancefoto’s
 


© Rutger Geerling

Omdat hij 25 jaar in het vak zit als dancefotograaf, exposeert Rutger Geerling (49) tot eind februari in het Fotomuseum aan het Vrijthof in   Maastricht. Dit zijn zijn vier favoriete foto’s: Armin van Buuren. "Dit is een iconische foto van Armin geworden. Niet eens gemaakt tijdens de show, maar tijdens de repetitie van 'Armin Only Intense' in de Ziggo Dome. Maar het maakte niet eens uit, hij was ook zonder publiek al lekker aan het   draaien. Het beeld is zo Armin: met  die koptelefoon, je herkent zijn ge-zicht, voelt de extase. Een heel  krachtig beeld. Dat is het leuke van dancemuziek: bij een pop- of rock-concert sta je ver weg, hier kun je nog echt dicht op een artiest kruipen."
Meer ...


Oproep: wat is jouw favo coronamuziek?
 


Danny Vera © ANP Kippa

Welke muziek is voor jou onlosmake-lijk verbonden met corona? Welk lied bracht troost, gaf moed, schonk in-spiratie? Wij roepen je op jouw per-soonlijke verhaal met ons te delen. Aan onze eerste oproep werd af-gelopen voorjaar al veel gehoor ge-geven. Mail welk nummer voor jou speciaal was in 2020 en waarom naar soundtrack-@persgroep.net en vermeld er je leeftijd en woonplaats bij. Aan het eind van dit jaar maken we de lijst op van meest genoemde nummers uit de beide oproepen en ontstaat onze Soundtrack van Co-rona.
Meer ... 


Meld je nu aan voor metro's finest!
 

Metro’s Finest is een coachingstra-ject voor bands, solisten, producers en rappers die klaar zijn om dikke punten op de i te gaan zetten. Meld  je act aan en na een grondige selec-tieprocedure kom jij misschien wel in aanmerking om gebruik te maken  van onze levende toolbox vol pro-fessionals uit de muziekindustrie.    We gaan een week lang intensief met jouw act aan de slag en spijke-ren je bij op het gebied van program-mering, techniek, presentatie, mar-keting en andere velden van exper-tise die we  in huis hebben. Wil  je in aanmerking komen voor dit op maat gemaakte traject dat jouw act verder gaat brengen?
Meer ...

 

bach en het orgel
 


Geert Bierling © Jaap Koole LR

Stadsorganist en vaste bespeler van het Doelenorgel Geert Bierling zou   dit voorjaar een serie concerten ge-ven waarin composities en arrange-menten van Bach centraal staan. Helaas konden deze concerten niet doorgaan, maar de programma-toelichting lag al klaar. Kees Wisse geeft in deze toelichting een inte-ressant inkijkje in de uitvoerings-praktijk in Bachs tijd en de periode   na hem.
De noten van Bach
Er heerst een aureool rondom de
muziek van Johann Sebastian Bach. Zijn noten zijn zo heilig, daar mag je eigenlijk niets aan veranderen. Die dien je met de grootste eerbied, zo getrouw mogelijk te spelen.
Meer ...


de ladder van toontje
 


© nadia engelhard

Oproep aan alle musicerende kinde-ren! Bespeel jij ook een instrument of ben je pas net begonnen? Dit is Toontje, het jongetje uit het muziek-educatieve sprookje 'De Ladder van Toontje', dat pas net uitgekomen is.   Hij leerde de familie Noot kennen in Muziekland en schreef daar zijn eer-ste echte lied! Dit lied, dat Toontje tij-dens de lockdown samen met zijn moeder opnam, is te horen op Toon-tjes eigen website. Wil jij je muzikale kunsten ook laten horen of zien? De Ladder van Toontje is een muziek-educatief sprookje voor kinderen van 5 tot 9 jaar geschreven door zang-docent Elly Machtel en geïllustreerd door Nadia Engelhard. Op speelse wijze maken kinderen kennis met de familiie Noot en het notenschrift. Ook leuk om voor te lezen.
Meer ... 

 

Greentea Peng in Paradiso

Greentea Peng is het intrigerende al-ter ego van de Zuid-Londense Aria Wells. De snel opkomende artiest maakt momenteel furore met haar lo- fi, psychedelische r&b en lome, rau-   we stemgeluid. Zo ging ze in haar  nog jonge carrière op tour met Ne-neh Cherry, werkte ze samen met The Streets en is ze te horen op de soundtrack van de succesvolle serie  'I May Destroy You'. Het gebeurde allemaal nadat ze in 2018 debuteer-de met haar soulvolle EP ‘Sensi’, die ze in samenwerking met producer Earbuds (Slowthai) maakte.
Meer ... 
 

Sofie ontdekt Zuid-Amerika (6 t/m 9 jaar)
 


© Caroline Ellerbeck

Reis mee door Zuid-Amerika met deze swingende familievoorstelling! Sofie ontdekt op de zolder van haar opa een stoffige oude kist. Op het moment dat ze hem openmaakt begint de kamer te draaien en start de muziek en... Samen met Sofie verlaten we ons koude kikkerlandje en aan de hand van het virtuoze Trio Galantes betreden we een nieuwe wereld, waar Sofie de samba danst, vecht met krokodillen en een vulkaan beklimt. Ze leert alles over de rijke (muzikale) cultuur en hoort eindelijk hoe haar opa ooit naar Nederland is gekomen.
Meer ... 

 
 
 
 
   

VocaLinks

o Klik op de links voor meer info   
       
   

Multi Mix Music
Eigentijds repertoire voor koren en zanggroepen in het genre licht, pop, musical en gospel.

o

Vokalender
Vocale agenda voor koren, zang-groepen, evenementen, reizen, cur-sussen en workshops.

In The Spotlight
Zorg dat u gehoord én gezien wordt en zet je koor of zanggroep in het zonnetje!

Vraag en Aanbod
Webvertenties van/voor/over (pro-ject)koren, zangers en zangeressen, zangonderwijs, dirigenten e.d.

ZinGdex
Ruim 13.000 zanggroepen, koren en vocale instanties, eenvoudig op te zoeken. Promoot ook je koor of zanggroep (met foto)!

 
   
 
 
   
     

SuperVoices uitgesteld!

 
   
 
© Majankafotografie.nl  
 


SuperVoices, het leukste zangfeest van Nederland is helaas tot nader bericht uitgesteld. De perspectieven zijn vanwege het coronavirus der-
mate onduidelijk, dat we er geen
zicht op hebben wanneer we de
27e editie kunnen organiseren.

 
 
 
 
 

Volg SuperVoices via:

 
     
   Facebook           Twitter           YouTube  
 
 
 
 

Jubilender

 
     
   
  © Majankafotografie.nl
 
 
 
Zing.nl presenteert in de Jubilender
de koren en zanggroepen die binnenkort hun jubileum vieren, waaronder:
Gefeliciteerd allemaal! Nog meer jubilea? Raadpleeg de Jubilender.
 
 
 
 
 

OG3NE - Sweet Harmo-ny Tour

 
   
 

 

 

De dames van OG3NE keren weer terug in het theater met hun Sweet Harmony Tour. Vanzelfsprekend zul-len de ‘Home Isolation' successen  niet ontbreken. Nadat in maart de Sweet Harmony Tour abrupt werd afgebroken door het coronavirus ont-stond iets unieks. Omdat Amy door het missen van één long tot de risi-cogroep behoort, zaten Lisa, Amy en Shelley allemaal van elkaar geschei-den in zelfgekozen thuisisolatie. Toch werd er een manier gevonden om samen te zingen, los van elkaar. Het resultaat van hun 'Home Isolation'- video’s ging viral op alle social plat-forms. Miljoenen mensen volgden de verrichtingen van OG3NE in corona-tijd en wereldwijd werd het niveau van hun meerstemmige samenzang geroemd.

Ook beroemde bandleden van Queen, Simon and Garfunkel en Earth Wind & Fire reageerden lovend. Alle 'Home Isolation'-video's behalen miljoenen streams en de  EP’s met steeds 5 nummers kregen elk binnen enkele dagen de nummer 1-positie van de albumlijst. Ook kwam OG3NE als eerste met een  pay-per-view streamconcert. In totaal gaven zij 3 succesvolle ‘Home Isolation Concerts' vanuit een corona-proof studio.

 
 
 
 
 

ZINGmagazine

 
     
   
     
  ZINGmagazine is een tijdschrift voor iedereen die van zingen houdt. Van koorzangers en -zangeressen, tot duo en grootkoor, van smartlap tot oratorium; voor solisten op het podium en in de badkamer, maar natuurlijk ook voor dirigenten en zangdocenten.
Meer...
 
 
 
 
 

Digitaal Podium voor Talent: Dylan Viset

 
   
 
© Maestromusic  


Zonder concerten op de agenda is het lastiger geworden om nieuwe ar-tiesten en hun muziek te ontdekken. Daarom laten we in een serie portret-ten artiesten aan het woord om te praten over hun werk. In deze editie introduceren we de 26-jarige pianist Dylan Viset uit Rotterda m, die zijn muziek onder de artiestennaam '15.' uitbrengt. Thuis stond vroeger vrijwel altijd muziek aan. Mijn vader was gi-tarist en mijn moeder speelde piano. Mijn vader hield wat meer van rock  en metal, terwijl mijn moeder juist  meer van de rustige muziek was, waaronder klassiek. Bijna elke dag kwam er wel een ander genre voor-bij. De klassieke muziek die gedraaid werd, was vaak Debussy of Chopin, wat ik altijd al prachtig heb gevon-den. Hierdoor ben ik pianolessen  gaan volgen toen ik zes jaar was.

Meer...

 

 
 
 

Colofon

 
     
 
VoicEmail is een gratis uitgave van de Stichting Zing.nl. Deze nieuws-brief wordt u in principe maandelijks per e-mail toegezonden. Door het gebruik van internet kan snel worden ingehaakt op de actualiteit. Zo blijft u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. De maandelijkse oplage van VoicEmail is ruim 17.500.

Doelgroep
VoicEmail wordt toegestuurd aan deelnemers van zangevenementen, zangers en zangeressen, leden en besturen van koren en zanggroepen, dirigenten, koorarrangeurs, docenten muziekonderwijs en andere zang-liefhebbers. Het doorzenden van deze editie naar kennissen, vrienden en collega's wordt natuurlijk ook op prijs gesteld!

Laat uw stem horen!
VoicEmail is de e-mail nieuwsbrief voor en door zingende zielsverwan-ten! Aanlevering van kopij (teksten, foto's, e.d.) wordt daarom zeer ge-waardeerd. De redactie beslist over de plaatsing, lengte en vormgeving.
 
Aansprakelijkheid
Zing.nl is niet aansprakelijk voor (eventuele) schade als gevolg van onjuistheden in de tekst. Aan de toezending en/of de inhoud van deze nieuwsservice kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden VoicEmail
Klik hier voor een gratis abonnement op VoicEmail (vul het formulier in).

Afmelden VoicEmail
Klik hier om uw huidige abonnement te beëindigen. Werkt deze link niet, ga dan naar c.q. kopieer en plak de link  www.zing.nl/pages/oz_afmelden.asp in uw browser en meld u daar af.

Redactie
Jetteke de Visser
Johan Klein Nibbelink

Fotografie en Artwork
Leo de Keijzer
Majanka Fotografie

Ontwerp en Techniek
Imae Informatie Innovatie

 
     
 
     ©  Niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden gekopieerd  ©

© ZING.NL - 2020

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

design & techniek www.Imae.nl